800 milliós tökebevonással a Revolut a legnagyobb angol fintech vállalat lett

-

A SoftBank Vision Fund és a Tiger Global friss tőkeinjekciója a Revolut 33 milliárd dolláros összértékre nőtt.
A népszerű neobank és kriptokereskedési alkalmazás, a Revolut 800 millió dollárt gyűjtött a Tiger Global Management és a SoftBank Vision Fund által vezetett tőkebevonási körben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A friss jelentések szerint így a Revolut értékelése 33 milliárd dollárra emelkedett, ezzel a legnagyobb fintech vállalattá váltak az Egyesült Királyságban.
A cég számos olyan hagyományos banki szolgáltatást nyújt, mint amilyeneket a helyi bankban találhatunk, de egy okostelefonos alkalmazáson keresztül.
E szolgáltatások mellett a Revolut az elmúlt években a kriptovalutákat is a középpontba helyezte.
Az először 2018-ban indított szolgáltatással a felhasználók közvetlenül az alkalmazásban vásárolhatnak és adhatnak el olyan top kriptókat, mint a bitcoin és az ether.
2021 májusában a vállalat bejelentette, hogy lehetővé teszi brit felhasználóinak, hogy bitcoinjukat egy másik, harmadik féltől származó pénztárcába, például a Ledger vagy a Trezor tárcájába utalják.
A hónap elején pedig bevezette a kereskedést a Dogecoinra, a piac egyik legnépszerűbb mémcoinjára.
A vállalat állítólag a tartalékai is tart kriptót, mivel a Revolut pénzügyi adatai között a múlt hónapban szerepeltek a kriptopénzeszközök árfolyam-változásán elért nyereségei.
A Revolut lépései a kriptoérdekelt közönség kiszolgálására úgy tűnik, tényleg elhozhatják a 2020-as számaik megduplázását.
A CNBC szerint a kriptoárak folyamatos emelkedése a márciusi összeomlás óta 45 millió dollárt hozott a Revolutnak.

A Revolut vezeti a londoni fintech szcénát

Mégis, a SoftBank és a Tiger Global befektetési óriáscégek 800 millió dolláros injekciója még a mai, optimista mércével mérve is túlzónak tűnik.
A Sky News 15 milliárd dolláros, míg a Bloomberg 20 milliárd dolláros várható értékelést jelentett.
Az új értékeléssel a Revolut a legértékesebb fintech vállalat az Egyesült Királyságban. A Wise, korábban Transferwise, 12 milliárd dolláros értékeléssel érdemelte ki a közvetlen bevezetést a londoni tőzsdére.

A Revolut legnagyobb versenytársa, a Monzo jóval alacsonyabb, 1,7 milliárd dolláros értékeléssel büszkélkedhet. Viszont sem a Wise, sem a Monzo nem támogatja a kriptopénzeket.
Napjainkban azonban a kriptó az új csúcsárfolyamok óta egyfajta hullámvölgybe került. A bitcoin több hete oldalaz, miután a májusi 64 000 dolláros történelmi csúcsához képest felére csökkent az értéke.

Olvastad már? Az S&P Dow Jones öt új kriptoindexet indít útjára

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!