Ha nem áll meg a BTC esése, a 24 ezer is képbe kerülhet

-

Michaël van de Poppe úgy véli, ha a mostani 31 ezer körüli támasz nem tart ki, a letörés után a 29 ezer, majd akár a 24 ezer is bekövetkezhet.
A bitcoin (BTC) július 15-én a 31 000 dollár feletti „végső támasz zónába” esett, legalábbis sok kereskedő szerint ez kritikus szint, amelyet tartani kellene.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance tőzsdén egészen 31550-ig csökkent a jegyzés. Ezután se erősödött meg túlságosan az árfolyam, ráadásul a tőzsde esetében újabb állam, most Olaszország emelte fel a hangját. A hatóságok elmondása alapján az olaszoknál sem működik jogszerűen a tőzsde.
A Binance számára ők viszont most csak egy újabb szereplő a sorban. A közelmúltban több államban is lépéseket tettek a kriptotőzsde ellen, de a cég szóvivője elmondta, az üzletmenetet ez nem befolyásolja.

„A szabályozó hatóságokkal mindenben együttműködünk, és nagyon komolyan vesszük a megfelelési kötelezettségeinket” nyilatkozta a szóvivő, akit a Reuters idézett.

A spot kereskedők körében így továbbra sem volt sok ok az optimizmusra. A népszerű kereskedő, Michaël van de Poppe számára a 31 000 dollár jelentette a bitcoin utolsó reményét arra, hogy elkerülje a sorozatosabb zuhanást.

„A bitcoin nem tudta tartani a 32,4K dolláros szintet, mint támaszt, és lejjebb csúszott, amin keresztül az utolsó támasz-zóna (a 31-31,5K dolláros régió) előtt áll, ezt meg kell tartani. Ha ezt elveszíti, akkor a 29K és a 24K dollár a következő zónák”.

Forrás: Michaël van de Poppe / Twitter
Nyári szabadság?

Az árfolyam csökkenését súlyosbítja a befektetők feltűnő érdektelensége, az alacsony volumenek miatt pedig nem valószínű, hogy tartósan bullish emelkedés következik be.

Ahogy azonban a Glassnode elemzőinek az adataiból kiderült, ez inkább szezonális, mint piaci jelenség lehet.

„A befektetők nem eladnak, egyszerűen csak szabadságon vannak” – érveltek Yann Allemann és Jan Happel társalapítók, rámutatva a tőzsdei tranzakciós díjak jelentős csökkenésére.

Ahogy arról már több elemző is beszámolt, további adatok azt mutatják, hogy a felhalmozás még azoknál a befektetőknél is folyamatban van, akik akkor adtak el, amikor a BTC/USD elérte a 30 000 dollárt a jelenlegi történelmi csúcsok felé vezető úton.

Olvasatd már? A Dogecoin 36%-os esés után is a top10-ben van.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!