El Salvador nemzeti stablecoint indíthat

-

Az El Faro oknyomozó hírportál számolt be róla, hogy El Salvador kormánya azt tervezi, hogy polgárai egy stablecoint használjanak – a bitcoin mellett.
El Salvador kormánya egy amerikai dolláron alapuló stablecoin kibocsátását tervezheti – jelentette pénteken az El Faro oknyomozó hírportál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A valutát a központi bank bocsátaná ki, az amerikai dollár értékéhez kötnék, és valódi amerikai dollártartalékokkal fedeznék.


Az El Faro birtokába jutott, zártkörű megbeszélésekről készült videókon látható, hogy az el salvadori elnök testvérei – akik nem tagjai a kormánynak, de gyakran adnak tanácsokat az elnöknek – azt tervezik, hogy jövőre bevezetik a nemzeti dollár stablecoinját.
A kriptopénz a „Colón-dollár” nevet kapná, utalva az ország korábbi nemzeti valutájára, amelyet 2001-ben váltott fel az amerikai dollár.

Az El Faro arról számolt be, hogy egy kormányszóvivő szerint a terveket elvetették – de aztán egy „a tárgyalásokat ismerő forrásra” hivatkozva azt állította, hogy a tervek még mindig folyamatban vannak.
Az El Faro által idézett találkozókra még azelőtt került sor, hogy Bukele elnök júniusban bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé válik a közép-amerikai országban.
Az El Faro beszámolója szerint magas rangú kormányzati tisztviselők, magánvállalkozók és külső tanácsadók vettek részt a megbeszéléseken.
A testvérek hozzátették, hogy szeretnék, ha minden kriptovaluta törvényes fizetőeszközzé válna El Salvadorban.

„De ehhez olyan kormányzati infrastruktúrára van szükségünk, amely megfelel az előttünk álló feladatoknak” – mondta Bukele testvére, Ibrajim az El Faro szerint.

El Salvador lett az első ország a világon, amely a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé tette, miután Bukele elnök a múlt hónapban bejelentette a tervet a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 konferencián.
Ám az olyan befektetési bankok, mint a JP Morgan, amerikai tisztviselők, sőt még a Világbank is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy miként működne az ország Bitcoin-törvénye.

Bukele elnök nagyon népszerű El Salvadorban, a szegénység és bűnözés által sújtott országban.
De bírálták már azért, ahogyan a bandatagokkal bánik, a sajtó elleni támadásaiért és azért, amikor csapatokat vonultatott be a parlamentbe, hogy nyomást gyakoroljon a törvényhozókra.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!