Naponta 50.000 új Bitcoin-entitás csatlakozik a hálózathoz

-

A BTC iránti étvágy a jelenlegi szinteken valós – az adatok azt mutatják, hogy a medvéknek keményen kell keresniük az olyan on-chain mérőszámot, amely nem pozitív.
A Bitcoin (BTC) on-chain aktivitása „halott”, de a mutatók jelenleg túlnyomórészt pozitívak – mondja William Clemente elemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Anthony Pompliano heti hírlevelének legutóbbi kiadásában Clemente több olyan mérőszámot is kiemelt, amelyek azt mutatják, hogy ebben a hónapban nincs okunk arra, hogy medvések legyünk a Bitcoinnal kapcsolatban.

Naponta 50.000 új Bitcoin-entitás

Mivel a BTC árfolyammozgása nem tudott lenyűgöző lenni, nincs hiány a Bitcoinra vonatkozó medvés kilátásokból, és még a legismertebb ármodelleket is kritika éri.
Clemente szerint, ha a láncon belüli adatokból indulhatunk ki, a helyzet messze nem medvés.

„Az új felhasználók számának növekedése mostanra új történelmi csúcsot ért el, naponta több mint 50.000 új entitás lép fel a láncra” – összegezte.

Forrás: William Clemente / Glassnode

Ezek az új entitások nyomást gyakorolhatnak a tőzsdei tartalékokra, amelyek ismét csökkenő tendenciát mutatnak – csak az elmúlt héten közel 18.000 BTC hagyta el a tőzsdei tárcákat.
„A lakosság már hetek óta erősen vásárol, de végre megjött a várva várt fellendülés a bálnákban” – folytatta a hírlevél.

„Ezen a héten 17 új bálna született a blokkláncon, miközben a bálnák teljes állománya 65.429 BTC-vel emelkedett”.

Ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a bálnák már más okokból is szerepeltek a hírekben a héten. Óriási short pozíciók felhalmozódása a Bitfinex tőzsdén olyan áresést indított el, ami elvesztette a BTC/USD fontos, 33.000 dolláros támaszát.
Ezzel szemben tágabb értelemben Clemente a jelenlegi aktivitást „a pozitív bálna-aktivitás fellendülésének” tekinti.

Ne törődj a lassú blokkidőkkel

Máshol okot ad az optimizmusra a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) csökkenő prémiuma a közelgő feloldási események ellenére.
A hashráta szintén nem tért vissza a közelmúltbéli, 83 exahashes/másodperc (EH/s) mélyponthoz, így már csak a tranzakciószámok miatt kell aggódni.

Forrás: Blockchain

„Összességében az on-chain belüli aktivitás halott, amit a Bitcoin-tranzakciók száma is mutat” – ismerte el Clemente. Még itt is van azonban egy fenntartás.

„Ha egy medve-ügyet kellene felépítenem és megkérdőjeleznem a saját véleményemet, ez az egyik olyan grafikon, amit használnék; azonban ennek a visszaesésnek egy része valószínűleg abból adódik, hogy az emberek a lassabb blokkidő miatt kevésbé használják a Bitcoin-hálózatot” – érvelt.

Forrás: William Clemente / Glassnode

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!