Az Egyesült Arab Emírségek egy házon belüli digitális valutával kísérletezik

-

A 2023-2026-os stratégia részeként a CBUAE a világ 10 legjobb szabályozó hatósága közé kíván kerülni.
Az Egyesült Arab Emírségek a legújabb ország, amely csatlakozik a saját digitális valutával való kísérletezés versenyéhez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális valuta bevezetését bejelentő, 2023-2026 közötti hároméves terv szerint az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankja, azaz a CBUAE a világ 10 legjobb központi bankja közé kíván állni.
A CBUAE stratégiája hét célkitűzést foglal magában, amelyek segítenek az ország digitális átalakulási törekvéseinek megvalósításában, elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokra összpontosítva.
A Gulf News beszámolója szerint ezt az átalakulást nagymértékben a mesterséges intelligencia és a big data megoldások legújabb iterációi fogják diktálni.
Míg az Egyesült Arab Emírségek innovációs stratégiája az „ellenőrzési, felügyeleti és biztosítási rendszerek” technológia általi racionalizálását célozza, a kormányzat bevonja az UAE Pass, a polgárok nyomon követésére szolgáló digitális személyazonossági rendszer használatát „a pénzügyi befogadás és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való könnyű hozzáférés erősítése érdekében”.
Az Egyesült Arab Emírségek kormánya a globális fintechbomlasztás céljával és a 2021-es jövőkép zöld gazdaságra vonatkozó kezdeményezésével összhangban maradva a következetes innováció érdekében biztonságos felhőinfrastruktúra kialakítását tervezi.
A Gulf News arról is beszámolt, hogy a CBUAE „A partnerek jövőbeli elvárásai és igényei” címmel felmérést végez, amelyet 2021. július 15-re ütemeztek be.
Míg korábban számos Öböl-menti ország jelezte, hogy készen áll a digitális technológiákkal való kísérletezésre, az Egyesült Arab Emírségeknek lesz meg az első szabályozóhatóságuk, amely bejelentette érdeklődését.
Ahogy a kriptopénzek egyre inkább elnyerik a közvélemény bizalmát, a kormányok is egyre jobban odafigyelnek a blokklánc és a digitalizáció használata körüli fejleményekre a meglévő pénzügyi rendszereiken belül.
E hónap elején Phạm Minh Chính vietnami miniszterelnök adott hangot érdeklődésének egy digitális valuta kipróbálása iránt „a szélesebb körű e-kormányzati fejlesztési stratégia részeként”.
Ezzel a fejleménnyel ellentétben a vietnami kormány korábban megtiltotta a Bitcoin (BTC) fizetésre való használatát.

Az állampolgárok azonban továbbra is engedélyt kaptak arra, hogy magánjelleggel BTC-be fektessenek anélkül, hogy bármilyen szabályozási ellenőrzésre számíthatnának.
Mivel a Bitcoin jelenléte a mainstream pénzügyekben napról napra erősödik, a kormányok világszerte újraértékelik a Bitcoin felhasználási lehetőségeit és annak közvetlen hatását a politikai hatalomváltásra.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!