A legutóbbi eséskor az árfolyam újratesztelte a 32 ezer dolláros szintet, 2,7%-ot veszített a bitcoin a dollárral szemben.

A (BTC) a július 13-i 30 000 dolláros meghatározó támaszrégióba ért, mivel a bikák nem tudtak újabb elég erőt felmutatni.

Forrás: TradingView
A bikák sem tudták megakadályozni, hogy a 33.000 dollár letörjön

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adataiból látható az újabb erőtlen teljesítmény a BTC/USD páron, a Bitstampon pedig egészen 32 260 dollárig esett az ár.

A 33 000 dollár feletti tartomány, amelyet a bikás folytatás ugródeszkájaként megtartandó támaszszintnek tekintettek, a héten a legjobb esetben is ingatagnak tűnt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hétfőn rövid időre lecsúszott alá, és a visszapattanás alig 18 órán keresztül tartott ki.

Az írás időpontjában a 32 500 dollár képezte a fókuszt, a bitcoin az egyik kereskedő szerint a szintek alatt pattogott, amelyeket meg kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a 31 000 dollárhoz közelebbi szintre való visszatérést.

„Az általam levezetett kritikus támasz itt a 32.600$-32.900$ körüli terület, amelyet lehetőleg támogatóként akarsz látni, hogy fenntartsák, hogy elkerüld a mélypontok újabb tesztelését” – magyarázta Michaël van de Poppe egy frissítésben kedden korábban.

Mivel ez a terület egyelőre hiányzik, az alacsonyabb időtávokon a medvés hangulat látszott érvényesülni.

Crypto Ed, a népszerű kereskedő még olyan grafikonokat is tweetelt, amelyek a jelenlegi ármozgásokat a BTC 2018 decemberi medvepiaci kapitulációs eseményének felépítésével hasonlították össze, amikor a bitcoin mindössze 3100 dollárra esett vissza.

Ennek ellenére a fundamentumok tovább stabilizálódtak, miután szemmel láthatóan elérte az árfolyam a helyi aljat.

A hashráta 91 exahash/másodperc felett is járt a nap folyamán, míg a nehézség továbbra is elkerült egy újabb rekordot döntő csökkentést a hétvégi igazításkor.

A leendő amerikai Bitcoin ETF banki támogatást kap

Felröppent a hír is a napokban, miszerint a BNY Mellon banki szolgáltatásokat nyújtana a Grayscale potenciális Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjának (ETF), de ez sem tudta feldobni a hangulatot.

Az Egyesült Államokban még egyetlen kriptós ETF sem kapta meg a szabályozóktól a zöld utat, jelenleg összesen egy aktív beadvány van a elbírálás alatt.

Még ha el is indulna, a vélemények megoszlanak arról, hogy egy ETF milyen hatással lenne a bitcoinra, ha egy ilyen nagy piacon működne.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az első arany ETF az Államokban 2005-ben indult, az árfolyamra gyakorolt hatása pedig láthatóvá vált szinte azonnal. A népszerű Twitter-kommentátor, Lark Davis utalt arra, hogy az irány most is egyértelmű lenne.

“Lényegében egy 7 éves bikafutamot indított el”foglalta össze.

Az inflációra fókuszáló júliusi fogyasztói árindex-jelentés keddi közzététele a kriptopiacokkal ellentétben a részvényeket erősítette. Az arany ezzel párhuzamosan emelkedett, a XAU/USD 0,7%-kal 1.813 dolláron állt.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.