Börtönbe került a brazil „Bitcoin-király” egy állítólagos, 300 millió dolláros csalásért

-

Cláudio Oliveira volt a Bitcoin Banco Group elnöke. Ez volt az a brazil pénzügyi menedzsment cég, amely 2019-ben 7000 BTC eltűnését jelentette.
A brazil szövetségi rendőrség felszámolt egy kriptopénzcsalást, amely állítólag legalább összesen 1,5 milliárd brazil real (kb. 300 millió dollár) értékben károsított meg több mint 7000 áldozatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Közel hároméves nyomozás után a hatóságoknak sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteniük ahhoz, hogy letartóztassák Cláudio Oliveirát, ismertebb nevén a „Bitcoin-királyt”.
Oliveira a Bitcoin Banco Group elnöke volt, egy népszerű pénzügyi cégé, amely a kripto-boom idején azzal szerzett nevet magának, hogy rendkívüli profitot ígért azoknak, akik rábízták a pénzüket.
2019 végén a Bitcoin Banco Group 7000 bitcoin eltűnését jelentette be, és bírósági behajtási végzést kért – egy olyan különleges, a brazil hatóságok által elfogadott megállapodást, amelyben a vállalat átszervezi pénzügyeit és adminisztrációját, hogy ki tudja fizetni a hitelezőket és el tudja kerülni a csődöt.
Ez idő alatt azonban a vállalat továbbra is nyújtotta szokásos szolgáltatásait, miközben nem adott magyarázatot a tokenek eltűnésének okaira.
Ehelyett a platformjának egy frissített változatát mutatta be, biztosítva az ügyfeleket, hogy a tokenek ott vannak.
A Bitcoin Banco ügyfelei nevében eljáró ügyvéd szerint ellentmondások voltak a vállalat által közölt összegek és az auditált adatok között.
A cég nem szolgáltatott olyan pénztárcaadatokat sem, amelyek tisztázhatnák a kérdést.
Miközben mindez történt, a szövetségi rendőrség 90 rendőrből álló munkacsoportot állított fel a Grupo Bitcoin Banco vizsgálatára.
A „Daemon-művelet” arra a következtetésre jutott, hogy a csoport ügyfeleinek pénzeszközeit szabálytalanul Oliveira személyes számláira irányították át.

Letartóztatása mellett a szövetségi rendőrség Oliveira több vagyontárgyát is lefoglalta, köztük luxusautókat, nagy mennyiségű készpénzt és kriptopénz-hidegtárcákat is.
A rendőrség pénzmosás, csalás és egyéb vádakkal illette a Group Bitcoin Bancót és Oliveirát.
A szövetségi rendőrség és a külföldi ügynökségek közötti hírszerzés megerősítette, hogy Oliveira ellen korábban az Egyesült Államokban és Európában is folyt nyomozás hasonló bűncselekmények miatt.

Olvastad már? Egy Fülöp-szigeteki tőzsde lenne az ország első kriptotőzsdéje

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!