Mindig lesz valaki, akinek nem tetszik a BTC volatilitása

-

Michael Saylor szerint azok a kereskedők, akik a rövid távú profitot keresik a BTC esetében, általában csalódnak a volatilitás miatt.
A MicroStrategy ügyvezetője, aki egyfajta prófétának számít a kriptoiparban, egy interjúban osztotta meg a gondolatait a világgazdaságról, a bitcoinról, és a szélesebb kriptoszféráról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A volatilitásban rejlő kockázatokról szólva úgy fogalmazott, „azok, akik kereskedőként vásárolnak bitcoint, és nem foglalkoznak a technológiai vagy makrogazdasági háttérrel, mindig csalódnak, pont a volatilitás miatt”.
A kereskedéssel kapcsolatban ő is azok táborát erősíti, akik szerint csak annyit érdemes ilyen céllal befektetni, bitcoinba vagy bármilyen más kriptopénzbe, amennyinek az elvesztése nem okoz nagy gondot.
A befektetőknek arra is oda kell figyelniük, hogy ne kereskedjenek impulzusok, spekulációk alapján, és a társaiknak se adjanak ilyen tanácsot.
Másrészről viszont, a jelenlegi legnagyobb fenyegetést a szabályozói komplikációk jelenthetik a kriptoipar számára.

Amilyen ütemben a nagyobb fiat pénzeket, mint az USD-t vagy az eurót nyomtatják a központi bankok, Saylor szerint a BTC fundamentálisan csak erősebb lesz ettől.

„A BTC a legjobban decentralizált, legerősebb brand a pénzeszközök világában.”

Egy viszonylag friss felmérés szerint viszont a bitcoin-befektetők 44%-a szerint akár 30 ezer alá is csökkenhet az árfolyam. 56%-uk ezzel szemben úgy gondolja, hogy ismét felerősödik a bika-trend a piacon.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!