A Bogdanoff ikrek azt állítják, hogy ők segítettek feltalálni a Bitcoint

-

A bizarr kijelentések arra a gagre reagálnak, hogy a 71 éves ikerpár irányítja a kriptopiacokat… és a világot.
Igor és Grichka Bogdanoff francia tévés személyiségek és egykori elméleti fizikusok azt állítják, hogy ismerték a Bitcoin feltalálóját, Satoshi Nakamotót, és részt vettek a kriptopénz létrehozásában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Igor és én mint matematikusok vehettünk részt a forráskód egy részének kidolgozásában, különösen a »prediktív kód« kidolgozásában” – mondta Grichka Bogdanoff a francia televízió Non Stop People című műsorában július 1-jén, aki július 7-én a L’Heure des Pros című műsorban erősítette meg állításait.
A testvérek elmondták, hogy a ’90-es évek elején együtt dolgoztak François Mizzivel, az érintőképernyő feltalálójával, akinek a laboratóriumában dolgozott egy japán tudós, Soïtchiro Shimoda, aki „közel állt a Nakamoto nevű mitikus személyhez vagy embercsoporthoz”.
A Bogdanoff-ikrek elmondták, hogy gyakran beszéltek Shimodával a digitális valutával kapcsolatos ötleteikről, bár részleteket nem árultak el.
A Bogdanoff ikrek azt is állították, hogy Nakamoto két „ősi Bitcoint” adott nekik „fizikai formában”, amikor 2008-ban létrehozták a Bitcoint.
Hellmouth Banner, a Journal du Coin francia kriptomédia főszerkesztője a Decryptnek elmondta, hogy ezeket az állításokat érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel „hitelesség szempontjából [az ikrek] a Kardashian család tudományos változatának felelnek meg”.

Ki az a Grichka és Igor Bogdanoff?

A fizikus végzettségű Bogdanoff ikrek a 80-as években az XTemps című tudományos ismeretterjesztő műsor házigazdáiként váltak ismertté Franciaországban. Manapság inkább társasági emberként, mintsem tudósként kezelik őket.

Atipikus megjelenésük és gyakran szokatlan és eredeti kijelentéseik jó toborzótényezőnknek számítanak a közönség vonzására – mondta Banner.
Az évek során számos ellentmondás tárgyai voltak, többek között vitás akadémiai bizonyítványaik valódiságáról, nemrégiben pedig bírósági ügy is indult ellenük, amely szerint átvertek egy bipoláris milliomost.
A Bitcoinhoz való kötődésükről szóló merész állítások mellett az Ethereumba való befektetésük mellékes említése még nagyobb figyelmet keltett.


Elvégre régóta létezik egy olyan mém, miszerint az ikrek képesek irányítani a piacot.

Az összeesküvéses mém felemelkedése

A testvérekből máig futó geg lett a kriptobizniszben, miután 2018-ban a Bizonacci nevű YouTube-csatorna egy sor paródiavideót készített, amelyek a Bogdanoffokat mindenható piaci szereplőként ábrázolták, akik összeesküvést szőnek egy átlagos kriptokereskedő ellen.
„Kapcsold Vitalikot” – parancsolja az egyik Bogdanoff a videóban. „Pumpold az Ethereumot két órán keresztül, aztán ébreszd fel [a kereskedőt]” – mondja az engedelmeskedő Vitalik Buterinnek, az Ethereum társalapítójának.
Amikor a kereskedő FOMO-zásba kezd, Bogdanoff elrendeli a piac összeomlasztását, mire az összeomlik.

A Bogdanoff-mém népszerűsége egy olyan online trendre reagál, amely 2015-ben kezdődött, amikor egy Reddit-felhasználó az r/wtf subredditen közzétett egy fotót az ikrekről, a „Hogyan gondolják, hogy vonzó?!” címmel, utalva az elfuserált plasztikai műtétnek tűnő dologra.
2017-ben egy névtelen 4chan-felhasználó egy kitalált listát tett közzé a Bogdanoff testvérekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletekről, például közvetlen kapcsolatról földönkívüliekkel, a francia miniszterelnök irányításának képességéről és „olyan bizonyítékokról, amelyek arra utalnak, hogy a Rothschildok felügyelete alatt működnek”.
Az összeesküvés-mém a legjobban egy olyan fotóval lett megörökítve, amelyen Grichka Bogdanoff telefonon beszél. És ez a fotó – mondták a Bogdanoff ikrek július 1-jén – hamarosan NFT lesz.
„Valószínűleg Nakamoto az, aki miatt [a fotó] kering” – vetette fel lazán Igor Bogdanoff. Az a fotó „2010-2012 között minden blokkláncban benne volt”, és több mint 1,3 milliárdszor töltötték le – állította.

„Bárki, aki kétórányi kriptokultúrával rendelkezik, láthatja, hogy ez egy rakás rögtönzött ostobaság” – mondta Banner. Bogdanoffék azonban bejárással rendelkeznek a teljes párizsi értelmiséghez – tette hozzá –, így ha elindítanának egy kriptoprojektet, az akár sikeres is lehetne.
Az interjúk során a Bogdanoff ikrek azt is bejelentették, hogy Exo-Coin néven kriptopénzt indítanak. Részleteket nem osztottak meg, de ha az összeesküvés-elméletekből lehet kiindulni, akkor a hatalmas Bogdanoffok győzelemre fogják vinni a projektet.

Olvasatad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: Decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!