Ashton Kutcher feltöltött egy videót, amelyben Vitalik Buterin a nappalijából magyarázza az Ethereumot.

A színész és kockázati tőkés Ashton Kutcher a Twitteren tett közzé egy videót, amelyben ő maga, felesége, Mila Kunis és az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin látható, hogy elmagyarázza a projektet a kezdőknek.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A videó első percében az látható, ahogy Kutcher otthonuk nappali részlegében Kunist faggatja a kriptopénzzel és a blokklánc-technológiával kapcsolatos alapvető fogalmakról.

Miután Kunis egyszerű egymondatos definíciókat kínál a „kriptó”, a „blokklánc” és a „decentralizáció” magyarázatára, Kutcher az Ethereum leírását kéri.

A kamera ezután jobbra pásztázik, és Kunis mellett haladva megmutatja Buterint, aki egy asztalnál ül.

Buterin hosszas magyarázatba kezd az Ethereum alapvető összetevőiről, és kifejti, hogy az okosszerződéses protokoll miben különbözik az “egycélú” láncoktól, példaként a Bitcoint említve.

„Az Ethereum egy általános célú blokklánc […] egy nyílt platform, amely lehetővé teszi, hogy az emberek saját alkalmazásokat építsenek rá, és bármit, ami az Ethereumra épül, egy világszerte több ezer számítógépből álló teljes hálózat védi és biztosítja […]” – mondja Buterin.

„Mivel [az Ethereum] támogat egy programozási nyelvet, a fejlesztőknek korlátlan kreativitásuk van abban, hogy milyen dolgokat tudnak ténylegesen létrehozni az Ethereumon. Tehát az Ethereumot használhatják kriptovaluták, vagy NFT-k, vagy sok másfajta dolog létrehozására”.
Kutcher válaszolt: “Igen, ennek van értelme.”

A videót kísérő linkek és hashtagek arra utalnak, hogy a videó Kunis “Stoner Cats” című, NFT-sorozatának népszerűsítésére készült.

Azok, akik Stoner Cats NFT-t vásárolnak, hozzáférést kapnak Kunis azonos című animációs epizódjainak streameléséhez is. Ez úgy hirdeti magát, mint „Az első NFT animációs sorozat”.

Kutcher számára nem idegenek az NFT-k, 2020 augusztusában már tokenizált egy jegyzettömb-firkálmányt, a fizikai eredetit pedig elégették, mielőtt a tokent árverésre bocsátották volna.

Kockázati tőkebefektetési cége, az A-Grade Investments szintén támogatta a kriptotérség vezető cégeit, köztük a fizetési processzor BitPayt 2013-ban és a blokklánc-biztonsági céget, a BitGo-t 2014-ben.

Olvastad már? Virgil Griffith visszamegy a börtönbe, miután állítólag ellenőrizte Coinbase számláját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!