Az S&P Dow Jones öt új kriptoindexet indít útjára

-

Az adatszolgáltató S&P Dow Jones Indices sajtóközleményben osztotta meg, hogy öt új indexszel bővíti kriptopiaci benchmarkjainak meglévő listáját.
A fő indexük az S&P Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM) Index – a kriptopiac általános egészségi állapotának a monitorozása alapján, amely több mint 240 különböző érme teljesítményéből származik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A négy másik index lényegében a Broad Digital Market Index alcsoportja: a LargeCap Index a „nagy” piaci kapitalizációjú kriptovalutákra fókuszál, az Ex-MegaCap Index a Broad Digital Market Index összes adatát tartalmazza, kivéve a Bitcoint és az Ethereumot, a LargeCap Ex-MegaCap Index a LargeCap halmaz adatait követi Bitcoin és Ethereum nélkül; az Ex-LargeCap pedig teljesen kizárja a LargeCap halmazt.
Az S&P Dow Jones Indices felel a két legfontosabb tőzsdei mutatóért a világon – az S&P 500-ért és a Dow Jones ipari átlagért (általában csak „a Dow”).
A vállalat először tavaly év végén jelentette be belépését a kriptotérbe, a Lukka blokklánc adatszolgáltató céggel együttműködve, és azóta indított indexeket a Bitcoinra, az Ethereumra, és a kettő együttes teljesítményére.
Az, hogy ugyanazt a pontrendszert használja a kriptoindexeknél, arra utal, hogy a lakossági befektetőket akarja magához vonzani.
És bár az új kriptopénz BDM indexe lehet, hogy hasznos indikátora lesz a teljes kriptopiac teljesítményének, de ez nem biztos.

Valószínűleg néhány ember számára feleslegesnek fog tűnni, mivel a kriptónak már van egy saját, nem hivatalos makrobarométere: a Bitcoin ára.

Olvastad már? Válaszúthoz érkezett a bitcoin ára, az arany viszont emelkedik az infláció miatt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!