A Binance felfüggeszti a SEPA euróbeutalásokat

-

Az ügyfeleknek ehelyett a hitel- vagy bankkártyás fizetésre kell hagyatkozniuk.
A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje tegnap bejelentette, hogy felfüggesztette az Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) – az EU fizetési hálózatának euróban történő banki utalási szabványán – keresztül történő beutalások lehetőségét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptotőzsde európai felhasználói egy e-mailt kaptak, amelyben közölték, hogy az ügyfelek nem tudnak többé készpénzt befizetni a SEPA-n keresztül – számolt be a Financial Times.
A SEPA egy olyan hálózat, amelynek célja, hogy az európai fizetéseket gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá tegye az euróban denominált fizetések egységes piacának létrehozása mellett.
A kriptokereskedők a SEPA-t arra használják, hogy nagy mennyiségű készpénzt utaljanak olcsón a tőzsdékre.
Mostantól a SEPA-t használó országokban (jelenleg 36) a Binance ügyfelei nem tudják majd használni a rendszert készpénzbefizetésére.
Az FT szerint a tőzsde azt mondta, hogy a lépés „ideiglenes”, de „rajtunk kívül álló események miatt” történt.
A felhasználók továbbra is képesek eurót kiutalni a tőzsdéről SEPA-n keresztül. A hitel- és betéti kártyás fizetéseket pedig nem érinti a dolog.
A Binance-t már a héten megviselte az a hír, hogy a brit Barclays bank megakadályozta, hogy az ügyfelei pénzt küldjenek a tőzsdére.

Az Egyesült Királyság Financial Conduct Authority hatósága pedig a múlt hónapban fogyasztói figyelmeztetést adott ki a Binance Markets Limited ellen, amely céget a Binance azért vásárolt fel, hogy megkönnyítse egy saját, brit kriptotőzsde elindítását.
Mindezek egyike sem feltétlenül fogja megakadályozni az európai vagy brit Binance-felhasználókat a kereskedésben. Ennek ellenére nehezebbé teszi a dolgot.

Olvastad már? Valamit nagyon félreértett a Barclays a Binance-szel kapcsolatban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!