El Salvador nemzeti stablecoint indíthat

-

Az El Faro oknyomozó hírportál számolt be róla, hogy El Salvador kormánya azt tervezi, hogy polgárai egy stablecoint használjanak – a bitcoin mellett.
El Salvador kormánya egy amerikai dolláron alapuló stablecoin kibocsátását tervezheti – jelentette pénteken az El Faro oknyomozó hírportál.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A valutát a központi bank bocsátaná ki, az amerikai dollár értékéhez kötnék, és valódi amerikai dollártartalékokkal fedeznék.


Az El Faro birtokába jutott, zártkörű megbeszélésekről készült videókon látható, hogy az el salvadori elnök testvérei – akik nem tagjai a kormánynak, de gyakran adnak tanácsokat az elnöknek – azt tervezik, hogy jövőre bevezetik a nemzeti dollár stablecoinját.
A kriptopénz a „Colón-dollár” nevet kapná, utalva az ország korábbi nemzeti valutájára, amelyet 2001-ben váltott fel az amerikai dollár.

Az El Faro arról számolt be, hogy egy kormányszóvivő szerint a terveket elvetették – de aztán egy „a tárgyalásokat ismerő forrásra” hivatkozva azt állította, hogy a tervek még mindig folyamatban vannak.
Az El Faro által idézett találkozókra még azelőtt került sor, hogy Bukele elnök júniusban bejelentette, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé válik a közép-amerikai országban.
Az El Faro beszámolója szerint magas rangú kormányzati tisztviselők, magánvállalkozók és külső tanácsadók vettek részt a megbeszéléseken.
A testvérek hozzátették, hogy szeretnék, ha minden kriptovaluta törvényes fizetőeszközzé válna El Salvadorban.

„De ehhez olyan kormányzati infrastruktúrára van szükségünk, amely megfelel az előttünk álló feladatoknak” – mondta Bukele testvére, Ibrajim az El Faro szerint.

El Salvador lett az első ország a világon, amely a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé tette, miután Bukele elnök a múlt hónapban bejelentette a tervet a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 konferencián.
Ám az olyan befektetési bankok, mint a JP Morgan, amerikai tisztviselők, sőt még a Világbank is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy miként működne az ország Bitcoin-törvénye.

Bukele elnök nagyon népszerű El Salvadorban, a szegénység és bűnözés által sújtott országban.
De bírálták már azért, ahogyan a bandatagokkal bánik, a sajtó elleni támadásaiért és azért, amikor csapatokat vonultatott be a parlamentbe, hogy nyomást gyakoroljon a törvényhozókra.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!