A Cathie Wood által vezetett Ark Invest újabb adag Square Inc. részvénnyel bővítette portfólióját, közel 53,7 millió dollár értékben.

A New York-i székhelyű ARK Invest befektetési cég a múlt pénteki kereskedés során 225.937 darab Jack Dorsey-féle Square részvényt vásárolt fel.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legutóbbi hírlevelükben megosztott adatok szerint a vásárlás az ARK Innovation ETF (ARKK) és az ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) alapokon keresztül történt, amelyek a cég hat aktívan kezelt tőzsdén kereskedett alapja közül kettő. A két alapot 179 664, illetve 46 273 Square-részvénnyel töltötték fel.

Cathie Wood cége az ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) révén szintén rendelkezik részesedéssel a Square-ben.

A hétfői kereskedés előtt a három ETF együttesen több mint 7,2 millió részvényt birtokol a fizetési vállalatból, több mint 1,7 milliárd dollár értékben.

Square, Coinbase

A Square részvényeinek felvétele az ARK portfóliójába Dorsey csütörtöki bejelentése után történt, amelyben felfedte egy “új üzletág” terveit, amely egy olyan platform kiépítésére összpontosít.

Ezzel a Square megkönnyítené a Bitcoin-alapú “nem letétkezelői, engedély nélküli és decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat”, tehát a defi területére lépne be.

A hónap elején Dorsey azt is megerősítette, hogy a fizetési vállalat egy Bitcoin hardvertárcát fog építeni.

Pénteken az ARK Invest 214 718 darab Coinbase-részvényt is megvett. A vásárlás az ARKK-n keresztül történt, amely most már több mint 4 millió részvényt birtokol a kriptopénz tőzsdében, 905 millió dollár értékben.

Bár a Square és a Coinbase is kínál a felhasználóknak különböző kripto-központú funkciókat, mint például a Bitcoin vásárlása és eladása, mindegyik vállalat tart Bitcoin-t a tartalékai között.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A sajtótájékoztató időpontjában a Square 8 207 Bitcoint tart, ami mai árfolyamon nagyjából 260 millió dollárt ér.

Hasonlóképpen, a Coinbase februárban elmondta, hogy 4482 bitcoint tart, ami 141 millió dollárt ér.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: blockinsider.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!