A Sotheby’s $12 millióért árverezi el a ritka gyémántot – kriptopénzért

-

Ez a legmagasabb összeg, amit ékszerért kriptóban fizettek. Legalábbis egy nyilvános aukciós házon keresztül.
A Sotheby’s aukciósház tegnap 12 millió dollárért adott el egy ritka, körte alakú gyémántot kriptopénzért cserébe. Ezzel ez a valaha volt legdrágább ékszer, amit kriptovalutáért árvereztek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ismeretlen hongkongi vevő számára a 101,38 karátos gyémánt, amely a második körte alakú gyémánt, amely valaha árverésre került, igazi alku volt; a Sotheby’s becslése szerint a „The Key 10138” nevű drágakő akár 15 millió dollárért is elkelhet.


Az aukciósház a Diacore drágakőgyártó cég által formára csiszolt gyémántra fiat vagy kriptopénzben – Bitcoin vagy Ethereum – fogadta el a liciteket, amelyeket a Coinbase Commerce-en keresztül kellett kifizetni. Nem volt világos, hogy melyik kriptovalutát használták a drágakő megvásárlására.
Októberben a Sotheby’s elárverezett – ekkor is készpénzért – egy 102,39 karátos ovális gyémántot, amit a gyémántszakértők olcsónak nevezett 15 millió dolláros áron adtak el.

A Sotheby’s és a kripto

A Sotheby’s akkor kezdte el elfogadni a kriptopénzeket, amikor márciusban belépett az NFT-piacra a Winklevossék tulajdonában lévő Nifty Gateway kriptoművészeti piactérrel kötött partnerség révén.
Április 16-án 17 millió dollárért árverezték el Murat Pak török 3D-s művész egy műalkotását.
A múlt hónapban az aukciósház 11,8 millió dollárért adott el egy CryptoPunk NFT-t a DraftKings legnagyobb részvényesének, Shalom Meckenzie-nek.

Szintén a múlt hónapban a Sotheby’s 5,4 millió dollárért árverezte el a világháló feltalálójának, Tim Berners-Leenek a találmányához tartozó 30 éves forráskódot NFT-ként.
Berners-Lee NFT-jéről később kiderült, hogy van benne egy bug, ami az egyik leendő vevő szerint növelheti az értékét. A Sotheby’s azonban magabiztosan a mostani aukció kapcsán „hibátlannak” nyilvánította a gyémántot.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!