Határidős bitcoin-kereskedés a Bank of America ügyfeleinek?

-

Kisebb hullámokat keltett a piacon a BoA bejelentése, nem sikerült kitörni az oldalazásból, de még a medvék sem győztek egyértelműen.
A bitcoin július 16-a során tovább felpattant a 31 000 dolláros támaszról, mivel a friss adatok megerősítették a jelenlegi árszinteket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Összejön a 42 000 dollár?

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD pénteken többször is tesztelte, de egyelőre nem tudta áttörni a 31 000 dollárt.
Késői emelkedés következett be aztán 32 000 dollár közelébe, amikor meg nem erősített hírek láttak napvilágot arról, hogy a Bank of America zöld utat adott a bitcoin határidős kereskedésnek.
A piaci szereplők vegyesen vélekedtek a rövid távú kilátásokról, Michaël van de Poppe népszerű kereskedő csütörtökön megjegyezte, hogy a 31 000 dollár egyfajta végső határ a Bitcoin számára – ha ezt elveszíti, akkor logikusan 29 000 vagy akár 24 000 dollár következik.
Crypto Ed kereskedőtársa szintén bizonytalannak tűnt a nap folyamán. A hét elején azzal érvelt, hogy a Bitcoin sokkolóan visszapattanhat, és elérheti a 42 000 dolláros csúcsot, mielőtt ismét lefelé fordulna, és újratesztelné a 30 000 dolláros támaszt.

„A BTC új mélypontokat produkálva érvénytelenítette az eddigi gondolatmenetemet.” – írta egy frissítésben.

Még a BTC-vel hagyományosan fordítottan korreláló amerikai dollár devizaindex (DXY) visszaesése sem valószínű, hogy jelentősen segítene a bikákon – tette hozzá.


Eközben az új adatok azt mutatták, hogy a jelenlegi árszinteken jelentős on-chain aktivitás történt.
A Glassnode elemzői szerint a bitcoin-kínálat 9,93%-a 31 000 és 34 300 dollár között mozgott – ez a vevők és az eladók számára egyaránt egyértelmű érdekeltségi zóna.

„Ez most meggyőzően a legnagyobb realizált volumenhalmaz 12 ezer dollár óta” – kommentálta a cég.


Korábban már több szakértő elmondta, hogy maga a 30 000 dollár fontos szintet képez mind a kis-, mind a nagykereskedők fejében, akiknek a viselkedése az elmúlt hetekben „eladási” mentalitásról „vételi” mentalitásra váltott.

Az altcoinok veszítenek a langyos hangulaton

Az altcoinokra vetett pillantás eközben kiemelte a bullish hangulat hiányát a kriptopénzpiacokon a hét végéhez közeledve.

A piaci tőkeérték alapján a legtöbb top ötven token a BTC/USD párnál súlyosabb veszteségeket szenvedett el, ezek akár 12%-ot is elérhették.
A legnagyobb altcoin, az ETH a saját, 1800 dollár körüli kritikus támaszzónája felé tartott.
Egy új felhalmozódási időszak kezdete most „nagyon valószínű” – mondta Van de Poppe egy csütörtöki YouTube-videóban, mielőtt a volatilitás újra belépett volna.
A Bitcoin növekvő dominanciája, amely a nap folyamán elérte a 46%-ot, tovább növelte az altcoinok szenvedését.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!