Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

-

A Bitcoin még soha nem volt ennyire alacsonyan, mint ahol a stock-to-flow előrejelzések szerint lennie kellene.
A Bitcoin (BTC) még soha nem volt ilyen mélyen a célár alatt, mint most – mutatja a héten a stock-to-flow modell.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 10-én Lex Moskovski, a Moskovski Capital befektetési igazgatója egy tweetben mutatta meg, hogy a stock-to-flow történelmi pillanatot jelez a Bitcoin tizenkét éves életében.

„Nagyszerű vásárlási lehetőség”

Mivel a BTC/USD kevés jelét mutatja a valódi bikás fellendülésnek, a pár egyre távolabb sodródott attól az árfolyamtól, amelyet a stock-to-flow árfolyammodell számításai szerint kellene elérnie.
A stock-to-flow vitathatatlanul a legnépszerűbb a Bitcoin-előrejelzők közül, és történelmileg meglepő pontossággal követte a BTC árfolyammozgását, minden anomáliát figyelembe véve, hogy érvényes maradjon.
Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, a jelenlegi viselkedés azonban a stock-to-flow-nak is megadja a módját, és mostantól kezdve a célár viszonylagosan még soha nem volt ilyen messze a valóságtól.
„A negatív Stock-To-Flow eltérés a legmagasabb, ami valaha is volt az egész Bitcoin-történelemben” – kommentálta Moskovski.

„Ez egy nagyszerű vásárlási lehetőség, ha hiszel ebben a modellben”.


A Stock-to-Flow Multiple szerint a BTC/USD-nek szombaton 82.703 dolláron kellene lennie. A cikk írásakor a tényleges spot árfolyam 33.850 dollár volt – 59%-kal alacsonyabb.
A modell készítője, PlanB, kitart a 2021-re vonatkozó, komolyan bullish nézete mellett a Bitcoinról, legutóbbi árfolyam-előrejelzése szerint decemberre 135.000 dollár lesz a „legrosszabb forgatókönyv”.
Az elemző jelenleg nem kommentálja az eseményeket, ígérete szerint augusztusban tér vissza, addigra minimális árcélja 47.000 dollár körül van.

Forrás: BuyBitcoinWorldwide.com

Stock-to-flow komoly medvehívásokkal néz szembe

PlanB soha nem zárta ki, hogy a stock-to-flow bármikor érvénytelenné válik, és ez valósággá válhat, ha a legmedvésebb forgatókönyvek lépnek életbe.
Ezek között van egy 10.000 dolláros figyelmeztetés Scott Minerdtől, a Guggenheim vezetőjétől, aki a héten azt állította, hogy a jelenlegi körülmények között „semmi ok” nincs arra, hogy Bitcoint vásároljon.

Más adatok arra utalnak, hogy a Bitcoin fundamentumai meghosszabbodnak, míg a december a történelmi precedenseknek megfelelően ismét eladási nyomást hozhat.

Olvastad már? Naponta 50.000 új Bitcoin-entitás csatlakozik a hálózathoz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!