A Binance már nem árul tokenizált Tesla, Facebook és Google részvényeket

-

A Binance felfüggesztette a részvénytokenek kereskedelmét, amellyel a felhasználóknak lehetősége nyílt rá, hogy a népszerű hagyományos részvények tokenizált megfelelőivel kereskedjenek a platformján.
Miután a pénzügyi szabályozók alaposan megvizsgálták a Binance stock tokenjeit, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje úgy döntött, hogy leállítja azok értékesítését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Azonnali hatállyal, új részvénytokeneket nem lehet vásárolni a Binance.com-on, és a Binance.com 2021. október 14. után már nem támogat semmilyen részvénytokent” – olvasható a ma közzétett közleményükben.
A Binance úgy fogalmazott, azért állítja le a tokeneket, hogy „más termékkínálatra” összpontosíthasson.
Az áprilisban bevezetett részvénytokenek olyan népszerű részvények tokenizált változatai, mint többek között a Tesla, a Facebook, a Google és a Coinbase.
A tokeneket a Binance-on jegyzik a német CM-Equity befektetési céggel kötött partnerségen keresztül. A cég az FTX Exchange-t és a Bittrexet is segítette hasonló szolgáltatásokkal.
Azoknak a felhasználóknak, akik a Binance-en tartanak tőzsdei tokeneket, 90 napjuk van arra, hogy eladják azokat, vagy átvigyék a CM-Equityvel hamarosan induló portálra. A portál várhatóan még idén október 15. előtt megnyílik.
Néhány órával a Binance bejelentése után a hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság figyelmeztette a befektetőket, hogy a Binance nem rendelkezik „engedéllyel vagy regisztrációval” az ilyen típusú tokenek kínálására, amelyek a hongkongi törvények szerint értékpapíroknak minősülnek.
Tegnap az olasz pénzügyi szabályozó hatóság, a Consob közölte, hogy a Binance nem jogosult befektetési szolgáltatásokat vagy pénzügyi tevékenységeket kínálni az országban. A közleménye a tőzsdetokenekre is utalt.

A német pénzügyi szabályozó hatóság figyelmezteti a Binance-t

Bár a Binance közleményében nem említették, a német pénzügyi szabályozó BaFin áprilisban azt írta, hogy „alapos okkal” feltételezik, hogy ezek a tőzsdetokenek megsértik az értékpapír-törvényeket.
Hasonlóképpen az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy ezek a tokenek valóban értékpapírok-e.
A brit és a német szabályozó hatóságok szerint a Binance elmulasztotta benyújtani a tőzsdetokenek bevezetése előtti kérvényt.
Ma pedig a hongkongi pénzügyi szabályozó hatóság figyelmeztetett, hogy ezek „valószínűleg értékpapírok a jelenlegi jogszabályok értelmében”.

„Az SFC nem tolerálja az értékpapír-törvények megsértését, és nem fog habozni, hogy adott esetben végrehajtási intézkedéseket hozzon az engedély nélküli platformüzemeltetőkkel szemben” – mondta Thomas Atkinson, az SFC végrehajtási ügyvezető igazgatója egy mai nyilatkozatában.

A Binance egy ideje célpontja a szabályozó hatóságoknak világszerte, tekintettel a hatalmas méretére és a felhasználók számára.
Az elmúlt 24 órában a Binance több mint 14 milliárd dollárnyi kereskedési volument bonyolított. Az első helyezett Coinbase a CoinGecko szerint 1,5 milliárd dollárt dolgozott fel.

Az Egyesült Államok, valamint Európa és Ázsia egyes részeinek hatóságai szerint a Binance.com nem jogosult arra, hogy szolgáltatásokat nyújtson állampolgáraiknak.
De még ha a Binance nem is működik bizonyos országokban, a tőzsde szolgáltatásaihoz elég könnyen hozzá lehet férni bárhonnan, ahol van internetkapcsolat.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!