Goldman Sachs: az Ethereum népszerűsége miatt az ETH domináns értéktárolóvá válhat

-

A Goldman Sachs szerint az Ethereum okosszerződéseinek népszerűsége azt jelenti, hogy az Ethereum hamarosan megelőzheti a Bitcoint mint az első számú kriptopénz a piaci tőkeérték alapján.
A Goldman Sachs kedden az ügyfeleknek szóló jegyzetében azt írta, hogy a legnagyobb „valós felhasználási potenciállal” rendelkező blokklánc az Ethereum, ami arra utal, hogy az ETH lehet a domináns digitális értéktároló.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Goldman előrejelzése szerint az ether (ETH) teljes piaci kapitalizációja a következő években megelőzheti a Bitcoin (BTC) teljes piaci kapitalizációját – olvasható a Business Insider jelentésében.

„[Az ether] jelenleg a legnagyobb valós felhasználási potenciállal rendelkező kriptopénznek tűnik, mivel az Ethereum, a platform, amelyen ez a natív digitális fizetőeszköz, a legnépszerűbb fejlesztési platform az okosszerződéses alkalmazások számára”.

Az okosszerződések olyan szoftveres környezetben futnak, amelyek lehetővé teszik a digitális szerződések automatizált végrehajtását, a technológia pedig elősegítette a decentralizált pénzügyi (defi) protokollok és a kriptoközpontú decentralizált alkalmazások (DApps) fellendülését.
Az elemzők megjegyezték, hogy a Bitcoin az első lépcsőfok előnye miatt erősebb márkát kapott, azonban úgy vélik, hogy az Ethereum néhány felhasználási esete hiányzik belőle, és a tranzakciók sebessége is elmarad.
A Bitcoin a kemény pénzre és a hálózat biztonságára való összpontosítása miatt még nem kínál olyan szintű funkcionalitást, mint az Ethereum.
Fiatalabb hálózatként az Ethereum is gyorsabban tudott növekedni, mint a Bitcoin. Míg a Bitcoin árfolyama 261%-kal nőtt az elmúlt évben, addig az ETH ugyanebben az időszakban 856%-kal.

Annak ellenére, hogy az Ethereumot a Bitcoin fölé helyezik, az elemzők azt is állítják, hogy az arany jobb értéktároló a digitális eszközöknél, az aranyat ugyanis „defenzív inflációs fedezeti eszközként”, a kriptót pedig „kockázati inflációs fedezeti eszközként” jellemzik.

„Ez a kriptovaluták közötti verseny egy újabb kockázati tényező, amely megakadályozza, hogy ebben a szakaszban biztonságos menedékeszközzé váljanak”.

A jegyzet egy hónappal azután született, hogy a Goldman Sachs befektetési stratégiai csoportjának elemzői azt mondták az ügyfeleknek, hogy a kriptó még csak nem is „befektethető” eszközosztály.
Az elemzők azt mondták:

„Bár a digitális eszközök ökoszisztémája forradalmasíthatja a jövőt, ez nem jelenti azt, hogy a kriptovaluták befektetési eszközosztály lennének”.

Nem a bankok az egyetlenek, akik észrevették, hogy az Ethereum lényeges módon megelőzte a Bitcoint.

A 17 milliárd dollárnyi digitális vagyont kezelő Celsius Network kriptokamatozást és -kölcsönzést nyújtó cég alapítója és vezérigazgatója a Kitco Newsnak hétfőn elmondta, hogy az ether már most háttérbe szorította a Bitcoint a platform felhasználói által birtokolt kriptopénzek tekintetében, és úgy véli, hogy 2022-ben vagy 2023-ban a szélesebb ágazatban is így fog történni.

Olvastad már? Bitcoin-célok: a 36.000 dolláron található a kulcsfontosságú Wyckoff-szint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!