Mastercard Program a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára

-

A Mastercard bejelentette, hogy kriptokártya programját továbbfejlesztik a kriptopénz tárcák és tőzsdék számára.
A vállalat szerint „a folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy fogyasztóiknak felajánlják a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Mastercard leegyszerűsíti a kriptó-fiat váltást

A Mastercard kedden bejelentette, hogy „továbbfejleszti a kriptopénz tárcák és tőzsdék kártyaprogramját”, így „egyszerűbbé teszi a partnerek számára a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltását”.
A Mastercard és partnerei tesztelni fogják ezt az új funkciót, hogy több bank és kriptotársaság számára lehetővé tegyék, hogy kártyaváltási lehetőséget kínáljanak azoknak, akik digitális vagyonukat el akarják költeni, ahol a Mastercardot elfogadják.
A Mastercard meglévő kriptokártya-programjának bővítésében számos kulcsfontosságú partner vesz részt.
Az Evolve Bank & Trust és a Metropolitan Commercial Bank fogja kibocsátani a kártyákat, míg az Uphold és a Bitpay valós idejű kriptotárca-technológiát biztosít.
Továbbá az I2c Inc., az Apto Payments és a Galileo Financial Technologies támogatja majd a feldolgozást és a program-menedzsmentet.
A Paxos és a Circle ezután a platformjaikkal megkönnyítik majd a kriptók fiatra való átváltását a stablecoinokon keresztül.
A Circle kifejtette, hogy „a kötelezettségvállalás során tesztelni fogják az USDC használatát, hogy a kártyakibocsátók könnyebben rendezhessék a Mastercard felé történő fizetéseket”.

Raj Dhamodharan, a Mastercard digitális eszközökért, blokklánc termékekért és partnerségekért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott:

„Ma nem minden kriptovállalat rendelkezik az alapinfrastruktúrával a kriptopénz hagyományos fiat pénznemre való átváltásához, mi pedig megkönnyítjük ezt.”

A Mastercard közleménye továbbá megjegyzi, hogy „A folyamat egyszerűsítése több banknak és kriptopartnereknek ad lehetőséget arra, hogy felajánlják fogyasztóiknak a kriptovalutával való fizetés lehetőségét”.

Olvastad már? Az intézmények túlnyomó többsége 2026-ra kriptotulajdonos lesz

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!