A Playboy bemutatja Miami Beach NFT-kollekcióját

-

A legtöbb ember azt mondja, hogy csak a cikkek miatt veszik meg a Playboyt. Talán a képeket is meg kellene nézniük.
Az ikonikus magazin mögött álló életmódmárka a SuperRare-rel együttműködve kiadta első NFT-kollekcióját, amely ma, azaz július 10-én a Decentraland Art Weeken lesz látható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Miami Beach Art Collection címet viselő kiállításon Ayla El-Moussa, REK0DE, Jon Noorlander, MBSJQ művei, valamint egy eredeti fotó látható, amely egy 1970-es Playboy-nyuszit ábrázol vízisízés közben. Mert, nos, Miami.

„A Playboy mindig is kockázatot vállalt, amikor új művészeti formák felfedezéséről volt szó, és a digitális művészet ennek a fejlődésnek a természetes következő lépcsőfoka.” mondta Liz Suman, a Playboy művészeti kurátori és szerkesztőségi alelnöke a Decryptnek.

Hozzátette:
„Arra kértem a művészeket, hogy a Playboy múltja, jelene és jövője szempontjából releváns három erőteljes témát vizsgáljanak meg: az egyedülálló miami esztétikát, a folyamatosan fejlődő kriptovaluta-terepet, amelybe a Playboy mélyen beágyazódott, és a Playboy ikonikus logóját.”
Az 1953 decemberében Hugh Hefner által alapított Playboy, még mielőtt a televízió – nem is beszélve a számítógépekről és a mobiltelefonokról – mindennapi háztartási cikké vált volna, az új művészeti formákat és technológiákat a megjelenésükkor kihasználta.
A Playboy hajlandónak bizonyult arra is, hogy vitákat szítson és beszélgetésekre ösztönözzön. A 2021 első félévében 2,5 milliárd dolláros forgalmat regisztráló NFT-területre való belépésnek tökéletesen megvan az értelme.


Suman elmondta:

„Célunk, hogy a 67 éves történelmünkre építsünk a művészek támogatásában és az olyan együttműködésekben való részvételben, amelyek értelmes beszélgetéseket indítanak el a cenzúráról, a szexualitásról és a véleménynyilvánítás szabadságáról”.

Az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető tokenek olyan digitális okiratok, amelyek egy blokkláncon kerülnek bejegyzésre, és egy virtuális vagy fizikai jószág tulajdonjogát képviselik.
A hitelesség megőrzése érdekében a Playboy szerint minden művész saját maga minteli ki a saját NFT-jét az Ethereum-blokkláncon keresztül, majd átadja az NFT-t a Playboynak, hogy azt eladja.
A 2017-ben alapított SuperRare egy blokkláncalapú digitális művészeti piac, egy olyan hely, ahol alkotók és gyűjtők léphetnek kapcsolatba egymással.

Bár a művészet a SuperRare platformján kerül elhelyezésre, azt a Decentralanddel, egy Ethereum-blokkláncon működtetett virtuálisvalóság-platformmal együttműködve népszerűsítik.
A Decentraland világában a felhasználók létrehozhatják, megtapasztalhatják és pénzzé tehetik azt, amit építenek és birtokolnak.
Suman elmondta, hogy a Playboy „szorosan együttműködött” a Decentraland csapatával a bevezetésen.
A Decentraland Art Week július 8-tól 18-ig tart. A Miami Beach Art Collection ma került árverésre.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!