Anthony Di Iorio 2014-ben alapította az Ethereumot Vitalik Buterinnel, Gavin Wooddal, Charles Hoskinsonnal, Joseph Lubinnal és másokkal együtt.

Anthony Di Iorio, az Ethereum nyolc társalapítójának egyike a Bloomberg mai jelentése szerint azt tervezi, hogy eladja szoftverfejlesztő cégét, a Decentral-t, és eltávolodik a kriptovalutáktól.

“Szeretnék diverzifikálódni, hogy ne kriptós fickó legyek, hanem egy olyan fickó, aki komplex problémákkal foglalkozik”mondta Di Iorio a sajtónak.

Di Iorio, aki hivatásos marketinges és korai bitcoin-párti, 2014-ben segített elindítani az Ethereum fejlesztését.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Utalt arra is, hogy távozása részben biztonsági aggályokkal függ össze, tekintettel a kriptopénzek “kockázati profiljára”.

“Nem érzem magam feltétlenül biztonságban ezen a téren” – mondta Di Iorio. “Ha nagyobb problémákra koncentrálnék, azt hiszem, nagyobb biztonságban lennék”.

A Decentral, amelyet Di Iorio 2014-ben alapított, “a bomlasztó és decentralizált technológiák innovációs központjának” nevezi magát.

Ebben a tekintetben némileg olyan, mint a ConsenSys, a másik Ethereum-alapító, Joseph Lubin által indított Ethereum szoftverfejlesztő cég kisebb, kanadai változata. A Decentral legnagyobb terméke a Jaxx Liberty kriptotárca.

Az Ethereum leghíresebb alapítója, Vitalik Buterin programozó volt, míg a társalapítók, Gavin Wood és Charles Hoskinson – akik később a Polkadot és a Cardano megalapítói lettek – technikai tudással rendelkeztek. Di Iorio ezzel szemben a finanszírozó szerepét játszotta.

Az Ethereum fejlesztésébe való befektetése kifizetődött, mivel a valuta idén rekordárfolyamra emelkedett.

A jelenlegi piaci értéke 223 milliárd dollár. Bár nem tudni, hogy Di Torio ebből mekkora részt birtokol, a Forbes 2018-ban milliárdosként tartotta számon, amikor az Ethereum ára jóval alacsonyabb volt, mint a jelenlegi 1900 dollár.

Bár távozása ugyanazon a héten történt, mint a Dogecoin társalapítójának, Jackson Palmernek a tweetstormja arról, hogy miért hagyja ott a kriptopénzeket, Di Iorio nem tűnik úgy, mintha dühös lenne a világra, amelynek megteremtésében segített.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egyszerűen csak más érdekekli. “Be fogom építeni a kriptót, ha szükséges, de sokszor nem” – mondta a jövőbeli projektekre utalva. “Ez tényleg csak egy kis százaléka annak, amire a világnak szüksége van”.

Palmerhez hasonlóan idővel ő is visszalépett ettől a területtől. Camila Russo Ethereum történetéről szóló könyve, a The Infinite Machine szerint Di Iorio visszalépett az Ethereumtól, miután társalapítói a nonprofit irányt választották.

2019-ben pedig lemondott a Decentral vezérigazgatói posztjáról, hogy más törekvésekre koncentrálhasson.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Duncan Rawlinson – Duncan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!