A Binance 390M dollár értékű BNB tokent égetett el

-

A Binance majdnem 400 millió dollár értékű BNB-t semmisített meg a 16. negyedéves tokenégetésével, de úgy tűnik, a piacokat ez nem érdekli.
Július 18-án a Binance arról számolt be, hogy 1.296.728 BNB tokent semmisített meg, akkor valamivel kevesebb, mint 400 millió dollár értékben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsde további 5.163 BNB-t jegyzett fel, amelyeket a Pioneer Burn Programon keresztül semmisített meg – ez egy olyan ösztönző program, amelynek célja, hogy segítsen azoknak a felhasználóknak, akik az okosszerződésekkel vesztettek tokeneket.
A Binance fedezi a veszteségeket, és bizonyos körülmények között visszaadja a tokeneket a felhasználóknak. Ezeket a tokenszámokat aztán a tőzsde levonja a negyedéves burn-összegekből.


A Binance ígéretet tett arra, hogy a tőzsde nyereségének 20%-át negyedévente elégeti, a legutóbbi égetés szerint a tőzsde 2021 második negyedévében 2 milliárd dollár nyereséget termelhetett.
A legutóbbi égetés a Binance Coin történetében a második legnagyobb értékű égetés, márciusban 600 millió dollár értékű BNB-t semmisítettek meg.
Az égetés ellenére úgy tűnik, hogy az eseménynek kevés hatása volt a Binance Coin piacaira, a BNB árfolyama a hétvégén oldalazott.
A cikk írásakor a BNB kevesebb, mint 1%-os csökkenéssel, 301,66 dolláron állt a nap folyamán. Jelenleg 56%-kal van lejjebb a május 10-i 686 dolláros történelmi csúcsához képest, de az év eleje óta még mindig lenyűgöző, 700%-os emelkedést mutat.
A Binance az utóbbi időben több fronton is küzdött a szabályozó hatóságokkal, jelentős nyomás érkezett az Egyesült Királyságból, Németországból és Hongkongból.

Az Egyesült Királyságban számos nagybank is korlátozta ügyfelei tranzakcióit a tőzsdével, mivel az ország pénzügyi szabályozója lecsapott a nem szabályozott kriptopénz kereskedési platformokra.
Július 16-án a Binance hirtelen leállította a részvénytokenek értékesítését is.

Olvastad már? Az alacsony volumen és a kereskedők érdektelensége miatt nem mozdul az ár

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!