Az Ethereum társalapítója eladja a cégét, kilép a kriptopénzek világából

-

Anthony Di Iorio 2014-ben alapította az Ethereumot Vitalik Buterinnel, Gavin Wooddal, Charles Hoskinsonnal, Joseph Lubinnal és másokkal együtt.
Anthony Di Iorio, az Ethereum nyolc társalapítójának egyike a Bloomberg mai jelentése szerint azt tervezi, hogy eladja szoftverfejlesztő cégét, a Decentral-t, és eltávolodik a kriptovalutáktól.

„Szeretnék diverzifikálódni, hogy ne kriptós fickó legyek, hanem egy olyan fickó, aki komplex problémákkal foglalkozik”mondta Di Iorio a sajtónak.

Di Iorio, aki hivatásos marketinges és korai bitcoin-párti, 2014-ben segített elindítani az Ethereum fejlesztését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Utalt arra is, hogy távozása részben biztonsági aggályokkal függ össze, tekintettel a kriptopénzek „kockázati profiljára”.

„Nem érzem magam feltétlenül biztonságban ezen a téren” – mondta Di Iorio. „Ha nagyobb problémákra koncentrálnék, azt hiszem, nagyobb biztonságban lennék”.

A Decentral, amelyet Di Iorio 2014-ben alapított, „a bomlasztó és decentralizált technológiák innovációs központjának” nevezi magát.
Ebben a tekintetben némileg olyan, mint a ConsenSys, a másik Ethereum-alapító, Joseph Lubin által indított Ethereum szoftverfejlesztő cég kisebb, kanadai változata. A Decentral legnagyobb terméke a Jaxx Liberty kriptotárca.
Az Ethereum leghíresebb alapítója, Vitalik Buterin programozó volt, míg a társalapítók, Gavin Wood és Charles Hoskinson – akik később a Polkadot és a Cardano megalapítói lettek – technikai tudással rendelkeztek. Di Iorio ezzel szemben a finanszírozó szerepét játszotta.
Az Ethereum fejlesztésébe való befektetése kifizetődött, mivel a valuta idén rekordárfolyamra emelkedett.
A jelenlegi piaci értéke 223 milliárd dollár. Bár nem tudni, hogy Di Torio ebből mekkora részt birtokol, a Forbes 2018-ban milliárdosként tartotta számon, amikor az Ethereum ára jóval alacsonyabb volt, mint a jelenlegi 1900 dollár.
Bár távozása ugyanazon a héten történt, mint a Dogecoin társalapítójának, Jackson Palmernek a tweetstormja arról, hogy miért hagyja ott a kriptopénzeket, Di Iorio nem tűnik úgy, mintha dühös lenne a világra, amelynek megteremtésében segített.

Egyszerűen csak más érdekekli. „Be fogom építeni a kriptót, ha szükséges, de sokszor nem” – mondta a jövőbeli projektekre utalva. „Ez tényleg csak egy kis százaléka annak, amire a világnak szüksége van”.
Palmerhez hasonlóan idővel ő is visszalépett ettől a területtől. Camila Russo Ethereum történetéről szóló könyve, a The Infinite Machine szerint Di Iorio visszalépett az Ethereumtól, miután társalapítói a nonprofit irányt választották.
2019-ben pedig lemondott a Decentral vezérigazgatói posztjáról, hogy más törekvésekre koncentrálhasson.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Duncan Rawlinson – Duncan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!