A kriptopénz „egy tiszta kereskedési eszköz” – mondja a fedezeti alap vezérigazgatója

-

A fedezeti alapok elfogadják ugyan a kriptobefektetéseket, de egy vagyonkezelő szerint mindez csak spekulatív játék.
Nem minden fedezetialap-kezelő van elragadtatva a kriptovalutákért. Luke Ellis, a Man Group vezérigazgatója a például a már unalmas narratíva mentén a tulipánhagymákhoz hasonlítja azokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Financial Timesnak nyilatkozva Ellis megjegyezte, hogy a kripto hasznossága a volatilitásából ered, így az eszközosztály életképes kereskedési lehetőségként jelenik meg.
A világ legnagyobb nyilvánosan kereskedett fedezeti alapjának vezérigazgatója szerint:

„Ha a kriptovalutákat egészében nézzük, akkor ez egy tiszta kereskedési eszköz. Semmilyen eredendő érték nincs benne. Ez egy tulipánhagyma”.

Annak ellenére, hogy ez egy idejétmúlt összehasonlítás, a kriptókat és különösen a Bitcoint (BTC) gyakran hasonlítják a „tulipánmániához” – egy rövid időszakhoz, amikor néhány tulipánhagyma ára exponenciálisan megugrott Hollandiában, mielőtt végül összeomlott volna a piac.
Ellis kijelentette, hogy 127 milliárd dolláros hedge fundja szívesen kereskedik kriptovalutákkal, mivel a kriptovaluták hullámzó árfolyama miatt van likviditás a long vagy short fogadások támogatására.
Ellis számára a Man Group kriptobevonása nem jelenti a kriptovaluták támogatását mint eszközosztály.
A Man Group vezérigazgatója szerint a fedezeti alap nem kínál kriptót „vagyonkezelési termékként”, de ez egyike annak a több mint 800 piacnak, amelyeken a cég kereskedik.
Az uralkodó kriptobefektetési téziseket kommentálva Ellis az inflációt jelölte meg az egyik fő okként, amiért a kriptovaluták egyre népszerűbbek az eszközportfóliókon belül.
A Bitcoin-pártiak szerint ugyanis a BTC fedezetet nyújt az infláció és a pénzromlás ellen, különösen a jelenlegi gazdasági fellendülési erőfeszítések közepette, amelyek világszerte a covid-19 járvány leküzdésére irányulnak.
Ellis megjegyzései akkor hangzottak el, amikor egyre több fedezeti alap kezd aktívvá válni a kriptobefektetési térben. Még júniusban a Cointelegraph arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban működő fedezetialap-kezelők arra számítanak, hogy eszközeik több mint 10%-át kriptóba csoportosítják.

A Bitcoin és a május óta több mint 50%-ot zuhanó kriptopiacot befektetési lehetőségként azonosították a nagypénzű szereplők, akik arra számítanak, hogy az év végére visszatérhetünk a parabolikus ármozgásokhoz.

Olvastad már? A brazil rendőrség 33 millió dollárt foglalt le az Operation Exchange nyomozás során

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!