Az angol fogyasztóvédelem nekimegy a kriptós reklámoknak

-

Az Egyesült Királyság reklámokkal foglalkozó hatósága, az ASA megnövelt kapacitásokat fordít a félrevezető kriptopénzes reklámok leállítására, ehhez pedig még mesterséges intelligenciát is bevetnek.
Az ország amúgy is éppen egyre szigorúbban bánik a kriptoipar egészével, így nem meglepő, hogy a helyi reklámipar legnagyobb szervezete és egyben felügyelője a kriptós reklámokat vette célba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Financial Times információi alapján az angliai független szabályozó szerv a következő hónaptól nagy erőket fordít, hogy a félrevezető kriptopénzes reklámokat felszámolja.
Miles Lockwood, a fogyasztói panaszokat kezelő részleg igazgatója szerint a felelőtlen kriptós reklámokat az online felületeken és a közösségi médiában szintén figyelni fogják.

„Számunkra most ez a legfontosabb prioritás. Ha valahol problémát észlelünk, gyorsan és keményen lecsapunk.”

Lockwood elmondása alapján a kriptós reklámok egyfajta „vörös kód” besorolást kapnak a pénzügyi reklámok között.
A szabályzó testület pedig még több erőforrást fordít a gyanús hirdetések eltávolítására, ehhez pedig még mesterséges intelligenciát is bevetnek.
Az ASA a közösségi média-platformokkal is együtt dolgozik, hogy ők tőlük függetlenül is levegyék a csalás gyanújába keveredett reklámokat.
A felügyelet különböző figyelmeztetések kiadását is tervezi, és a hirdetőket is kötelezné, hogy a reklámokban a kockázatokat is közöljék.

„Tisztában vagyunk vele, hogy vannak még olyan megoldások, amelyekre nem tudtunk kellő figyelmet fordítani idáig.”

A jelentések alapján az ASA főleg azért megy neki újult erővel a kriptós reklámoknak, mert ezek, illetve az általuk promótált befektetési lehetőségek nagy része kívül esik a szigorú angol pénzügyi hirdetési törvények hatáskörén.
Idén már kifejezetten több energiát fordítottak a kriptós reklámokra, többek között a Luno és a Coinfloor kriptotőzsdék hirdetéseit is levetették.

Az ASA növekvő figyelmével ellentétben az ország pénzügyi felügyelete, az FSA nem hiszi, hogy a hirdetések lennének a fő faktor a kriptós befektetések esetén. A múlt hónapban kiadott jelentésükben erre jutottak a kriptofelhasználók megkérdezése után.

„Csak az emberek egy nagyon kis része vásárol kriptopénzt hirdetések alapján, de akik így tesznek, azok sokszor tényleg rosszul járnak.”

Olvastad már? Valósággal „felforralja” a New York-i Seneca-tavat a Bitcoin-bányászat a mainstream szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!