Jihan Wu szerint a jelenlegi szabályozási nehézségek jót tesznek a kriptoiparnak

-

A Bitmain korábbi vezetője, kriptomilliárdos, és egyben társalapítója is a bányászhardver-gyártónak, úgy véli, hosszú távon nagyon is jót fog tenni a kriptoiparnak, hogy most hirtelen sok új szabályt és hivatali intézkedést kapott az iparág.

Wu a CNBC-nek adott interjút a most folyó Asia Tech x Singapore konferencián, ahol megjegyezte, a szektor már most meghaladta a billió dolláros összértéket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett az amerikai felnőtt lakosság 10%-a került már kapcsolatba a kriptopénzekkel egyes felmérések szerint. Ilyen feltételek mellett pedig hosszú távon kifejezetten jó hatása lesz az egyre több szabályozásnak:

„Úgy vélem, a szabályozói nyomás most erősebb, mint eddig bármikor, de rengeteg rossz-szándékú szereplőt ki fog rostálni a piacról, így az iparág reputációja határozottan nőni fog, jobban, mint a szabályzás nélkül. Szóval igen, hosszú távon szerintem jó a szigorúbb szabályozás.”

Főleg Kína esetében látható szigorú fellépés, nekik pedig már hosszú közös múltjuk van a szigorú korlátozásokban, és abban is, hogy amennyire tudják, ellehetetlenítsék a decentralizált pénzeszközöket.
Mégis most több kezdeményezést is láthatunk, például a Binance tőzsde elleni, több országon átívelő fellépés erősödése, amelyek arra utalnak, hogy a nemzetközi figyelem egye jobban ráirányul a kriptoiparra.
Caitlin Long, a kriptobarát USA-beli Avanti bank és befektetési cég alapítója úgy nyilatkozott, hogy a kriptoellenes intézkedések az USA-ban is „elkezdtek belelendülni”.
Long elmondása szerint valószínűleg ahelyett, hogy a Bitcoint vagy az Ethereumot közvetlenül támadnák, a szabályozók inkább a közvetítőket fogják célba venni, és a dolláron keresztül lezárni a hozzáférési pontokat.
Wu szerint viszont a szorosabb együttműködés a kormányzatok, cégek között a kriptoszektorban szükséges, és valószínűleg hasznos eredményhez vezet majd.
Szingapúrt említette, mint jó példát, hiszen a kormányzat kifejezetten hatékony, indokolhatóan támogató környezetet teremt a szektor szereplői számára. Emiatt számos cég működik itt.
Egy Szingapúrhoz hasonló kis ország, amíg a kriptoipar nem okoz károkat a helyi gazdaság számára, valószínűtlen, hogy erős tiltó intézkedéseket hozna, és távozásra kényszerítené az iparágat.

„Számos oka van, hogy Szingapúr egyfajta inkubátorává vált a kriptós innovációknak.”

Miután Wu elhagyta a Bitmain kötelékét, ahol a nagyjából 1,8 milliárods vagyonát szerezte, Szingapúrban alapította meg a Matrixport vállalatot.

A cég digitális pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozik, és most már a svájci Zürichben is rendelkezik irodával.

Olvastad már? Nézd meg, mennyit ér a Reddit-karmád

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!