Válaszúthoz érkezett a bitcoin ára, az arany viszont emelkedik az infláció miatt

-

A legutóbbi eséskor az árfolyam újratesztelte a 32 ezer dolláros szintet, 2,7%-ot veszített a bitcoin a dollárral szemben.
A (BTC) a július 13-i 30 000 dolláros meghatározó támaszrégióba ért, mivel a bikák nem tudtak újabb elég erőt felmutatni.

Forrás: TradingView

A bikák sem tudták megakadályozni, hogy a 33.000 dollár letörjön

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adataiból látható az újabb erőtlen teljesítmény a BTC/USD páron, a Bitstampon pedig egészen 32 260 dollárig esett az ár.
A 33 000 dollár feletti tartomány, amelyet a bikás folytatás ugródeszkájaként megtartandó támaszszintnek tekintettek, a héten a legjobb esetben is ingatagnak tűnt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn rövid időre lecsúszott alá, és a visszapattanás alig 18 órán keresztül tartott ki.
Az írás időpontjában a 32 500 dollár képezte a fókuszt, a bitcoin az egyik kereskedő szerint a szintek alatt pattogott, amelyeket meg kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a 31 000 dollárhoz közelebbi szintre való visszatérést.

„Az általam levezetett kritikus támasz itt a 32.600$-32.900$ körüli terület, amelyet lehetőleg támogatóként akarsz látni, hogy fenntartsák, hogy elkerüld a mélypontok újabb tesztelését” – magyarázta Michaël van de Poppe egy frissítésben kedden korábban.

Mivel ez a terület egyelőre hiányzik, az alacsonyabb időtávokon a medvés hangulat látszott érvényesülni.
Crypto Ed, a népszerű kereskedő még olyan grafikonokat is tweetelt, amelyek a jelenlegi ármozgásokat a BTC 2018 decemberi medvepiaci kapitulációs eseményének felépítésével hasonlították össze, amikor a bitcoin mindössze 3100 dollárra esett vissza.


Ennek ellenére a fundamentumok tovább stabilizálódtak, miután szemmel láthatóan elérte az árfolyam a helyi aljat.
A hashráta 91 exahash/másodperc felett is járt a nap folyamán, míg a nehézség továbbra is elkerült egy újabb rekordot döntő csökkentést a hétvégi igazításkor.

A leendő amerikai Bitcoin ETF banki támogatást kap

Felröppent a hír is a napokban, miszerint a BNY Mellon banki szolgáltatásokat nyújtana a Grayscale potenciális Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjának (ETF), de ez sem tudta feldobni a hangulatot.
Az Egyesült Államokban még egyetlen kriptós ETF sem kapta meg a szabályozóktól a zöld utat, jelenleg összesen egy aktív beadvány van a elbírálás alatt.
Még ha el is indulna, a vélemények megoszlanak arról, hogy egy ETF milyen hatással lenne a bitcoinra, ha egy ilyen nagy piacon működne.

Az első arany ETF az Államokban 2005-ben indult, az árfolyamra gyakorolt hatása pedig láthatóvá vált szinte azonnal. A népszerű Twitter-kommentátor, Lark Davis utalt arra, hogy az irány most is egyértelmű lenne.

„Lényegében egy 7 éves bikafutamot indított el”foglalta össze.

Az inflációra fókuszáló júliusi fogyasztói árindex-jelentés keddi közzététele a kriptopiacokkal ellentétben a részvényeket erősítette. Az arany ezzel párhuzamosan emelkedett, a XAU/USD 0,7%-kal 1.813 dolláron állt.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!