Mastercard Program a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára

-

A Mastercard bejelentette, hogy kriptokártya programját továbbfejlesztik a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára.
A vállalat szerint „a folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy fogyasztóiknak felajánlják a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Mastercard leegyszerűsíti a kriptó-fiat váltást

A Mastercard kedden bejelentette, hogy „továbbfejleszti a kriptopénz tárcák és tőzsdék kártyaprogramját”, így „egyszerűbbé teszi a partnerek számára a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltását”.
A Mastercard és partnerei tesztelni fogják ezt az új funkciót, hogy több bank és kriptotársaság számára lehetővé tegyék, hogy kártyaváltási lehetőséget kínáljanak azoknak, akik digitális vagyonukat el akarják költeni, ahol a Mastercardot elfogadják.
A Mastercard meglévő kriptokártya-programjának bővítésében számos kulcsfontosságú partner vesz részt.
Az Evolve Bank & Trust és a Metropolitan Commercial Bank fogja kibocsátani a kártyákat, míg az Uphold és a Bitpay valós idejű kriptotárca-technológiát biztosít.
Továbbá az I2c Inc., az Apto Payments és a Galileo Financial Technologies támogatja majd a feldolgozást és a program-menedzsmentet.
A Paxos és a Circle ezután a platformjaikkal megkönnyítik majd a kriptók fiatra való átváltását a stablecoinokon keresztül.
A Circle kifejtette, hogy „a kötelezettségvállalás során tesztelni fogják az USDC használatát, hogy a kártyakibocsátók könnyebben rendezhessék a Mastercard felé történő fizetéseket”.

Raj Dhamodharan, a Mastercard digitális eszközökért, blokklánc termékekért és partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott:

„Ma nem minden kriptovállalat rendelkezik az alapinfrastruktúrával a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltásához, mi pedig megkönnyítjük ezt.”

A Mastercard közleménye továbbá megjegyzi, hogy „A folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy felajánlják fogyasztóiknak a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Olvastad már? Az intézmények túlnyomó többsége 2026-ra kriptotulajdonos lesz

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!