A kripto-ATM-ek száma 2021-ben világszerte 70%-kal nőtt

-

2021-ben világszerte több mint 10.000 új kripto-ATM-et telepítettek, az Egyesült Államokkal az élen.
A kriptopénzek évtizede tartó lendülete mellett a kripto-ATM-ek telepítésének tendenciája is világszerte folytatódik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coin ATM Radar legfrissebb adatai alapján a kripto-ATM-ek telepítése 2021-ben 71,73%-os ugrást tapasztalt, a január 1-jei 13.993-ról a jelentés időpontjában 24.030-ra emelve azok számát.
Tavaly a globális szám 119,56%-os növekedéssel 13.993 ATM-re emelkedett, miután 7.620 új gépet telepítettek. Eddig 2021-ben 10.037 új ATM-nek örülhet az emberiség.
Hogy a dolgokat perspektívában tartsuk, az adatok szerint a kripto-ATM-ek telepítése nagyjából napi 52,3 ATM sebességgel történik.
Jelenleg az Egyesült Államok vezet ebben a térben, ahol az elmúlt hét napban szerzett adatok alapján közel 48 ATM-et telepítettek naponta.
Amint arról a Cointelegraph még márciusban beszámolt, az ATM-ek száma az Egyesült Államokban 177%-kal emelkedett mindössze egy év alatt, jelenleg pedig 16.835-nél tart.
A kripto-ATM-ek 75 szuverén országban érhetőek el, és 42 gyártó működteti őket. A Coin ATM Radar adatai a gyártókról is azt mutatják, hogy a Genesis Coin uralja ezt a területet 40,9%-os piaci részesedéssel, míg a cseh General Bytes a piac mintegy 24%-át birtokolja.
A fennmaradó 35%-os részen más szereplők osztoznak, köztük a BitAccess, a Coinsource és a Bitstop.
A Bitcoin (BTC) ATM-hálózat egyik legnagyobb birtokosa, a Bitcoin Depot nemrég jelentette be, hogy partnerséget kötött a Circle K-val, hogy kripto-ATM-eket telepítsen az Egyesült Államokban és Kanadában. A partnerség azóta több mint 700 Bitcoin-ATM telepítését eredményezte.

A Bitcoin Depot több mint 3500 kripto-ATM-et üzemeltet, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az Egyesült Államokban és Kanadában, hogy több mint 30 féle kriptovalutát vásároljanak, köztük a Bitcoint, az Ethert (ETH) és a Litecoint (LTC).

Olvastad már? A bitcoin meglódulásával a legnagyobb defi-tokenek is emelkedésnek indultak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!