Virgil Griffith visszamegy a börtönbe, miután állítólag ellenőrizte Coinbase számláját

-

Griffith valószínűleg a következő két hónapot börtönben fogja tölteni a szeptemberi tárgyalása előtt.
Az Ethereum fejlesztő Virgil Griffith megszegte az óvadék feltételeit, és őrizetbe vették, miután állítólag hozzáfért a kriptopénz számlájához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az előzetes letartóztatás elrendelését P. Kevin Castel amerikai kerületi bíró hozta meg, miután Griffith állítólag májusban megpróbált hozzáférni a Coinbase által tartott Ethereum-eszközökhöz.
Az Ethereum Foundation kutatója valószínűleg a következő két hónapot rács mögött tölti majd. A tervek szerint szeptember 21-én áll bíróság elé az Észak-Koreával szembeni szankciók megsértésére irányuló összeesküvés vádjával, és akár 20 év börtönbüntetés is vár rá.
A Law360 szerint Castel bíró legfőbb aggálya a szökés kockázata volt, mivel a Griffith birtokában lévő eszközök értéke az 1 millió dolláros tartományba ugrott, ami befolyásolhatta a döntését, hogy ellenőrizze a tárcát – nyilatkozta a bíró.
Az ügyészek július 9-én indítványozták az előzetes letartóztatást, arra hivatkozva, hogy Griffith megsértette az óvadék feltételeit, amelyek élesen korlátozzák az internethasználatát.
Állítólag belépett a Coinbase-hez, hogy kapcsolatba lépjen a tőzsdével, hogy kérje a számla biztonsági funkcióinak eltávolítását, azt állítva:

„Szükségem lesz a [kétfaktoros hitelesítés] eltávolítására, mivel az FBI elvette az eszközeimet”.

A védőügyvédek azt állították, hogy a Coinbase-hez való hozzáférési kísérletet az ügyvédjével való konzultáció után tették meg, hozzátéve, hogy az alabamai családja volt az, aki a nevében megtette a kísérletet.
Griffith ellen 2020. január 7-én emeltek vádat, miután 2019 novemberében letartóztatták a nemzetközi rendkívüli gazdasági hatalomról szóló törvény megsértésére irányuló összeesküvés miatt.
Kezdetben elutasították az óvadék letételét, de végül 2019 decemberének végén 1 millió dolláros óvadékot szabtak ki rá.
A szövetségi hatóságok úgy vélik, hogy segített Észak-Koreának abban, hogy kriptovaluta felhasználásával pénzt mosson az amerikai szankciók elkerülése érdekében, miután 2019 áprilisában részt vett egy blokklánc-konferencián Phenjanban.

Griffith 2020 októberében indítványt nyújtott be az összeesküvéssel kapcsolatos vádak elutasítására, arra hivatkozva, hogy a 2019. áprilisi konferencián tartott előadása széles körben hozzáférhető, nyilvános információkból állt, ezért nem nyújtott „szolgáltatást” észak-koreai tisztviselőknek.
A következő hónapban az amerikai kormányt képviselő ügyvédek „abszurdnak” minősítették az érvelést.

Olvastad már? Csökkennek a Bitcoin díjai

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!