A bitcoin hamarosan kitörhet felfelé

-

Egy elemző szerint a MACD indikátor középtávú emelkedést valószínűsít.
Egy elemző, aki a Bitcoin (BTC, -2,18%) május közepi árfolyamesését is sikeresen jósolta, azt mondja, hogy a kriptopénz jelenlegi oldalazása valószínűleg emelkedésbe fog torkollni.

„Maga a konszolidációs szakasz semleges, de úgy gondoljuk, hogy a kitörés valószínűbb, mint az esés” – mondta Katie Stockton, a Fairlead Strategies alapítója és ügyvezető partnere egy hétfőn közzétett kutatási jegyzetben. A MACD hisztogram alapján a középtávú momentum javulást mutat”.

A bitcoin május vége óta 30 000 és 40 000 dollár között oldalaz. Az elmúlt két hétben az ársáv tovább szűkült, mivel a bikák nem hajlandóak 36 000 dollár fölé küldeni az árakat, az eladók pedig nem hajlandóak 32 000 dollár alá menni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nagyobb mozgás már régóta esedékesnek tűnik, és bikás lehet, mivel a heti grafikon MACD hisztogramja, a trend erősségének és a trendváltozások mérésére használt mutató magasabbra fordult, miután június közepén elérte a mélypontját.
A nulla vonal alatti egymást követő sávok az eladók kimerülésére utalnak. A sztochasztikus indikátor továbbra is túladott állapotokat jelez.

„Középtávon stabilizálódni látszik az árfolyam 30 000 dollár felett, amely erős támasznak bizonyult a bitcoin számára.” – mondta Stockton.

Stockton szerint a várható kitörést a 35 500 dollárnál lévő 50 napos egyszerű mozgóátlag (SMA) feletti egymást követő napi zárások erősítenék meg.
Ez megnyitná az utat a következő ellenállási szint felé, ami 44 000 dollár közelében van.
Stockton áprilisban, amikor az árak jóval az átlag felett tartózkodtak, ezt a szintet említette a bikák számára védendő szintként. Az SMA támaszt április 20-án áttörték, amit májusban eladás követett.

A bitcoin a mai nap folyamán alig változott, a 33 200 dollár közelében tartózkodik.
A 30 000 dollárnál lévő, régóta tartó támasz alá való letörés a grafikonok alapján kereskedő eladókat mozgósíthatja. Stockton azonban alacsony valószínűségűnek látja ezt a forgatókönyvet.

Olvastad már? A StormGain zéró jutalék mellett vezeti be az Internet Computer (ICP) kereskedését

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!