El Salvador: a Bitcoin-törvény miatt tiltakoznak a lakosok

-

Az ország polgárai rosszul fogadták a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé nyilvánító salvadori törvény gyors elfogadását.
Annak ellenére, hogy a COVID terjedésének megakadályozása érdekében három hónapra betiltották a tüntetéseket, a salvadoriak egy baloldali szakszervezetekből, diákszervezetekből és másokból álló csoportja tegnap a törvényhozó gyűlés előtt gyűlt össze, hogy tiltakozzon az ellen, hogy az ország nemzeti valutaként fogadja el a bitcoint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az „Ellenállás és Népi Lázadás Blokkja” által szervezett csoport transzparensekkel és jelszavakkal követelte az úgynevezett Bitcoin-törvény visszavonását, amely a BTC-t hivatalos fizetőeszközzé teszi, és kötelezi a vállalkozásokat annak elfogadására.
A tiltakozók azonban, akárcsak a salvadoriak 77%-a a becslések szerint, úgy gondolják, hogy ez rossz ötlet.

„Ez egy olyan törvény, amely jogbizonytalanságot teremt, és amelyet a felhasználók becsapására, valamint a pénzmosás megkönnyítésére lehet felhasználni” mondta Idalia Zuñiga aktivista.

Egy másik tüntető a bitcoin árfolyam-ingadozásával kapcsolatos aggodalmainak adott hangot.

„A minimálbért keresők számára az egyik pillanatban lehet, hogy 300 dollárjuk van bitcoinban, és a következő nap ez a 300 dollár 50 dollárrá válhat”mondta, majd rámutatott a BTC árfolyamának áprilisi 63 595 dolláros csúcsról mára ennek a felére esett vissza.

A tiltakozók aggodalmai nem újak. A főbb szabályozó hatóságok a bitcoin és más kriptovalutákkal kapcsolatos átverésekre és pénzmosási rendszerekre mutattak rá, mint olyan szempontokra, amelyek visszatartják a digitális eszközöket a globális elfogadottságtól.
A tüntetők joggal morgolódhatnak azon is, hogyan jött létre a törvény, mivel az emlékeztet Nayib Bukele elnöknek a salvadori kormány minden ága feletti ellenőrzésére.
Annak ellenére, hogy egy törvényjavaslatnak általában egy fáradságos tanulmányozási, konzultációs és adaptációs folyamaton kell keresztülmennie, a Bitcoin-törvényt kevesebb, mint hat óra alatt hagyták jóvá attól a pillanattól számítva, hogy Bukele hivatalosan bemutatta a kongresszusnak.
Bár már jóváhagyták, a Bitcoin-törvény 90 napos időszakot ír elő a hatálybalépéshez, ami azt jelenti, hogy a salvadoriak szeptembertől kötelesek lesznek elfogadni a bitcoint.

A legtöbben még nem állnak készen. Egy nemrégiben készült felmérés szerint az ország lakosságának mintegy 77%-a elutasítja Bukele Bitcoin-törvényét, és az ország polgárainak és kereskedőinek többsége inkább a dollárt, mint a bitcoint kezelné.
Az ellenzéki párt, amelynek egykor Bukele is tagja volt, pert indított, hogy megakadályozza a Bitcoin-törvény végrehajtását.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: livecoins.com.br

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!