A BlackRock szerint a hosszú távú befektetőket nem érdekli a kriptó

-

„Nagyon kevés befektetői keresletet látunk” a kriptó iránt, osztotta meg a BlackRock vezérigazgatója.
A BlackRock, a bitcoinban közvetett kitettséggel rendelkező intézményi vagyonkezelő a kriptopénz iránti befektetői kereslet jelentős visszaesését regisztrálta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat vezérigazgatója, Larry Fink szerdán a CNBC Squawk Box című műsorában mondta el, hogy a cég az utóbbi időben kevesebb kriptóval kapcsolatos megkeresést kap a befektetőktől, ami az érdeklődés masszív csökkenését jelzi.
Fink megjegyezte, hogy kifejezetten a hosszútávon gondolkodó és a nyugdíjas befektetők vesztették el az érdeklődésüket, kijelentve:

„A múltban sokszor kérdeztek a kriptóról és a bitcoinról. És az legutóbbi két hetes üzleti utamon egyetlen kérdést sem tettek fel ezzel kapcsolatban. Ez egyszerűen nem tartozik a nyugdíjas és hosszú távú befektetők prioritásai közé. Nagyon kevés befektetői keresletet látunk.”

Fink megjegyzései a kriptopénzpiacokon folytatódó oldalazó kereskedés közepette hangzottak el, a bitcoin az elmúlt 30 napban több mint 16%-ot esett.
A legértékesebb kriptopénz azóta, hogy április közepén áttörte az eddigi legmagasabb árfolyamát, és 64 000 dollár fölé szökött, árfolyamának közel felét elvesztette.
A BlackRock ismert a bitcoinhoz való baráti hozzáállásáról, mivel a vállalat közvetett kitettséget szerzett bitcoinban a MicroStrategy cégben lévő tulajdonrészén keresztül.
A cég 2020-ban 425 millió dolláros kezdeti befektetést eszközölt a BTC-be, majd folytatta a további bitcoin-vásárlásokat.
A BlackRock vezérigazgatója korábban pozitív megjegyzéseket is tett a bitcoinról. Tavaly decemberben Fink azt állította, hogy a BTC potenciálisan globális piaccá fejlődhet, annak ellenére, hogy még nem tesztelték széles körben.
A BlackRock vezérigazgatójának a hosszútávú befektetők Bitcoin-keresletének állítólagos csökkenésére vonatkozó állításai ellenére a kriptóra irányuló intézményi figyelem a jelek szerint tovább növekszik.
A múlt héten a Bank of America, az Egyesült Államok második legnagyobb bankja állítólag kriptokutató csoportot hozott létre, válaszul a digitális eszközök iránti egyre nagyobb intézményi érdeklődésre.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: cointelegraph.com
Forrás: BipHoo Company

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!