Az ország polgárai rosszul fogadták a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé nyilvánító salvadori törvény gyors elfogadását.

Annak ellenére, hogy a COVID terjedésének megakadályozása érdekében három hónapra betiltották a tüntetéseket, a salvadoriak egy baloldali szakszervezetekből, diákszervezetekből és másokból álló csoportja tegnap a törvényhozó gyűlés előtt gyűlt össze, hogy tiltakozzon az ellen, hogy az ország nemzeti valutaként fogadja el a bitcoint.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az „Ellenállás és Népi Lázadás Blokkja” által szervezett csoport transzparensekkel és jelszavakkal követelte az úgynevezett Bitcoin-törvény visszavonását, amely a BTC-t hivatalos fizetőeszközzé teszi, és kötelezi a vállalkozásokat annak elfogadására.

A tiltakozók azonban, akárcsak a salvadoriak 77%-a a becslések szerint, úgy gondolják, hogy ez rossz ötlet.

„Ez egy olyan törvény, amely jogbizonytalanságot teremt, és amelyet a felhasználók becsapására, valamint a pénzmosás megkönnyítésére lehet felhasználni” mondta Idalia Zuñiga aktivista.

Egy másik tüntető a bitcoin árfolyam-ingadozásával kapcsolatos aggodalmainak adott hangot.

„A minimálbért keresők számára az egyik pillanatban lehet, hogy 300 dollárjuk van bitcoinban, és a következő nap ez a 300 dollár 50 dollárrá válhat”mondta, majd rámutatott a BTC árfolyamának áprilisi 63 595 dolláros csúcsról mára ennek a felére esett vissza.

A tiltakozók aggodalmai nem újak. A főbb szabályozó hatóságok a bitcoin és más kriptovalutákkal kapcsolatos átverésekre és pénzmosási rendszerekre mutattak rá, mint olyan szempontokra, amelyek visszatartják a digitális eszközöket a globális elfogadottságtól.

A tüntetők joggal morgolódhatnak azon is, hogyan jött létre a törvény, mivel az emlékeztet Nayib Bukele elnöknek a salvadori kormány minden ága feletti ellenőrzésére.

Annak ellenére, hogy egy törvényjavaslatnak általában egy fáradságos tanulmányozási, konzultációs és adaptációs folyamaton kell keresztülmennie, a Bitcoin-törvényt kevesebb, mint hat óra alatt hagyták jóvá attól a pillanattól számítva, hogy Bukele hivatalosan bemutatta a kongresszusnak.

Bár már jóváhagyták, a Bitcoin-törvény 90 napos időszakot ír elő a hatálybalépéshez, ami azt jelenti, hogy a salvadoriak szeptembertől kötelesek lesznek elfogadni a bitcoint.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legtöbben még nem állnak készen. Egy nemrégiben készült felmérés szerint az ország lakosságának mintegy 77%-a elutasítja Bukele Bitcoin-törvényét, és az ország polgárainak és kereskedőinek többsége inkább a dollárt, mint a bitcoint kezelné.

Az ellenzéki párt, amelynek egykor Bukele is tagja volt, pert indított, hogy megakadályozza a Bitcoin-törvény végrehajtását.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: livecoins.com.br

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!