Az El Faro oknyomozó hírportál számolt be róla, hogy El Salvador kormánya azt tervezi, hogy polgárai egy stablecoint használjanak – a bitcoin mellett.

El Salvador kormánya egy amerikai dolláron alapuló stablecoin kibocsátását tervezheti – jelentette pénteken az El Faro oknyomozó hírportál.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A valutát a központi bank bocsátaná ki, az amerikai dollár értékéhez kötnék, és valódi amerikai dollártartalékokkal fedeznék.

Az El Faro birtokába jutott, zártkörű megbeszélésekről készült videókon látható, hogy az el salvadori elnök testvérei – akik nem tagjai a kormánynak, de gyakran adnak tanácsokat az elnöknek – azt tervezik, hogy jövőre bevezetik a nemzeti dollár stablecoinját.

A kriptopénz a “Colón-dollár” nevet kapná, utalva az ország korábbi nemzeti valutájára, amelyet 2001-ben váltott fel az amerikai dollár.

Az El Faro arról számolt be, hogy egy kormányszóvivő szerint a terveket elvetették – de aztán egy “a tárgyalásokat ismerő forrásra” hivatkozva azt állította, hogy a tervek még mindig folyamatban vannak.

Az El Faro által idézett találkozókra még azelőtt került sor, hogy Bukele elnök júniusban bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé válik a közép-amerikai országban.

Az El Faro beszámolója szerint magas rangú kormányzati tisztviselők, magánvállalkozók és külső tanácsadók vettek részt a megbeszéléseken.

A testvérek hozzátették, hogy szeretnék, ha minden kriptovaluta törvényes fizetőeszközzé válna El Salvadorban.

“De ehhez olyan kormányzati infrastruktúrára van szükségünk, amely megfelel az előttünk álló feladatoknak” – mondta Bukele testvére, Ibrajim az El Faro szerint.

El Salvador lett az első ország a világon, amely a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé tette, miután Bukele elnök a múlt hónapban bejelentette a tervet a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 konferencián.

Ám az olyan befektetési bankok, mint a JP Morgan, amerikai tisztviselők, sőt még a Világbank is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy miként működne az ország Bitcoin-törvénye.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Bukele elnök nagyon népszerű El Salvadorban, a szegénység és bűnözés által sújtott országban.

De bírálták már azért, ahogyan a bandatagokkal bánik, a sajtó elleni támadásaiért és azért, amikor csapatokat vonultatott be a parlamentbe, hogy nyomást gyakoroljon a törvényhozókra.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!