A Binance felfüggeszti a SEPA euróbeutalásokat

-

Az ügyfeleknek ehelyett a hitel- vagy bankkártyás fizetésre kell hagyatkozniuk.
A Binance, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje tegnap bejelentette, hogy felfüggesztette az Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) – az EU fizetési hálózatának euróban történő banki utalási szabványán – keresztül történő beutalások lehetőségét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptotőzsde európai felhasználói egy e-mailt kaptak, amelyben közölték, hogy az ügyfelek nem tudnak többé készpénzt befizetni a SEPA-n keresztül – számolt be a Financial Times.
A SEPA egy olyan hálózat, amelynek célja, hogy az európai fizetéseket gyorsabbá, egyszerűbbé és olcsóbbá tegye az euróban denominált fizetések egységes piacának létrehozása mellett.
A kriptokereskedők a SEPA-t arra használják, hogy nagy mennyiségű készpénzt utaljanak olcsón a tőzsdékre.
Mostantól a SEPA-t használó országokban (jelenleg 36) a Binance ügyfelei nem tudják majd használni a rendszert készpénzbefizetésére.
Az FT szerint a tőzsde azt mondta, hogy a lépés „ideiglenes”, de „rajtunk kívül álló események miatt” történt.
A felhasználók továbbra is képesek eurót kiutalni a tőzsdéről SEPA-n keresztül. A hitel- és betéti kártyás fizetéseket pedig nem érinti a dolog.
A Binance-t már a héten megviselte az a hír, hogy a brit Barclays bank megakadályozta, hogy az ügyfelei pénzt küldjenek a tőzsdére.

Az Egyesült Királyság Financial Conduct Authority hatósága pedig a múlt hónapban fogyasztói figyelmeztetést adott ki a Binance Markets Limited ellen, amely céget a Binance azért vásárolt fel, hogy megkönnyítse egy saját, brit kriptotőzsde elindítását.
Mindezek egyike sem feltétlenül fogja megakadályozni az európai vagy brit Binance-felhasználókat a kereskedésben. Ennek ellenére nehezebbé teszi a dolgot.

Olvastad már? Valamit nagyon félreértett a Barclays a Binance-szel kapcsolatban

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!