“Szeretnék egy kicsit alaposabban utánajárni, hogy megerősítsem, a megújuló energiafelhasználás aránya valószínűleg 50%-on vagy 50% felett van, és hogy van egy tendencia, hogy ez a szám növekszik” – mondta a Tesla vezérigazgatója.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója utalt arra, hogy a kriptoipar a zöldebb jövő felé tart, de a Tesla egyelőre nem fogadja el a Bitcoin-fizetéseket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A “The ₿ Word” virtuális Bitcoin eseményén, a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey, az Ark Invest Cathie Woodja és a Square Crypto moderátora, Steve Lee vett részt Musk társaságában.

Musk azt mondta, hogy a Tesla „valószínűleg” fontolóra veszi a kriptovalutás fizetések újraindítását a járműveiért.

A vállalat májusban leállította ezt a lehetőséget ezt, de azt mondta most, hogy az újabb döntés meghozatala előtt még körültekintően kell eljárnia.

„Úgy tűnik, pozitív tendencia mutatkozik a Bitcoin energiafelhasználásában” – mondta Musk, ugyanakkor szkeptikusan nyilatkozott arról, hogy a hálózat milyen gyorsan mozdult el a zöld energiaforrások felé.

„Egyszerűen nem létezik, hogy alapvetően megduplázzuk vagy megháromszorozzuk az energia mennyiségét ilyen rövid idő alatt a megújuló energiaforrásokkal […] A Tesla küldetése a fenntartható energia felgyorsítása. Nem lehetünk az a vállalat, amelyik ezt teszi, ha nem járunk el a megfelelő gondossággal a Bitcoin energiafelhasználásával kapcsolatban”.

Hozzátette:

„Úgy tűnik, hogy a Bitcoin sokkal inkább a megújuló energiaforrások felé tolódik el, és egy csomó szénerőművet, amelyet egyértelműen használtak, leállítottak, különösen Kínában. Szeretnék egy kicsit alaposabban utánajárni, hogy megerősítsem, hogy a megújuló energiafelhasználás aránya valószínűleg 50%-on vagy 50% felett van, és hogy van egy tendencia, hogy ez a szám növekszik. Ha ez így lesz, a Tesla újra fel fogja venni a bitcoint a fizetési módok közé.”

Májusban Musk bejelentette, hogy a Tesla nem fogad el bitcoin-fizetéseket a hálózat „egyre nagyobb fosszilis energiafelhasználása” miatt.

A kriptoeszköz árfolyama ezt követően február óta először esett 40 000 dollár alá.

A Tesla vezérigazgatója később tisztázta, hogy a vállalat újraindítja a BTC-tranzakciókat, ha megerősítést nyer, hogy a bányászok több mint 50%-ban tiszta energiát használnak „pozitív jövőbeli tendenciával”.

Musk foglalkozott néhány, szakemberek által megfogalmazott váddal is, miszerint ő szervezte meg a pump-and-dump rendszert, tekintettel a kriptovalutákkal, köztük a BTC-vel és a Dogecoin-nal kapcsolatos közösségi médiás bejegyzéseire.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Azt mondta, hogy a SpaceX és a Tesla részvényein kívül csak három “bármilyen jelentőségű” eszköz van a birtokában: a BTC, a DOGE és az ETH, és hogy sem ő, sem a Tesla nem adott el bitcoinokat a kriptofizetések leállításának bejelentése óta.

„Ha a Bitcoin ára csökken, pénzt veszítek” – mondta Musk:

„Lehet, hogy pumpolok, de nem adok el. Határozottan nem hiszek abban, hogy az árfolyam magasra kerül és majd eladom, vagy bármi ilyesmi”.

Musk még áprilisban azt mondta, hogy a Tesla eladta BTC-állományának egy részét – akkoriban nagyjából 272 millió dolláros nettó bevétellel -, hogy bizonyítsa az eszköz likviditását a készpénz alternatívájaként.

Azt nem árulta el, hogy mennyi kriptoeszköz van a személyes tulajdonában, de azt mondta, hogy még az egyéves fia is rendelkezik némi Dogecoin-nal.

Olvastad már? Mastercard Program a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!