Michael Saylor szerint azok a kereskedők, akik a rövid távú profitot keresik a BTC esetében, általában csalódnak a volatilitás miatt.

A MicroStrategy ügyvezetője, aki egyfajta prófétának számít a kriptoiparban, egy interjúban osztotta meg a gondolatait a világgazdaságról, a bitcoinról, és a szélesebb kriptoszféráról.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A volatilitásban rejlő kockázatokról szólva úgy fogalmazott, „azok, akik kereskedőként vásárolnak bitcoint, és nem foglalkoznak a technológiai vagy makrogazdasági háttérrel, mindig csalódnak, pont a volatilitás miatt”.

A kereskedéssel kapcsolatban ő is azok táborát erősíti, akik szerint csak annyit érdemes ilyen céllal befektetni, bitcoinba vagy bármilyen más kriptopénzbe, amennyinek az elvesztése nem okoz nagy gondot.

A befektetőknek arra is oda kell figyelniük, hogy ne kereskedjenek impulzusok, spekulációk alapján, és a társaiknak se adjanak ilyen tanácsot.

Másrészről viszont, a jelenlegi legnagyobb fenyegetést a szabályozói komplikációk jelenthetik a kriptoipar számára.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Amilyen ütemben a nagyobb fiat pénzeket, mint az USD-t vagy az eurót nyomtatják a központi bankok, Saylor szerint a BTC fundamentálisan csak erősebb lesz ettől.

„A BTC a legjobban decentralizált, legerősebb brand a pénzeszközök világában.”

Egy viszonylag friss felmérés szerint viszont a bitcoin-befektetők 44%-a szerint akár 30 ezer alá is csökkenhet az árfolyam. 56%-uk ezzel szemben úgy gondolja, hogy ismét felerősödik a bika-trend a piacon.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.