A Bitcoin csomópontjainak száma új rekordot döntött

-

A Bitcoin csomópontjainak száma újabb történelmi mérföldkövet ért el: a csomópontok majdnem fele Toron fut.
Az elérhető csomópontok száma először lépte át a 13 000-es határt. A korábbi csúcs 11 613 volt, amelyet még januárban értek el a hálózat fenntartói.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitnodes.io hálózati statisztikákat figyelő platform adatai szerint július ötödikén az elérhető csomópontok száma 13 374 volt. A cikk írásakor a Bitnodes adatai szerint a jelenlegi hálózati csomópontok száma körülbelül 12 835.
A Coin.Dance, egy másik elemző-oldal szerint a Bitcoin csomópontjainak száma szintén új történelmi csúcson, 12 825-nél áll.
A Bitcoin Core szoftvert futtató csomópontok teszik ki a szám 98,77%-át, a maradék pedig olyan kevésbé népszerű implementációk között szóródik szét, mint a Bitcore és a Bitcoin Knots.
Forrás: Bitnodes.io

A Bitcoin Core 0.21.1 még májusban jelent meg Taproot fejlesztéssel, és közel 5000 csomópontjával (a Coin.Dance szerint) jelenleg ez a szoftver legjobban kihasznált verziója az elérhető csomópontokat futtató résztvevők között.
A Bitnodes adatai szerint ez a szám 5125, ami a teljes hálózati csomópontok 40%-a.
A Bitnodes adatai azt is mutatják, hogy a hálózati csomópontok közel fele a Toron fut. Januárban még az összes elérhető csomópontnak csak körülbelül a negyede futott a Tor titkosított hálózatán.
Egy olyan kliens, mint a Bitcoin Core futtatása a Tor segítségével további adatvédelmi réteget biztosít, mivel a csatlakozó csomópontok valódi IP-címei el vannak rejtve a Tor saját csomópontjai mögé.
A Bitnodes adatai szerint a hálózat csomópontjainak száma az elmúlt egy évben 2739 csomóponttal nőtt, ez nagymértékben erősíti a Bitcoin decentralizációját
A hálózati csomópontok számának növekedése hasonló a Lightning Network ökoszisztémában jelenleg zajló bővüléshez, ahol a kapacitás több mint 70%-kal nőtt kevesebb, mint hat hónap alatt.

Július elején a nyilvános Lightning Network kapacitása átlépte az 1800 bitcoint, miután kevesebb, mint egy hét alatt 100 BTC-vel bővült.
A Lightning Network statisztikákat követő Bitcoin Visuals adatai szerint az LN csomópontok száma 12 800 fölött van, ami szintén minden idők legmagasabb értéke.

Olvastad már? A bitcoin hamarosan kitörhet felfelé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!