A Fidelity új alkalmazottakat vett fel, hogy kielégítse az intézményi érdeklődést

-

A Fidelity Digital további 100 ember felvételét tervezi kriptoüzletágához, hogy kiszolgálhassa az intézményi befektetők növekvő igényeit.
A Fidelity Digital, a globális vagyonkezelő óriás Fidelity Investments Inc. kriptoüzletága a hírek szerint több embert fog felvenni a bővülő kriptopénzüzletágához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg hétfői jelentése szerint a vállalat azt tervezi, hogy mintegy 70%-kal növeli a személyzet létszámát, hogy kezelni tudja a nagypénzű kriptobefektetők növekvő keresletét.
A megnövelt létszámú, legalább 100 fős személyzetet a hírek szerint Salt Lake City, Boston és Dublin helyszíneire telepítik majd.
A létszámbővítés részeként a Fidelity Digital elnöke, Tom Jessop a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy a cég a Bitcoinon (BTC) kívül más kriptókban is szeretne kitettséget kínálni:

„Nagyobb érdeklődést tapasztalunk az ether iránt, ezért szeretnénk megelőzni ezt a keresletet”.

Valóban, az intézményi érdeklődés az ether (ETH) iránt az év eleje óta növekszik, az ETH-alapú termékekbe történő befektetési beáramlás egyes esetekben még a bitcoinét is felülmúlta.
A kriptobefektetési és -letétkezelési diverzifikáláson kívül az újoncok a hírek szerint segítenek majd a vállalatnak abban is, hogy meghosszabbítsa a működési idejét, és megpróbáljon teljes munkaidős szolgáltatásokat nyújtani „a hét nagy részében”.
A hagyományos kereskedési helyszínekkel ellentétben a kriptopiac a nap 24 órájában, a hét minden napján működik. Jessop számára a Fidelity Digitalnak fel kell méreteznie a működését, hogy tükrözze ezt a működési paradigmát.
Jessop egyedi perspektívát is kínált, hogy a fedezeti alapokon és family office-okon túl az intézményi kriptoérdeklődés alakulását is szemlélje.
A Fidelity Digital vezetője szerint a nyugdíjalapok és a vállalatok most már keresik a kriptoeszközökkel szembeni kitettség valamilyen formáját.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, az Avalanche blokklánc alapítója és a Cornell Egyetem professzora, Emin Gün Sirer elárulta, hogy a nyugdíjalapok a kriptotér következő nagypénzű szereplői szeretnének lenni.
Még a jelenlegi kriptopiaci visszaesés sem tett jót az intézményi befektetők lelkesedésének. Július elején az 55 milliárd dolláros Marshall Wace fedezeti alap bejelentette, hogy befektetéseket tervez blokklánccégekbe, különös tekintettel a digitális fizetési rendszerekre és a stablecoinokba.

Olvastad már? A Bogdanoff ikrek azt állítják, hogy ők segítettek feltalálni a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!