Vermont államnak sem tetszik a BlockFi bitcoin megtakarítási számlája

-

Vermont a negyedik állam, amely a BlockFi kriptokölcsönző cég magas kamatozású megtakarítási számlái ellen hozott végzést, mivel azok nem bejegyzett értékpapírokat kínálnak.
A vermonti pénzügyi felügyelet által kézbesített értesítés részletei még nem állnak rendelkezésre, de a BlockFi a weboldalán tájékoztatta az ügyfeleket annak létezéséről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BlockFi és Vermont állam értékpapír-felügyelete nem reagált azonnal a Decrypt megkeresésére.
Az elmúlt héten New Jersey, Texas és Alabama szabályozóhatóságai vizsgálatot indítottak a BlockFi és két leányvállalata, a BlockFi Lending és a BlockFi Trading ellen.
A szabályozók azt állítják, hogy a BlockFi kamatszámlái, amelyek magas hozamot hirdetnek a kriptót befizető ügyfeleknek, be nem jegyzett értékpapíroknak minősülnek.
Az értékpapírok befektetési szerződések. Ezek értékesítését az Egyesült Államokban be kell jegyeztetni az ország értékpapír- és tőzsdefelügyeleténél.
A szabályozó hatóságok azzal érvelnek, hogy a BlockFi kölcsönszámlái értékpapíroknak minősülnek, mivel amikor a BlockFi ügyfelei kriptót helyeznek el, azt várják, hogy a BlockFi kamatot szerez nekik.
A BlockFi tagadja, hogy ezek a számlák értékpapír-kínálatnak minősülnének. Egy július 23-i tweetben a vállalat közölte, hogy tárgyal a szabályozóhatóságokkal.

„A BlockFi teljes mértékben működőképes minden meglévő ügyfél számára a világ bármely pontján, és az ügyfelek továbbra is hozzáférnek a BlockFi összes termékéhez, szolgáltatásához és eszközéhez” – közölte a vállalat.

A BlockFi nyugtalanító hete

Az egész ügy még hétfőn kezdődött, amikor New Jersey állam főügyésze elrendelte, hogy a BlockFi ne fogadjon több új ügyfelet az államban, ahol a négyéves cég székhelye is van.
A végzés nem akadályozta meg a BlockFi-t abban, hogy a meglévő helyi ügyfeleit kiszolgálja.
Szerdán az alabamai szabályozóhatóságok azt követelték, hogy a BlockFi védekezzen egy esetleges megszüntető végzés ellen. A vállalatnak 25 napja van arra, hogy meggyőző érveket állítson össze.
Csütörtökön pedig a texasi állami értékpapír-bizottság (TSSB) kézbesített a vállalatnak egy megszüntető végzést, amely egy október 13-i meghallgatást követően léphet hatályba.

A BlockFi a TSSB értesítése szerint 15 milliárd dollárnyi vagyont kezel. Ebből 691 millió dollár texasi lakosoké.
A BlockFi az ügyfelek vagyonát olyan harmadik fél letétkezelők trezorjaiban tárolja, mint a Gemini, a BitGo és a Coinbase, amelyek 2021 első negyedévében az ügyfelek vagyonának 43%-át tárolták.
A többi likvid befektetésekben vagy hitelekben van. A vállalat szerint nem tartozik az ügyfeleknek semmivel, ha működési vagy technikai nehézségek miatt esetleg elveszíti a kriptójukat.

Olvastad már? Ez a klasszikus kereskedési mintázat azt jelzi, hogy a Bitcoin árfolyama elérte a csúcsot

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!