Elon Musk szerint a Bitcoin talán már elérte a megújuló energiával kapcsolatos mércéjét

-

„Szeretnék egy kicsit alaposabban utánajárni, hogy megerősítsem, a megújuló energiafelhasználás aránya valószínűleg 50%-on vagy 50% felett van, és hogy van egy tendencia, hogy ez a szám növekszik” – mondta a Tesla vezérigazgatója.
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója utalt arra, hogy a kriptoipar a zöldebb jövő felé tart, de a Tesla egyelőre nem fogadja el a Bitcoin-fizetéseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „The ₿ Word” virtuális Bitcoin eseményén, a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey, az Ark Invest Cathie Woodja és a Square Crypto moderátora, Steve Lee vett részt Musk társaságában.
Musk azt mondta, hogy a Tesla „valószínűleg” fontolóra veszi a kriptovalutás fizetések újraindítását a járműveiért.
A vállalat májusban leállította ezt a lehetőséget ezt, de azt mondta most, hogy az újabb döntés meghozatala előtt még körültekintően kell eljárnia.
„Úgy tűnik, pozitív tendencia mutatkozik a Bitcoin energiafelhasználásában” – mondta Musk, ugyanakkor szkeptikusan nyilatkozott arról, hogy a hálózat milyen gyorsan mozdult el a zöld energiaforrások felé.
„Egyszerűen nem létezik, hogy alapvetően megduplázzuk vagy megháromszorozzuk az energia mennyiségét ilyen rövid idő alatt a megújuló energiaforrásokkal […] A Tesla küldetése a fenntartható energia felgyorsítása. Nem lehetünk az a vállalat, amelyik ezt teszi, ha nem járunk el a megfelelő gondossággal a Bitcoin energiafelhasználásával kapcsolatban”.
Hozzátette:

„Úgy tűnik, hogy a Bitcoin sokkal inkább a megújuló energiaforrások felé tolódik el, és egy csomó szénerőművet, amelyet egyértelműen használtak, leállítottak, különösen Kínában. Szeretnék egy kicsit alaposabban utánajárni, hogy megerősítsem, hogy a megújuló energiafelhasználás aránya valószínűleg 50%-on vagy 50% felett van, és hogy van egy tendencia, hogy ez a szám növekszik. Ha ez így lesz, a Tesla újra fel fogja venni a bitcoint a fizetési módok közé.”

Májusban Musk bejelentette, hogy a Tesla nem fogad el bitcoin-fizetéseket a hálózat „egyre nagyobb fosszilis energiafelhasználása” miatt.
A kriptoeszköz árfolyama ezt követően február óta először esett 40 000 dollár alá.
A Tesla vezérigazgatója később tisztázta, hogy a vállalat újraindítja a BTC-tranzakciókat, ha megerősítést nyer, hogy a bányászok több mint 50%-ban tiszta energiát használnak „pozitív jövőbeli tendenciával”.
Musk foglalkozott néhány, szakemberek által megfogalmazott váddal is, miszerint ő szervezte meg a pump-and-dump rendszert, tekintettel a kriptovalutákkal, köztük a BTC-vel és a Dogecoin-nal kapcsolatos közösségi médiás bejegyzéseire.

Azt mondta, hogy a SpaceX és a Tesla részvényein kívül csak három „bármilyen jelentőségű” eszköz van a birtokában: a BTC, a DOGE és az ETH, és hogy sem ő, sem a Tesla nem adott el bitcoinokat a kriptofizetések leállításának bejelentése óta.
„Ha a Bitcoin ára csökken, pénzt veszítek” – mondta Musk:

„Lehet, hogy pumpolok, de nem adok el. Határozottan nem hiszek abban, hogy az árfolyam magasra kerül és majd eladom, vagy bármi ilyesmi”.

Musk még áprilisban azt mondta, hogy a Tesla eladta BTC-állományának egy részét – akkoriban nagyjából 272 millió dolláros nettó bevétellel -, hogy bizonyítsa az eszköz likviditását a készpénz alternatívájaként.
Azt nem árulta el, hogy mennyi kriptoeszköz van a személyes tulajdonában, de azt mondta, hogy még az egyéves fia is rendelkezik némi Dogecoin-nal.

Olvastad már? Mastercard Program a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!