A Bitcoin csomópontjainak száma új rekordot döntött

-

A Bitcoin csomópontjainak száma újabb történelmi mérföldkövet ért el: a csomópontok majdnem fele Toron fut.
Az elérhető csomópontok száma először lépte át a 13 000-es határt. A korábbi csúcs 11 613 volt, amelyet még januárban értek el a hálózat fenntartói.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitnodes.io hálózati statisztikákat figyelő platform adatai szerint július ötödikén az elérhető csomópontok száma 13 374 volt. A cikk írásakor a Bitnodes adatai szerint a jelenlegi hálózati csomópontok száma körülbelül 12 835.
A Coin.Dance, egy másik elemző-oldal szerint a Bitcoin csomópontjainak száma szintén új történelmi csúcson, 12 825-nél áll.
A Bitcoin Core szoftvert futtató csomópontok teszik ki a szám 98,77%-át, a maradék pedig olyan kevésbé népszerű implementációk között szóródik szét, mint a Bitcore és a Bitcoin Knots.
Forrás: Bitnodes.io

A Bitcoin Core 0.21.1 még májusban jelent meg Taproot fejlesztéssel, és közel 5000 csomópontjával (a Coin.Dance szerint) jelenleg ez a szoftver legjobban kihasznált verziója az elérhető csomópontokat futtató résztvevők között.
A Bitnodes adatai szerint ez a szám 5125, ami a teljes hálózati csomópontok 40%-a.
A Bitnodes adatai azt is mutatják, hogy a hálózati csomópontok közel fele a Toron fut. Januárban még az összes elérhető csomópontnak csak körülbelül a negyede futott a Tor titkosított hálózatán.
Egy olyan kliens, mint a Bitcoin Core futtatása a Tor segítségével további adatvédelmi réteget biztosít, mivel a csatlakozó csomópontok valódi IP-címei el vannak rejtve a Tor saját csomópontjai mögé.
A Bitnodes adatai szerint a hálózat csomópontjainak száma az elmúlt egy évben 2739 csomóponttal nőtt, ez nagymértékben erősíti a Bitcoin decentralizációját
A hálózati csomópontok számának növekedése hasonló a Lightning Network ökoszisztémában jelenleg zajló bővüléshez, ahol a kapacitás több mint 70%-kal nőtt kevesebb, mint hat hónap alatt.

Július elején a nyilvános Lightning Network kapacitása átlépte az 1800 bitcoint, miután kevesebb, mint egy hét alatt 100 BTC-vel bővült.
A Lightning Network statisztikákat követő Bitcoin Visuals adatai szerint az LN csomópontok száma 12 800 fölött van, ami szintén minden idők legmagasabb értéke.

Olvastad már? A bitcoin hamarosan kitörhet felfelé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!