Japán a jelentések szerint lépéseket tesz a kriptó szigorúbb ellenőrzésére

-

A japán pénzügyminisztérium több munkatársat vesz fel, hogy szigorúbb szabályokat dolgozzon ki a digitális valutákra, különösen a stablecoinokra.
Japán erősíti a digitális valuták globális szintű szabályozására irányuló erőfeszítéseit, a kapcsolódó kormányzati hatóságok a hírek szerint bővíteni kívánják a személyzetet a szigorúbb szabályok bevezetése érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A japán szabályozók újabb aggodalmuknak adtak hangot a kriptopénzpiac hatalmas növekedése miatt, különösen a stablecoinoktól óva intve – jelentette pénteken a Reuters.
Tokió hajlandó együttműködni a globális pénzügyi szabályozókkal, hogy szigorúbb szabályokat dolgozzanak ki a privát digitális valutákra vonatkozóan – jelentette három japán tisztviselő, hozzátéve, hogy mind a G7, mind a G20 csoport szabályozó testületei szintén erőteljesebb fellépést szorgalmaztak a fiat-alapú stablecoinokra vonatkozóan.

„Japán nem hagyhatja tovább figyelmen kívül a dolgokat, mivel a digitális valutákkal kapcsolatos globális fejlemények ilyen gyorsan haladnak” – mondta az egyik tisztviselő.

A jelentés szerint a japán pénzügyminisztérium állítólag fontolgatja a személyzet növelését, hogy folytathassa az iparág ellenőrzésére irányuló erőfeszítéseit.
Az ország Pénzügyi Szolgáltatási Ügynöksége (FSA) állítólag már létrehozott egy új egységet a digitális valuták szabályozásának felügyeletére.
A július 8-án indított új FSA-egység célja a szélesebb kriptopiacok felügyelete és a decentralizált finanszírozásra összpontosítás, tehát kimondottan is a defi kerülne a célkeresztbe.
A hírre annak közepette kerül sor, hogy a kriptoipar az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap a globális szabályozó hatóságoktól.
Számos hatóság különösen óvatos a stablecoinokkal, az eszközökhöz vagy fiat valutákhoz, például az amerikai dollárhoz kötött kriptopénzekkel szemben.
Világszerte a központi bankok kifejezetten a saját kibocsátású digitális valutákat (CBDC), a nemzeti fiat valuták digitális változatait szorgalmazzák a pénz feletti ellenőrzés fenntartása érdekében.

Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke szerdán azt mondta, hogy egy amerikai CBDC csökkentené a bitcoinhoz és a stablecoinokhoz hasonló kriptók szükségességét.
A múlt héten Fan Yifei, a Kínai Népbank helyettes kormányzója úgy érvelt, hogy a magánfizetési rendszerek gyors fejlődése „nagyon riasztó„, és arra figyelmeztetett, hogy a stablecoinok komoly fenyegetést jelentenek a globális pénzügyi és elszámolási rendszerekre.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!