Negyedik alkalommal csökkent a bányászati nehézség

-

A Bitcoin bányászati nehézsége vasárnap újabb negatív kiigazítást könyvelhetett el, a nehézségi ráta május közepe óta majdnem a felére csökkent.
A kriptovaluta-bányászat folyamatos kínai visszaszorítása közepette az új BTC bányászata továbbra is egyre könnyebb, mivel újabb bányászati nehézség-csökkenést hajtott végre a rendszer.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 18-án a Bitcoin-hálózat a negyedik egymást követő negatív kiigazítást könyvelhette el a bányászati nehézség tekintetében, 4,8%-kal csökkent a Bitcoin explorer BTC.com adatai szerint.
A legutóbbi bányászati nehézségi kiigazítás a 691,488-as blokknál történt, ami 14,4 trillióról 13,7 trillióra csökkentette a nehézségi szintet, ez a legalacsonyabb szint 2020 júniusa óta.
A nehézségi mérőszámok az elmúlt két hónap során mostanra csaknem a felére csökkentek, miután május 13-án 25 billió fölé emelkedtek.
A legutóbbi Bitcoin-bányászati kiigazítás egy sor egymást követő nehézségcsökkenést követ, amely május 29-én egy közel 16%-os csökkenéssel kezdődött.
A további negatív kiigazítások június 13-án 5,3%-os, majd július 3-án hatalmas, 28%-os csökkenéssel folytatódtak – ez volt a Bitcoin-hálózat legnagyobb bányászati nehézség-csökkenése.
A Bitcoin bányászati nehézsége azt méri, hogy mennyire nehéz bányászni egy BTC blokkot, a magasabb nehézség több számítási teljesítményt igényel a tranzakciók ellenőrzéséhez és az új érmék létrehozásához.
A Bitcoin bányászati nehézségének beállítása 2016 blokkonként, azaz körülbelül kéthetente történik, mivel a Bitcoin úgy van programozva, hogy önbeállítást végezzen a 10 perces átlagos blokkidő fenntartása érdekében.

A Bitcoin folyamatos bányászati nehézségi szintjének csökkenése válasz a bányászok Kínából való elvándorlására, amelyet a helyi hatóságok által a kriptopénz bányászatával szemben alkalmazott jelentős szigorítás okozott.
A folyamatos nehézségcsökkenés párhuzamosan zajlik a Bitcoin hashráta csökkenésével, valamint a csökkenő tranzakciós díjakkal.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!