Az ARK Invest újabb 54 millióért vásárol Square részvényből

-

A Cathie Wood által vezetett Ark Invest újabb adag Square Inc. részvénnyel bővítette portfólióját, közel 53,7 millió dollár értékben.
A New York-i székhelyű ARK Invest befektetési cég a múlt pénteki kereskedés során 225.937 darab Jack Dorsey-féle Square részvényt vásárolt fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legutóbbi hírlevelükben megosztott adatok szerint a vásárlás az ARK Innovation ETF (ARKK) és az ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) alapokon keresztül történt, amelyek a cég hat aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapja közül kettő. A két alapot 179 664, illetve 46 273 Square-részvénnyel töltötték fel.
Cathie Wood cége az ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) révén szintén rendelkezik részesedéssel a Square-ben.
A hétfői kereskedés előtt a három ETF együttesen több mint 7,2 millió részvényt birtokol a fizetési vállalatból, több mint 1,7 milliárd dollár értékben.

Square, Coinbase

A Square részvényeinek felvétele az ARK portfóliójába Dorsey csütörtöki bejelentése után történt, amelyben felfedte egy „új üzletág” terveit, amely egy olyan platform kiépítésére összpontosít.
Ezzel a Square megkönnyítené a Bitcoin-alapú „nem letétkezelői, engedély nélküli és decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat”, tehát a defi területére lépne be.
A hónap elején Dorsey azt is megerősítette, hogy a fizetési vállalat egy Bitcoin hardvertárcát fog építeni.
Pénteken az ARK Invest 214 718 darab Coinbase-részvényt is megvett. A vásárlás az ARKK-n keresztül történt, amely most már több mint 4 millió részvényt birtokol a kriptopénz tőzsdében, 905 millió dollár értékben.
Bár a Square és a Coinbase is kínál a felhasználóknak különböző kripto-központú funkciókat, mint például a Bitcoin vásárlása és eladása, mindegyik vállalat tart Bitcoin-t a tartalékai között.

A sajtótájékoztató időpontjában a Square 8 207 Bitcoint tart, ami mai árfolyamon nagyjából 260 millió dollárt ér.
Hasonlóképpen, a Coinbase februárban elmondta, hogy 4482 bitcoint tart, ami 141 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: blockinsider.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!