A Binance felfüggesztette a részvénytokenek kereskedelmét, amellyel a felhasználóknak lehetősége nyílt rá, hogy a népszerű hagyományos részvények tokenizált megfelelőivel kereskedjenek a platformján.

Miután a pénzügyi szabályozók alaposan megvizsgálták a Binance stock tokenjeit, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje úgy döntött, hogy leállítja azok értékesítését.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

“Azonnali hatállyal, új részvénytokeneket nem lehet vásárolni a Binance.com-on, és a Binance.com 2021. október 14. után már nem támogat semmilyen részvénytokent” – olvasható a ma közzétett közleményükben.

A Binance úgy fogalmazott, azért állítja le a tokeneket, hogy “más termékkínálatra” összpontosíthasson.

Az áprilisban bevezetett részvénytokenek olyan népszerű részvények tokenizált változatai, mint többek között a Tesla, a Facebook, a Google és a Coinbase.

A tokeneket a Binance-on jegyzik a német CM-Equity befektetési céggel kötött partnerségen keresztül. A cég az FTX Exchange-t és a Bittrexet is segítette hasonló szolgáltatásokkal.

Azoknak a felhasználóknak, akik a Binance-en tartanak tőzsdei tokeneket, 90 napjuk van arra, hogy eladják azokat, vagy átvigyék a CM-Equityvel hamarosan induló portálra. A portál várhatóan még idén október 15. előtt megnyílik.

Néhány órával a Binance bejelentése után a hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság figyelmeztette a befektetőket, hogy a Binance nem rendelkezik “engedéllyel vagy regisztrációval” az ilyen típusú tokenek kínálására, amelyek a hongkongi törvények szerint értékpapíroknak minősülnek.

Tegnap az olasz pénzügyi szabályozó hatóság, a Consob közölte, hogy a Binance nem jogosult befektetési szolgáltatásokat vagy pénzügyi tevékenységeket kínálni az országban. A közleménye a tőzsdetokenekre is utalt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A német pénzügyi szabályozó hatóság figyelmezteti a Binance-t

Bár a Binance közleményében nem említették, a német pénzügyi szabályozó BaFin áprilisban azt írta, hogy “alapos okkal” feltételezik, hogy ezek a tőzsdetokenek megsértik az értékpapír-törvényeket.

Hasonlóképpen az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy ezek a tokenek valóban értékpapírok-e.

A brit és a német szabályozó hatóságok szerint a Binance elmulasztotta benyújtani a tőzsdetokenek bevezetése előtti kérvényt.

Ma pedig a hongkongi pénzügyi szabályozó hatóság figyelmeztetett, hogy ezek “valószínűleg értékpapírok a jelenlegi jogszabályok értelmében”.

“Az SFC nem tolerálja az értékpapír-törvények megsértését, és nem fog habozni, hogy adott esetben végrehajtási intézkedéseket hozzon az engedély nélküli platformüzemeltetőkkel szemben” – mondta Thomas Atkinson, az SFC végrehajtási ügyvezető igazgatója egy mai nyilatkozatában.

A Binance egy ideje célpontja a szabályozó hatóságoknak világszerte, tekintettel a hatalmas méretére és a felhasználók számára.

Az elmúlt 24 órában a Binance több mint 14 milliárd dollárnyi kereskedési volument bonyolított. Az első helyezett Coinbase a CoinGecko szerint 1,5 milliárd dollárt dolgozott fel.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az Egyesült Államok, valamint Európa és Ázsia egyes részeinek hatóságai szerint a Binance.com nem jogosult arra, hogy szolgáltatásokat nyújtson állampolgáraiknak.

De még ha a Binance nem is működik bizonyos országokban, a tőzsde szolgáltatásaihoz elég könnyen hozzá lehet férni bárhonnan, ahol van internetkapcsolat.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!