Vermont államnak sem tetszik a BlockFi bitcoin megtakarítási számlája

-

Vermont a negyedik állam, amely a BlockFi kriptokölcsönző cég magas kamatozású megtakarítási számlái ellen hozott végzést, mivel azok nem bejegyzett értékpapírokat kínálnak.
A vermonti pénzügyi felügyelet által kézbesített értesítés részletei még nem állnak rendelkezésre, de a BlockFi a weboldalán tájékoztatta az ügyfeleket annak létezéséről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlockFi és Vermont állam értékpapír-felügyelete nem reagált azonnal a Decrypt megkeresésére.
Az elmúlt héten New Jersey, Texas és Alabama szabályozóhatóságai vizsgálatot indítottak a BlockFi és két leányvállalata, a BlockFi Lending és a BlockFi Trading ellen.
A szabályozók azt állítják, hogy a BlockFi kamatszámlái, amelyek magas hozamot hirdetnek a kriptót befizető ügyfeleknek, be nem jegyzett értékpapíroknak minősülnek.
Az értékpapírok befektetési szerződések. Ezek értékesítését az Egyesült Államokban be kell jegyeztetni az ország értékpapír- és tőzsdefelügyeleténél.
A szabályozó hatóságok azzal érvelnek, hogy a BlockFi kölcsönszámlái értékpapíroknak minősülnek, mivel amikor a BlockFi ügyfelei kriptót helyeznek el, azt várják, hogy a BlockFi kamatot szerez nekik.
A BlockFi tagadja, hogy ezek a számlák értékpapír-kínálatnak minősülnének. Egy július 23-i tweetben a vállalat közölte, hogy tárgyal a szabályozóhatóságokkal.

„A BlockFi teljes mértékben működőképes minden meglévő ügyfél számára a világ bármely pontján, és az ügyfelek továbbra is hozzáférnek a BlockFi összes termékéhez, szolgáltatásához és eszközéhez” – közölte a vállalat.

A BlockFi nyugtalanító hete

Az egész ügy még hétfőn kezdődött, amikor New Jersey állam főügyésze elrendelte, hogy a BlockFi ne fogadjon több új ügyfelet az államban, ahol a négyéves cég székhelye is van.
A végzés nem akadályozta meg a BlockFi-t abban, hogy a meglévő helyi ügyfeleit kiszolgálja.
Szerdán az alabamai szabályozóhatóságok azt követelték, hogy a BlockFi védekezzen egy esetleges megszüntető végzés ellen. A vállalatnak 25 napja van arra, hogy meggyőző érveket állítson össze.
Csütörtökön pedig a texasi állami értékpapír-bizottság (TSSB) kézbesített a vállalatnak egy megszüntető végzést, amely egy október 13-i meghallgatást követően léphet hatályba.

A BlockFi a TSSB értesítése szerint 15 milliárd dollárnyi vagyont kezel. Ebből 691 millió dollár texasi lakosoké.
A BlockFi az ügyfelek vagyonát olyan harmadik fél letétkezelők trezorjaiban tárolja, mint a Gemini, a BitGo és a Coinbase, amelyek 2021 első negyedévében az ügyfelek vagyonának 43%-át tárolták.
A többi likvid befektetésekben vagy hitelekben van. A vállalat szerint nem tartozik az ügyfeleknek semmivel, ha működési vagy technikai nehézségek miatt esetleg elveszíti a kriptójukat.

Olvastad már? Ez a klasszikus kereskedési mintázat azt jelzi, hogy a Bitcoin árfolyama elérte a csúcsot

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!