Az intézmények túlnyomó többsége 2026-ra kriptotulajdonos lesz

-

A kriptoipar jó hírt kapott egy friss Fidelity-felmérés formájában, amely szerint a tömeges intézményi elfogadás közeleg.
A Fidelity Digital Assets új felmérése szerint az intézményi befektetők – vagyonkezelők, alapítványok és így tovább – száma, akik kriptoeszközöket birtokolnak, drámaian megnőtt, és ez a növekedés jövőben is folytatódik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felmérés szerint az intézményi befektetők 70%-a szándékozik digitális eszközöket vásárolni vagy befektetni a közeljövőben, és több mint 90%-uk tervezi ezt 2026-ig.
Bár a kriptoipar rendszeresen ontja magából az optimista felméréseket, a Fidelity eredményei figyelemre méltóak, tekintettel a vállalat méretére és befolyására a szélesebb pénzügyi piacokon.
Az eredmények egyúttal egy kis jó hírt is jelentenek az iparág számára egy olyan időszakban, amikor a piacok hónapok óta tartó mélyrepülésben, de legalábbis oldalazásban vannak.
Tom Jessop, a Fidelity Digital Assets elnöke az optimista megállapításokat a kriptóval szembeni „növekvő jólinformáltságnak” tulajdonítja a professzionális vagyonkezelők körében, valamint a közelmúltbeli válságok hatására kialakult új hozzáállásnak.

„A világjárvány – és az erre válaszul hozott fiskális és monetáris intézkedések – katalizátorként hatottak sok intézményi befektetőre, hogy újratervezzék a befektetési stratégiáikat.” – mondta Jessop egy nyilatkozatban.

A névtelenül végzett felmérés több mint 1100 intézményi befektető véleményét kérte ki, nagyjából az Egyesült Államok, Európa és Ázsia területéről.
A kriptotulajdonlást úgy definiálta, mint a digitális eszközök közvetlen birtoklását vagy a kriptó területén működő vállalatokba való befektetést.
A felmérés másik figyelemre méltó jellemzője az volt, hogy az ázsiai befektetők jelenleg jelentősen nagyobb mértékben vannak kitéve a kriptónak, mint a világ más részein, de az amerikai és európai befektetők gyorsan felzárkóznak.

Az intézmények körében azonban még mindig van némi szkepticizmus a kriptóval szemben.
A befektetők az áringadozást nevezték meg a kriptó beszerzésétől való legfőbb visszatartó erőnek, de aggodalmukat fejezték ki a piaci manipuláció kockázata és az értékméréshez szükséges fundamentumok hiánya miatt is.

Olvastad már? Negyedik alkalommal csökkent a bányászati nehézség

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!