A Coinbase szerint kriptó szabadságot kínál az emberiségnek

-

Brian Armstrong, a Coinbase vezetője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a kriptó szinte a levegővel egyenértékű azok számára, akiknek az állami megoldások nem megfelelőek, vagy nem tartják be az ígéreteket.
Tette ezt arra válaszul, hogy a Dogecoin létrehozója, Jackson Palmer nemrégiben kritikával illette a kriptoipart.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tweet-sorozatban rámutatott arra az egyszerű tényre, hogy „a bitcoin több szabadságot nyújt azoknak, akik ezt szeretnék elérni”, emellett pedig több más előnnyel is rendelkezik.
A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a kriptoiparhoz való viszonyulás nézőpontfüggő, kifejtve, hogy azok az emberek, akik több ellenőrzést szeretnének a pénzügyi szabályozóktól, szabadon élvezhetik a hagyományos fiat-rendszert.
A kripto azonban „nagyon szükséges, éltető levegőt” jelent azok számára, akik úgy vélik, hogy a kormányzati megoldások gyakran „nem hatékonyak, túl sokat ígérnek vagy alul teljesítenek” – jegyezte meg Armstrong.
Armstrong a továbbiakban elmondta, hogy a hagyományos befektetési eszközök általában a kisebb befektetők lehetőségeinek hiányával járnak, utalva az olyan korlátozásokra, mint az akkreditált befektetőkre vonatkozó törvények:

„Az akkreditált befektetői törvények jó példát jelentenek. A legjobb szándékkal hozták létre őket, hogy megvédjék az átlagembereket az átverésektől – ez nemes gondolat. De mi volt a tényleges eredmény? Gyakran illegálissá tették a befektetéseken keresztül történő meggazdagodást, hacsak nem vagy már eleve gazdag”.

Néhány hagyományos befektetési eszközzel ellentétben az olyan kriptovaluták, mint a bitcoin, a kezdeti időkben nem követelték meg a befektetőktől, hogy bármely pénzügyi hatóságnál akkreditáltassák magukat, így vonzó lehetőséget jelentettek a lakossági befektetők számára – mondta Armstrong:

„Részben ez az oka annak, hogy a Bitcoin olyan sok embert tett gazdaggá. Nem volt értékpapír, így a hétköznapi emberek már korán befektethettek”.

Mint ilyen, Armstrong arra a következtetésre jutott, hogy a kripto „vagyoni mobilitást és nagyobb esélyegyenlőséget teremt mindenki számára”, hangsúlyozva, hogy mindenki kiválaszthatja a számára legjobban működő rendszert.

„A kriptó nem fogja megoldani a vagyoni egyenlőtlenséget – nem próbálja mindenki számára ugyanazt az eredményt létrehozni” – tette hozzá.

A Coinbase küldetése, hogy „nyílt pénzügyi rendszert hozzon létre a világ számára”, a 2020 végén hivatalosan is elfogadott „politikamentes” álláspontjáról ismert.
Palmer, aki 2013-ban viccből hozta létre a Dogecoin-t, a hét elején a Twitteren az egész kripto-ipart ostorozta, azzal érvelve, hogy a kripto egy „eredendően jobboldali, hiperkapitalista technológia”, amelyet az „adóelkerülés, a csökkentett szabályozási felügyelet és a mesterségesen kikényszerített szűkösség” kombinációjára terveztek.

Palmer 2018-ban azt jósolta, hogy az iparág „gyorsan száguld a kriptovaluták túltelítődése felé”, olyannyira, hogy értékük és hasznosságuk „fordítottan közelít a nullához”.
(Szerkesztői megjegyzés: ebben tévedett. Nagyon nagy a valószínűsége, hogy a „jobboldali, hiperkapitalista technológia” témakörében is téved, ezt ugyanis a közgazdaságtanban egy sokkal elterjedtebb néven, szabadpiacként ismerik.)
Amint arról korábban beszámoltunk, a Dogecoin idén az egyik legnépszerűbb kriptovalutává vált, és 2021 második negyedévében 392%-os emelkedéssel a legnagyobb nyereséget hozó digitális eszközzé vált.

Olvastad már? Határidős bitcoin-kereskedés a Bank of America ügyfeleinek?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!