3 ok, amiért a bitcoin ára nem képes 40.000 dollár fölé jutni

-

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin-bikák visszatértek, de az erősödő amerikai dollár, a covid-19 járvány új hulláma és az alacsony kereskedési volumen veszélyezteti a jelenlegi fellendülést.
Az elmúlt hónapokban a kriptopénzpiacon folyamatosan zavaros kérdésnek számított, hogy a Bitcoin újabb, lefelé tartó szakaszra van-e ítélve, vagy végre készen áll kitörni az új csúcsok felé.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin áralakulása és a korábbi korrekciók adatai arra utalnak, hogy a vezető kriptopénz jelenlegi küzdelmei még egy kicsit tovább tarthatnak az erősödő dollár, a gazdasági ösztönzés csökkenő lehetősége és a Bitcoin árfolyamához kapcsolódó rengeteg technikai tényező miatt.

Az erős dollár veszélyezteti a Bitcoin fellendülését

A Delphi Digital adatai szerint az egyik legnagyobb tényező, amely világszerte megterheli a kockázatos eszközöket, az erősödő amerikai dollár, amely a jelek szerint trendfordulót kísérel meg, miután május végén 90 alá esett.

Forrás: TradingView

A dollár erősödése megállította a 10 éves amerikai kincstárjegy hozamának egy éve tartó emelkedő trendjét, ami azt is tükrözi, hogy a 2021 első felében tapasztalt gazdasági bővülés kezd kifulladni, és fennáll a veszélye annak, hogy a covid-19 fertőzések újabb hulláma fenyegeti a globális gazdasági fellendülést.

A fraktálok és a halálkereszt azt sugallják, hogy a korrekciónak még nincs vége

A Bitcoin rövid távú kilátásai továbbra is medvések, mivel a BTC grafikonján június végén megjelent „halálkereszt” korábbi előfordulásait egy közel egy évig tartó korrekciós időszak követte.

Forrás: Delphi Digital

A Delphi Digital elemzői szerint a 12 hónapos mozgóátlagot most támaszként tesztelik a kereskedők, és egy e szint alá való süllyedés további csökkenést jelezne a BTC árfolyamának.
Forrás: Delphi Digital

A 12 hónapos mozgóátlag történelmileg kulcsfontosságú támaszszint a Bitcoin számára, így az, hogy az árfolyam hogyan teljesít e szint közelében, meghatározhatja, hogy a jelenlegi emelkedő trend érintetlen marad-e.
Összességében óvatosságra intik a kereskedőket, mivel az alacsony volumenek történelmileg nagyobb volatilitáshoz vezettek, amikor a kevesebb open interest gyors áringadozáshoz vezethet.

Ahogy Kevin Kelly, a Delphi Digital hitelesített pénzügyi elemzője kifejtette, „a rövid távú kilátások eléggé medvéssé válnak, ha és amikor áttörjük ezeket a kulcsfontosságú szinteket” a 30.000 dollár közelében.
Kelly szerint:

„Nem feltétlenül gondolom, hogy közel sem fogunk olyan jelentős visszaesést látni, mint mondjuk 2017 decembere után, 2018 elején és az év végén. De úgy gondolom, hogy a piac szerkezetét tekintve, rövid távon potenciálisan nagyobb rövid távú volatilitás és potenciálisan több ellenszél várhat ránk.”

Olvastad már? A Bitcoin-bányászat egyre decentralizáltabbá válik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

6 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!