A Binance majdnem 400 millió dollár értékű BNB-t semmisített meg a 16. negyedéves tokenégetésével, de úgy tűnik, a piacokat ez nem érdekli.

Július 18-án a Binance arról számolt be, hogy 1.296.728 BNB tokent semmisített meg, akkor valamivel kevesebb, mint 400 millió dollár értékben.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde további 5.163 BNB-t jegyzett fel, amelyeket a Pioneer Burn Programon keresztül semmisített meg – ez egy olyan ösztönző program, amelynek célja, hogy segítsen azoknak a felhasználóknak, akik az okosszerződésekkel vesztettek tokeneket.

A Binance fedezi a veszteségeket, és bizonyos körülmények között visszaadja a tokeneket a felhasználóknak. Ezeket a tokenszámokat aztán a tőzsde levonja a negyedéves burn-összegekből.

A Binance ígéretet tett arra, hogy a tőzsde nyereségének 20%-át negyedévente elégeti, a legutóbbi égetés szerint a tőzsde 2021 második negyedévében 2 milliárd dollár nyereséget termelhetett.

A legutóbbi égetés a Binance Coin történetében a második legnagyobb értékű égetés, márciusban 600 millió dollár értékű BNB-t semmisítettek meg.

Az égetés ellenére úgy tűnik, hogy az eseménynek kevés hatása volt a Binance Coin piacaira, a BNB árfolyama a hétvégén oldalazott.

A cikk írásakor a BNB kevesebb, mint 1%-os csökkenéssel, 301,66 dolláron állt a nap folyamán. Jelenleg 56%-kal van lejjebb a május 10-i 686 dolláros történelmi csúcsához képest, de az év eleje óta még mindig lenyűgöző, 700%-os emelkedést mutat.

A Binance az utóbbi időben több fronton is küzdött a szabályozó hatóságokkal, jelentős nyomás érkezett az Egyesült Királyságból, Németországból és Hongkongból.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az Egyesült Királyságban számos nagybank is korlátozta ügyfelei tranzakcióit a tőzsdével, mivel az ország pénzügyi szabályozója lecsapott a nem szabályozott kriptopénz kereskedési platformokra.

Július 16-án a Binance hirtelen leállította a részvénytokenek értékesítését is.

Olvastad már? Az alacsony volumen és a kereskedők érdektelensége miatt nem mozdul az ár

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!