Már a kínai tiltás előtt is csökkent az onnan érkező hashráta

-

A legfrissebb kutatási eredmények szerint Kína bitcoin-bányászati teljesítménye 40%-kal csökkent a tiltó intézkedések bejelentése előtt, míg az Egyesült Államok hashrátája megnégyszereződött ebben az időszakban.
A BTC bányászatára vonatkozó kínai szigorítást az energiafogyasztással kapcsolatos aggályok miatt széles körben úgy tekintik, mint a bányászok Ázsiából a nyugati országokba történő elvándorlásának kiváltó okát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cambridge Centre for Alternative Finance új kutatása azonban azt sugallja, hogy a bányászati teljesítmény eltolódása már Kína újbóli ellenőrzése előtt elkezdődött.
A Reuters jelentése szerint Kína teljes, a Bitcoin-hálózathoz kapcsolódó hashrátája a 2019 szeptemberében mért 75,5%-ról 2021 áprilisára 46%-ra esett vissza, még mielőtt az ázsiai ország hivatalosan is bejelentette volna a bányászati szigorítást.
Ugyanezen 18 hónapos időszak alatt az Egyesült Államok 4%-ról 16,8%-ra, négyszeresére növelte részesedését a globális Bitcoin hashrátából, és ezzel a második legnagyobb BTC-termelővé vált.
Egy másik, a bányászok áttelepülésének lehetséges célpontjaként gyakran megnevezett ország, Kazahsztán 8%-ra növelte részesedését.
Miután áprilisban hatalmas áramkimaradásokat tapasztaltak a Xinjiang bányászati központban, a kínai hatóságok vizsgálni kezdték a bányászat energiafogyasztását.
A tisztviselők bejelentették a bányászati tevékenységek szigorú felügyeletét a CO2-kibocsátással kapcsolatos aggályok miatt, ami számos ipari méretben dolgozó bányász Kínából való elköltözését eredményezte.
Khurram Shroff, az iMining vezérigazgatója átmeneti kellemetlenségnek nevezte a kínai bányászati tilalmat, és elmondta, hogy a bányászati létesítmények diverzifikált elhelyezkedése jó hír a világ többi része számára.

„A torontói tőzsdén nemrég jegyezték be a világ első Bitcoin ETF-jét” – példálózott, „[Kanada] máris megelőzte a kriptovilág nagy részét”.

Egyes szakértők úgy látják, hogy Kína bányászattal szembeni kemény fellépése könnyű döntés volt.

A Bitmain EMEA partnere nemrég azt nyilatkozta, hogy az országnak csökkentenie kell a szén-dioxid-kibocsátását, hogy finanszírozást kapjon a Nemzetközi Valutaalaptól vagy a Világbanktól, és a bitcoin-bányászat kényelmes célpont volt az energiafogyasztás minimalizálására.

Olvastad már? Az infláció növekszik, de az ether ára beragadt 2000 dollár alatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!