Az S&P Dow Jones öt új kriptoindexet indít útjára

-

Az adatszolgáltató S&P Dow Jones Indices sajtóközleményben osztotta meg, hogy öt új indexszel bővíti kriptopiaci benchmarkjainak meglévő listáját.
A fő indexük az S&P Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM) Index – a kriptopiac általános egészségi állapotának a monitorozása alapján, amely több mint 240 különböző érme teljesítményéből származik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A négy másik index lényegében a Broad Digital Market Index alcsoportja: a LargeCap Index a „nagy” piaci kapitalizációjú kriptovalutákra fókuszál, az Ex-MegaCap Index a Broad Digital Market Index összes adatát tartalmazza, kivéve a Bitcoint és az Ethereumot, a LargeCap Ex-MegaCap Index a LargeCap halmaz adatait követi Bitcoin és Ethereum nélkül; az Ex-LargeCap pedig teljesen kizárja a LargeCap halmazt.
Az S&P Dow Jones Indices felel a két legfontosabb tőzsdei mutatóért a világon – az S&P 500-ért és a Dow Jones ipari átlagért (általában csak „a Dow”).
A vállalat először tavaly év végén jelentette be belépését a kriptotérbe, a Lukka blokklánc adatszolgáltató céggel együttműködve, és azóta indított indexeket a Bitcoinra, az Ethereumra, és a kettő együttes teljesítményére.
Az, hogy ugyanazt a pontrendszert használja a kriptoindexeknél, arra utal, hogy a lakossági befektetőket akarja magához vonzani.
És bár az új kriptopénz BDM indexe lehet, hogy hasznos indikátora lesz a teljes kriptopiac teljesítményének, de ez nem biztos.

Valószínűleg néhány ember számára feleslegesnek fog tűnni, mivel a kriptónak már van egy saját, nem hivatalos makrobarométere: a Bitcoin ára.

Olvastad már? Válaszúthoz érkezett a bitcoin ára, az arany viszont emelkedik az infláció miatt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!