Japán a jelentések szerint lépéseket tesz a kriptó szigorúbb ellenőrzésére

-

A japán pénzügyminisztérium több munkatársat vesz fel, hogy szigorúbb szabályokat dolgozzon ki a digitális valutákra, különösen a stablecoinokra.
Japán erősíti a digitális valuták globális szintű szabályozására irányuló erőfeszítéseit, a kapcsolódó kormányzati hatóságok a hírek szerint bővíteni kívánják a személyzetet a szigorúbb szabályok bevezetése érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A japán szabályozók újabb aggodalmuknak adtak hangot a kriptopénzpiac hatalmas növekedése miatt, különösen a stablecoinoktól óva intve – jelentette pénteken a Reuters.
Tokió hajlandó együttműködni a globális pénzügyi szabályozókkal, hogy szigorúbb szabályokat dolgozzanak ki a privát digitális valutákra vonatkozóan – jelentette három japán tisztviselő, hozzátéve, hogy mind a G7, mind a G20 csoport szabályozó testületei szintén erőteljesebb fellépést szorgalmaztak a fiat-alapú stablecoinokra vonatkozóan.

„Japán nem hagyhatja tovább figyelmen kívül a dolgokat, mivel a digitális valutákkal kapcsolatos globális fejlemények ilyen gyorsan haladnak” – mondta az egyik tisztviselő.

A jelentés szerint a japán pénzügyminisztérium állítólag fontolgatja a személyzet növelését, hogy folytathassa az iparág ellenőrzésére irányuló erőfeszítéseit.
Az ország Pénzügyi Szolgáltatási Ügynöksége (FSA) állítólag már létrehozott egy új egységet a digitális valuták szabályozásának felügyeletére.
A július 8-án indított új FSA-egység célja a szélesebb kriptopiacok felügyelete és a decentralizált finanszírozásra összpontosítás, tehát kimondottan is a defi kerülne a célkeresztbe.
A hírre annak közepette kerül sor, hogy a kriptoipar az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap a globális szabályozó hatóságoktól.
Számos hatóság különösen óvatos a stablecoinokkal, az eszközökhöz vagy fiat valutákhoz, például az amerikai dollárhoz kötött kriptopénzekkel szemben.
Világszerte a központi bankok kifejezetten a saját kibocsátású digitális valutákat (CBDC), a nemzeti fiat valuták digitális változatait szorgalmazzák a pénz feletti ellenőrzés fenntartása érdekében.

Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke szerdán azt mondta, hogy egy amerikai CBDC csökkentené a bitcoinhoz és a stablecoinokhoz hasonló kriptók szükségességét.
A múlt héten Fan Yifei, a Kínai Népbank helyettes kormányzója úgy érvelt, hogy a magánfizetési rendszerek gyors fejlődése „nagyon riasztó„, és arra figyelmeztetett, hogy a stablecoinok komoly fenyegetést jelentenek a globális pénzügyi és elszámolási rendszerekre.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!