Az egyik legnépszerűbb mémcoin nehéz időket él meg, az elmúlt hónapban több mint 36%-ot zuhant az árfolyama. Viszont még így is a top10-ben van.

A májusi 0,73 dolláros történelmi csúcs elérése óta a Dogecoin értékének több mint 70%-át veszítette el – és csak az elmúlt hónapban 36%-ot esett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptopénz elképesztő emelkedését a Tesla és a SpaceX higanyos alapítója, Elon Musk segítette a Twitteres aktivitásával.

Július 9-én Musk egy tweetben célba vette a Bitcoint és az Ethereumot is a lassú tranzakciós idők miatt.

Hozzátette, hogy a Dogecoin fejlesztése a tranzakciós költségek minimalizálása érdekében “érdemi”. A kommentár újabb bizonyítékát mutatta Musk befolyásának, hogy képes irányítani a piacokat, a tweetje után több, mint 13%-ot emelkedett a Dogecoin ára.

A DOGE azonban azóta a teljes erősödését elvesztette. A népszerű mémcoin az elmúlt 24 órában több mint 5%-ot esett, az elmúlt héten 14,8%-ot, az elmúlt hónapban pedig 36%-ot.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A bitcoin oldalazva halad

A szélesebb kriptopiac is erőlködik az utóbbi időben. A BTC az elmúlt hetekben 36 000 és 30 000 dollár között mozgott, a második helyen álló kriptó, az ETH pedig hasonlóan járt, 2400 és 1800 dollár között oldalazott.

A két érme és a piac többi része közötti korreláció miatt nem meglepő, hogy az olyan altcoinok, mint a Dogecoin is küszködnek.

Úgy tűnik, hogy a csökkenő tendencia egyik fő mozgatórugója a szigorúbb szabályozási ellenőrzés. Ez az ellenőrzés elsősorban az úgynevezett stablecoinok, a hagyományos fiat értékéhez kötött kriptopénzek szigorúbb szabályozása és a fogyasztóvédelem körül forog, de a közösségi médiaplatformok is szerepet játszottak benne.

Július 10-én a TikTok megtiltotta a kriptovaluták népszerűsítését az influencereknek, ez a tiltás a pénzügyekkel kapcsolatos tartalmak növekedése elleni szélesebb körű fellépés része.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A platform a különböző mémcoinok, köztük a Dogecoin népszerűsítésének is táptalajaként szolgált.

Az egyik videóbemutató azt mondta a nézőknek, hogy fektessenek 25 dollárt a DOGE-be, hozzátéve, hogy “a Dogecoin gyakorlatilag értéktelen [és] amint eléri az 1 dollárt, 10 000 dollárod lesz”.

Manapság azonban a Doge sokkal közelebb van a nullához, mint az 1 dollárhoz.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.