Az opciós kereskedők célja a 100 ezer dolláros Bitcoin 2021 végére, van rá esély?

-

Mennyire reális, hogy a Bitcoin-befektetők többsége 2021 végére 100.000 dolláros BTC árfolyamot céloz meg?
A Bitcoin (BTC) befektetői köztudottan bullisak, és még a mostanihoz hasonló, 50%-os korrekciók során is a legtöbb elemző optimista marad.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A befektetők végtelen optimizmusának és a végtelen felfelé ívelésbe vetett hitének egyik oka lehet a BTC csökkenő kibocsátása és a 21 millió érme fix kínálati korlátja.
Azonban még a legpontosabb modellek, beleértve PlanB stock-to-flow (S2F) modelljét is, sem képesek megjósolni a medvepiacokat, összeomlásokat vagy a FOMO (fear of missing out) okozta pumpokat.
A kereskedők általában félreértelmezik ezeket a fogalmakat, mivel az érték- és árvárakozások könnyen megtéveszthetik őket.
A Bitcoin nem egy vákuumban létezik, még ha sok BTC-maximalista így is gondolja. Ezért az árfolyama erősen függ attól, hogy mennyi dollár, euró és jüan van forgalomban, valamint a kamatlábaktól, az ingatlanoktól, a részvényektől és a nyersanyagoktól.
Még a globális gazdasági növekedés és az inflációs várakozások is befolyásolják az emberek, a vállalatok és a befektetési alapok kockázatvállalási hajlandóságát.

A Bitcoin jelenlegi árfolyammozgató tényezői

Függetlenül attól, hogy ezek az értékelési modellek mit jósolnak, az árat kizárólag a piaci szereplők állítják össze egy adott pillanatban.
A CryptoQuant adatai – az elvárásokkal ellentétben – azt mutatják, hogy jelenleg mindössze 2,5 millió Bitcoin van letétbe helyezve a tőzsdéken.
Hasonlítsuk ezt össze azzal a 10,7 millióval, amelyet a  „HODL hullám” adatai szerint az elmúlt 12 hónapban nem mozdítottak meg. Elmondhatjuk, hogy a hosszú távú tulajdonosoknak nincs beleszólásuk az árba.
Ahogy az érték (szubjektív) és az ár (történelmi és objektív) közötti különbség egyre nyilvánvalóbbá válik, könnyebb megérteni, hogy egyes befektetők miért várnak 100.000 dolláros, vagy magasabb célokat 2021 végére.
Ahhoz azonban, hogy helyesen értelmezzük, hogy milyen esélyek vannak ezekre az árakra, elemezni kell az opciós piacokon létező vételeket.

Forrás: Bybt

Bár a vételi (buy) opciók messze dominálnak a védő putokhoz képest, ez szinte minden eszközosztályra jellemző a hosszabb lejáratokon.
Azonban egy 50.000 dolláros kötési árú vételi opciónak reprezentatívabbnak kell lennie, mint egy 200.000 dollárosnak, mivel az áraik észrevehetően különböznek.
Forrás: Deribit

A cikk írásakor a december 31-i 50.000 dolláros Bitcoin-vásárlási jog (vételi opció) értéke 4350 dollár. Eközben ugyanez az eszköz 200.000 dolláros kötési árral 415 dollárba kerül, ami nagyjából tízszer alacsonyabb.
A Cointelegraph korábban kifejtette, hogy a 100.000 és 300.000 dolláros kötési árakat nem szabad pontos, elemzéssel alátámasztott árbecslésnek tekinteni.
A befektetők jellemzően eladják a magasabb kötési árú callokat, miközben egyidejűleg megvásárolják az alacsonyabb kötési árú, drágább vételi opciót.
Röviden, azt feltételezni, hogy a befektetők kizárólag az ultra-bullish vételi opciókat vásárolják, naiv, és általában téves.
Azonban még az ezen opciók eladásával járó opciós stratégiák is általában semlegesek vagy bullish jellegűek.

Az opciós piacok szerint a 100.000 dollár még mindig játékban van.

A Black & Scholes-modell szerint a 100.000 dolláros vételi opció jelenlegi 1.185 dolláros árfolyamának matematikai valószínűsége 13%.
Érdemes megjegyezni, hogy ez a módszertan kizárólag a december 31-én, 14:00 órakor érvényes árat veszi figyelembe, és a 99.999 dolláros árat nem számítja sikernek.
Ennek ellenére erős bizonyíték van arra, hogy a profi kereskedők még mindig értékelik az év végi 100.000 dolláros opciókat.
Ez most talán erőltetettnek tűnik, de a Bitcoin volatilitása teret nyit a meglepetéseknek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy még fél év továbbra is hátravan.

Olvastad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!