A Dogecoin 36%-os esés után is a top10-ben van.

-

Az egyik legnépszerűbb mémcoin nehéz időket él meg, az elmúlt hónapban több mint 36%-ot zuhant az árfolyama. Viszont még így is a top10-ben van.
A májusi 0,73 dolláros történelmi csúcs elérése óta a Dogecoin értékének több mint 70%-át veszítette el – és csak az elmúlt hónapban 36%-ot esett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopénz elképesztő emelkedését a Tesla és a SpaceX higanyos alapítója, Elon Musk segítette a Twitteres aktivitásával.
Július 9-én Musk egy tweetben célba vette a Bitcoint és az Ethereumot is a lassú tranzakciós idők miatt.
Hozzátette, hogy a Dogecoin fejlesztése a tranzakciós költségek minimalizálása érdekében „érdemi”. A kommentár újabb bizonyítékát mutatta Musk befolyásának, hogy képes irányítani a piacokat, a tweetje után több, mint 13%-ot emelkedett a Dogecoin ára.
A DOGE azonban azóta a teljes erősödését elvesztette. A népszerű mémcoin az elmúlt 24 órában több mint 5%-ot esett, az elmúlt héten 14,8%-ot, az elmúlt hónapban pedig 36%-ot.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bitcoin oldalazva halad

A szélesebb kriptopiac is erőlködik az utóbbi időben. A BTC az elmúlt hetekben 36 000 és 30 000 dollár között mozgott, a második helyen álló kriptó, az ETH pedig hasonlóan járt, 2400 és 1800 dollár között oldalazott.
A két érme és a piac többi része közötti korreláció miatt nem meglepő, hogy az olyan altcoinok, mint a Dogecoin is küszködnek.
Úgy tűnik, hogy a csökkenő tendencia egyik fő mozgatórugója a szigorúbb szabályozási ellenőrzés. Ez az ellenőrzés elsősorban az úgynevezett stablecoinok, a hagyományos fiat értékéhez kötött kriptopénzek szigorúbb szabályozása és a fogyasztóvédelem körül forog, de a közösségi médiaplatformok is szerepet játszottak benne.
Július 10-én a TikTok megtiltotta a kriptovaluták népszerűsítését az influencereknek, ez a tiltás a pénzügyekkel kapcsolatos tartalmak növekedése elleni szélesebb körű fellépés része.

A platform a különböző mémcoinok, köztük a Dogecoin népszerűsítésének is táptalajaként szolgált.
Az egyik videóbemutató azt mondta a nézőknek, hogy fektessenek 25 dollárt a DOGE-be, hozzátéve, hogy „a Dogecoin gyakorlatilag értéktelen [és] amint eléri az 1 dollárt, 10 000 dollárod lesz”.
Manapság azonban a Doge sokkal közelebb van a nullához, mint az 1 dollárhoz.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!