Az Egyesült Arab Emírségek egy házon belüli digitális valutával kísérletezik

-

A 2023-2026-os stratégia részeként a CBUAE a világ 10 legjobb szabályozó hatósága közé kíván kerülni.
Az Egyesült Arab Emírségek a legújabb ország, amely csatlakozik a saját digitális valutával való kísérletezés versenyéhez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A digitális valuta bevezetését bejelentő, 2023-2026 közötti hároméves terv szerint az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankja, azaz a CBUAE a világ 10 legjobb központi bankja közé kíván állni.
A CBUAE stratégiája hét célkitűzést foglal magában, amelyek segítenek az ország digitális átalakulási törekvéseinek megvalósításában, elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokra összpontosítva.
A Gulf News beszámolója szerint ezt az átalakulást nagymértékben a mesterséges intelligencia és a big data megoldások legújabb iterációi fogják diktálni.
Míg az Egyesült Arab Emírségek innovációs stratégiája az „ellenőrzési, felügyeleti és biztosítási rendszerek” technológia általi racionalizálását célozza, a kormányzat bevonja az UAE Pass, a polgárok nyomon követésére szolgáló digitális személyazonossági rendszer használatát „a pénzügyi befogadás és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való könnyű hozzáférés erősítése érdekében”.
Az Egyesült Arab Emírségek kormánya a globális fintechbomlasztás céljával és a 2021-es jövőkép zöld gazdaságra vonatkozó kezdeményezésével összhangban maradva a következetes innováció érdekében biztonságos felhőinfrastruktúra kialakítását tervezi.
A Gulf News arról is beszámolt, hogy a CBUAE „A partnerek jövőbeli elvárásai és igényei” címmel felmérést végez, amelyet 2021. július 15-re ütemeztek be.
Míg korábban számos Öböl-menti ország jelezte, hogy készen áll a digitális technológiákkal való kísérletezésre, az Egyesült Arab Emírségeknek lesz meg az első szabályozóhatóságuk, amely bejelentette érdeklődését.
Ahogy a kriptopénzek egyre inkább elnyerik a közvélemény bizalmát, a kormányok is egyre jobban odafigyelnek a blokklánc és a digitalizáció használata körüli fejleményekre a meglévő pénzügyi rendszereiken belül.
E hónap elején Phạm Minh Chính vietnami miniszterelnök adott hangot érdeklődésének egy digitális valuta kipróbálása iránt „a szélesebb körű e-kormányzati fejlesztési stratégia részeként”.
Ezzel a fejleménnyel ellentétben a vietnami kormány korábban megtiltotta a Bitcoin (BTC) fizetésre való használatát.

Az állampolgárok azonban továbbra is engedélyt kaptak arra, hogy magánjelleggel BTC-be fektessenek anélkül, hogy bármilyen szabályozási ellenőrzésre számíthatnának.
Mivel a Bitcoin jelenléte a mainstream pénzügyekben napról napra erősödik, a kormányok világszerte újraértékelik a Bitcoin felhasználási lehetőségeit és annak közvetlen hatását a politikai hatalomváltásra.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!