A Sotheby’s $12 millióért árverezi el a ritka gyémántot – kriptopénzért

-

Ez a legmagasabb összeg, amit ékszerért kriptóban fizettek. Legalábbis egy nyilvános aukciós házon keresztül.
A Sotheby’s aukciósház tegnap 12 millió dollárért adott el egy ritka, körte alakú gyémántot kriptopénzért cserébe. Ezzel ez a valaha volt legdrágább ékszer, amit kriptovalutáért árvereztek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ismeretlen hongkongi vevő számára a 101,38 karátos gyémánt, amely a második körte alakú gyémánt, amely valaha árverésre került, igazi alku volt; a Sotheby’s becslése szerint a „The Key 10138” nevű drágakő akár 15 millió dollárért is elkelhet.


Az aukciósház a Diacore drágakőgyártó cég által formára csiszolt gyémántra fiat vagy kriptopénzben – Bitcoin vagy Ethereum – fogadta el a liciteket, amelyeket a Coinbase Commerce-en keresztül kellett kifizetni. Nem volt világos, hogy melyik kriptovalutát használták a drágakő megvásárlására.
Októberben a Sotheby’s elárverezett – ekkor is készpénzért – egy 102,39 karátos ovális gyémántot, amit a gyémántszakértők olcsónak nevezett 15 millió dolláros áron adtak el.

A Sotheby’s és a kripto

A Sotheby’s akkor kezdte el elfogadni a kriptopénzeket, amikor márciusban belépett az NFT-piacra a Winklevossék tulajdonában lévő Nifty Gateway kriptoművészeti piactérrel kötött partnerség révén.
Április 16-án 17 millió dollárért árverezték el Murat Pak török 3D-s művész egy műalkotását.
A múlt hónapban az aukciósház 11,8 millió dollárért adott el egy CryptoPunk NFT-t a DraftKings legnagyobb részvényesének, Shalom Meckenzie-nek.

Szintén a múlt hónapban a Sotheby’s 5,4 millió dollárért árverezte el a világháló feltalálójának, Tim Berners-Leenek a találmányához tartozó 30 éves forráskódot NFT-ként.
Berners-Lee NFT-jéről később kiderült, hogy van benne egy bug, ami az egyik leendő vevő szerint növelheti az értékét. A Sotheby’s azonban magabiztosan a mostani aukció kapcsán „hibátlannak” nyilvánította a gyémántot.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!