A Bogdanoff ikrek azt állítják, hogy ők segítettek feltalálni a Bitcoint

-

A bizarr kijelentések arra a gagre reagálnak, hogy a 71 éves ikerpár irányítja a kriptopiacokat… és a világot.
Igor és Grichka Bogdanoff francia tévés személyiségek és egykori elméleti fizikusok azt állítják, hogy ismerték a Bitcoin feltalálóját, Satoshi Nakamotót, és részt vettek a kriptopénz létrehozásában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Igor és én mint matematikusok vehettünk részt a forráskód egy részének kidolgozásában, különösen a »prediktív kód« kidolgozásában” – mondta Grichka Bogdanoff a francia televízió Non Stop People című műsorában július 1-jén, aki július 7-én a L’Heure des Pros című műsorban erősítette meg állításait.
A testvérek elmondták, hogy a ’90-es évek elején együtt dolgoztak François Mizzivel, az érintőképernyő feltalálójával, akinek a laboratóriumában dolgozott egy japán tudós, Soïtchiro Shimoda, aki „közel állt a Nakamoto nevű mitikus személyhez vagy embercsoporthoz”.
A Bogdanoff-ikrek elmondták, hogy gyakran beszéltek Shimodával a digitális valutával kapcsolatos ötleteikről, bár részleteket nem árultak el.
A Bogdanoff ikrek azt is állították, hogy Nakamoto két „ősi Bitcoint” adott nekik „fizikai formában”, amikor 2008-ban létrehozták a Bitcoint.
Hellmouth Banner, a Journal du Coin francia kriptomédia főszerkesztője a Decryptnek elmondta, hogy ezeket az állításokat érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel „hitelesség szempontjából [az ikrek] a Kardashian család tudományos változatának felelnek meg”.

Ki az a Grichka és Igor Bogdanoff?

A fizikus végzettségű Bogdanoff ikrek a 80-as években az XTemps című tudományos ismeretterjesztő műsor házigazdáiként váltak ismertté Franciaországban. Manapság inkább társasági emberként, mintsem tudósként kezelik őket.

Atipikus megjelenésük és gyakran szokatlan és eredeti kijelentéseik jó toborzótényezőnknek számítanak a közönség vonzására – mondta Banner.
Az évek során számos ellentmondás tárgyai voltak, többek között vitás akadémiai bizonyítványaik valódiságáról, nemrégiben pedig bírósági ügy is indult ellenük, amely szerint átvertek egy bipoláris milliomost.
A Bitcoinhoz való kötődésükről szóló merész állítások mellett az Ethereumba való befektetésük mellékes említése még nagyobb figyelmet keltett.


Elvégre régóta létezik egy olyan mém, miszerint az ikrek képesek irányítani a piacot.

Az összeesküvéses mém felemelkedése

A testvérekből máig futó geg lett a kriptobizniszben, miután 2018-ban a Bizonacci nevű YouTube-csatorna egy sor paródiavideót készített, amelyek a Bogdanoffokat mindenható piaci szereplőként ábrázolták, akik összeesküvést szőnek egy átlagos kriptokereskedő ellen.
„Kapcsold Vitalikot” – parancsolja az egyik Bogdanoff a videóban. „Pumpold az Ethereumot két órán keresztül, aztán ébreszd fel [a kereskedőt]” – mondja az engedelmeskedő Vitalik Buterinnek, az Ethereum társalapítójának.
Amikor a kereskedő FOMO-zásba kezd, Bogdanoff elrendeli a piac összeomlasztását, mire az összeomlik.

A Bogdanoff-mém népszerűsége egy olyan online trendre reagál, amely 2015-ben kezdődött, amikor egy Reddit-felhasználó az r/wtf subredditen közzétett egy fotót az ikrekről, a „Hogyan gondolják, hogy vonzó?!” címmel, utalva az elfuserált plasztikai műtétnek tűnő dologra.
2017-ben egy névtelen 4chan-felhasználó egy kitalált listát tett közzé a Bogdanoff testvérekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletekről, például közvetlen kapcsolatról földönkívüliekkel, a francia miniszterelnök irányításának képességéről és „olyan bizonyítékokról, amelyek arra utalnak, hogy a Rothschildok felügyelete alatt működnek”.
Az összeesküvés-mém a legjobban egy olyan fotóval lett megörökítve, amelyen Grichka Bogdanoff telefonon beszél. És ez a fotó – mondták a Bogdanoff ikrek július 1-jén – hamarosan NFT lesz.
„Valószínűleg Nakamoto az, aki miatt [a fotó] kering” – vetette fel lazán Igor Bogdanoff. Az a fotó „2010-2012 között minden blokkláncban benne volt”, és több mint 1,3 milliárdszor töltötték le – állította.

„Bárki, aki kétórányi kriptokultúrával rendelkezik, láthatja, hogy ez egy rakás rögtönzött ostobaság” – mondta Banner. Bogdanoffék azonban bejárással rendelkeznek a teljes párizsi értelmiséghez – tette hozzá –, így ha elindítanának egy kriptoprojektet, az akár sikeres is lehetne.
Az interjúk során a Bogdanoff ikrek azt is bejelentették, hogy Exo-Coin néven kriptopénzt indítanak. Részleteket nem osztottak meg, de ha az összeesküvés-elméletekből lehet kiindulni, akkor a hatalmas Bogdanoffok győzelemre fogják vinni a projektet.

Olvasatad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: Decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Arthur Hayes megmutatja, mit kell tenni a piaci korrekció során

Arthur Hayes, a BitMEX korábbi vezérigazgatója és a kriptovilág ismert alakja nemrég a jelenlegi piaci korrekcióról nyilatkozott. A Binance-el kapcsolatos növekvő aggodalmak és az azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!