A Bitcoin bányászati nehézsége vasárnap újabb negatív kiigazítást könyvelhetett el, a nehézségi ráta május közepe óta majdnem a felére csökkent.

A kriptovaluta-bányászat folyamatos kínai visszaszorítása közepette az új BTC bányászata továbbra is egyre könnyebb, mivel újabb bányászati nehézség-csökkenést hajtott végre a rendszer.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Július 18-án a Bitcoin-hálózat a negyedik egymást követő negatív kiigazítást könyvelhette el a bányászati nehézség tekintetében, 4,8%-kal csökkent a Bitcoin explorer BTC.com adatai szerint.

A legutóbbi bányászati nehézségi kiigazítás a 691,488-as blokknál történt, ami 14,4 trillióról 13,7 trillióra csökkentette a nehézségi szintet, ez a legalacsonyabb szint 2020 júniusa óta.

A nehézségi mérőszámok az elmúlt két hónap során mostanra csaknem a felére csökkentek, miután május 13-án 25 billió fölé emelkedtek.

A legutóbbi Bitcoin-bányászati kiigazítás egy sor egymást követő nehézségcsökkenést követ, amely május 29-én egy közel 16%-os csökkenéssel kezdődött.

A további negatív kiigazítások június 13-án 5,3%-os, majd július 3-án hatalmas, 28%-os csökkenéssel folytatódtak – ez volt a Bitcoin-hálózat legnagyobb bányászati nehézség-csökkenése.

A Bitcoin bányászati nehézsége azt méri, hogy mennyire nehéz bányászni egy BTC blokkot, a magasabb nehézség több számítási teljesítményt igényel a tranzakciók ellenőrzéséhez és az új érmék létrehozásához.

A Bitcoin bányászati nehézségének beállítása 2016 blokkonként, azaz körülbelül kéthetente történik, mivel a Bitcoin úgy van programozva, hogy önbeállítást végezzen a 10 perces átlagos blokkidő fenntartása érdekében.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Bitcoin folyamatos bányászati nehézségi szintjének csökkenése válasz a bányászok Kínából való elvándorlására, amelyet a helyi hatóságok által a kriptopénz bányászatával szemben alkalmazott jelentős szigorítás okozott.

A folyamatos nehézségcsökkenés párhuzamosan zajlik a Bitcoin hashráta csökkenésével, valamint a csökkenő tranzakciós díjakkal.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!