Az alacsony volumen és a kereskedők érdektelensége miatt nem mozdul az ár

-

A Bitcoin árfolyama nehezen tud lendületet venni, mivel a történelmileg alacsony spot volumen és az erősödő dollár a legtöbb elbizonytalanodását eredményezte.
Ha egyetlen szóval lehetne leírni, hogy a kriptopénz-ökoszisztéma résztvevőinek többsége hogyan vélekedik a BTC rövid távú kilátásairól, akkor az a „bizonytalan” lenne, mivel a különböző mutatókból érkező vegyes jelek miatt sok kereskedő vár egy jelentős elmozdulásra bármelyik irányba, mielőtt megtervezné a következő belépési pontját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Delphi Digital új jelentése makroszinten vizsgálta a bitcoin jelenlegi árfolyamát, és megállapította, hogy főleg az alacsony tőzsdei forgalom és az erősödő amerikai dollár érinti negatívan a kriptopénzt.
A bitcoin közelmúltbeli 31 000 dollárra való süllyedése tovább növeli a kriptopiacot jelenleg körülvevő félelem auráját, és az elemzők most arra figyelmeztetnek, hogy ha nem sikerül 31 000 dollár felett zárni, akkor a BTC a 29 000 és 24 000 dollár közötti zónába eshet.

A spot volumen csökken, a határidős kötések is egyre kevesebben vannak

A Delphi Digital szerint a kereskedési aktivitás csökkenése az egyik legnagyobb hatást gyakorló tényező a piacra.
Ennek oka, hogy a május 19-i eladási hullámot követően a spot és származtatott ügyletek kereskedői elvándoroltak a tőzsdékről.

Forrás: Delphi Digital

Ahogy a fenti ábrán látható, miután 2021 első felében jelentős növekedés volt tapasztalható, a tőzsdei volumenek több mint 60%-kal csökkentek, mivel az árak összeomlottak, és a kereskedők lemondtak a tőkeáttétel használatáról.
A BTC árfolyamának meredek esése is hozzájárult ahhoz, hogy a lakossági kereskedők nagyrészt abbahagyták a magas tőkeáttétel használatát a származtatott piacokon, és ezt bizonyítja, hogy a BTC határidős ügyletek száma a 2021 eleje óta nem látott szintre esett vissza.

„Ez a tisztogatás jelentős károkat okozott a bullish piaci struktúrában, a határidős bázis közel 0%.”

Ami pozitívabb megjegyzés, hogy a májusban látott nagy esés esemény segített kirostálni a túlzottan nagy kockázatot vállaló kereskedőket, ami azt jelenti, hogy „az erősebb kezű résztvevők azok, akik most versenyben vannak”.

A dollár erősödése a BTC gyengüléséhez vezet

A bitcoin árfolyamát terhelő másik tényező az amerikai dollár közelmúltbeli erősödése, amely a május 25-i 89,53-as mélypont óta emelkedő tendenciát mutat.
Ahogy a fenti grafikonon látható, a DXY grafikonján egy nagy inverz fej-váll minta alakult ki, amelynek nyakvonala most harmadszorra is tesztelés alatt áll.
Ha a dollár tovább erősödik, a jelenlegi gazdasági fellendülés veszélybe kerülhet, mivel a pénzügyi feltételek szigorodnának, és ez súlyosan megterhelheti a 2021-es év számos népszerű eszközosztályának a kereskedését.
Delphi Digital szerint:

„Az alapanyagok, az arany, a feltörekvő piaci részvények, a bitcoin mind sérülékenyek egy erősödő zöldhasúval szemben, bár a mozgás sebessége is kritikus tényező marad”.

A bitcoin árfolyama hosszú távú támaszra esik

Bár a BTC árfolyamának 51%-os esése miatt sok elemző attól tart, hogy egy újabb többéves medvepiac kezdődhet, fontos figyelembe venni néhány nagyobb makrotrendet, amely a jelenlegi állapotokhoz vezetett.

Forrás: Delphi Digital

A fenti grafikonon látható, hogy hat egymást követő hónapig emelkedett a BTC árfolyama a visszaesés előtt, és az eszköznek történelmi szempontból esedékes volt a visszalépés.
Még akkor is, ha a BTC 51%-kal esett vissza az eddigi csúcsához képest, éves szinten az ára még mindig 250%-kal magasabb, mint a 2020. július 16-i 9.100 dolláros értékelés.
A bitcoin hosszú távú emelkedő trendje továbbra is fennáll, az árfolyam jelenleg a 12 hónapos mozgóátlagot teszteli, ami egy fontos támaszszint, amely meghatározza, hogy az árfolyam merre tart innen.
Forrás: Delphi Digital

A bitcoin kereskedési volumene a spot és származtatott tőzsdéken csökken, és a dollár erősödésének kilátásai súlyosan nyomasztják a globális pénzügyi piacokat.

Ez azt eredményezte, hogy a kriptopiacot jelenleg a bizonytalanság uralja, és ez a hangulat valószínűleg mindaddig fennmarad, amíg egy nagyobb ármozgás vagy motiváló esemény nem készteti a háttérbe szorult kereskedőket, hogy újra ringbe szálljanak.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!