Cláudio Oliveira volt a Bitcoin Banco Group elnöke. Ez volt az a brazil pénzügyi menedzsment cég, amely 2019-ben 7000 BTC eltűnését jelentette.

A brazil szövetségi rendőrség felszámolt egy kriptopénzcsalást, amely állítólag legalább összesen 1,5 milliárd brazil real (kb. 300 millió dollár) értékben károsított meg több mint 7000 áldozatot.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Közel hároméves nyomozás után a hatóságoknak sikerült elegendő bizonyítékot gyűjteniük ahhoz, hogy letartóztassák Cláudio Oliveirát, ismertebb nevén a „Bitcoin-királyt”.

Oliveira a Bitcoin Banco Group elnöke volt, egy népszerű pénzügyi cégé, amely a kripto-boom idején azzal szerzett nevet magának, hogy rendkívüli profitot ígért azoknak, akik rábízták a pénzüket.

2019 végén a Bitcoin Banco Group 7000 bitcoin eltűnését jelentette be, és bírósági behajtási végzést kért – egy olyan különleges, a brazil hatóságok által elfogadott megállapodást, amelyben a vállalat átszervezi pénzügyeit és adminisztrációját, hogy ki tudja fizetni a hitelezőket és el tudja kerülni a csődöt.

Ez idő alatt azonban a vállalat továbbra is nyújtotta szokásos szolgáltatásait, miközben nem adott magyarázatot a tokenek eltűnésének okaira.

Ehelyett a platformjának egy frissített változatát mutatta be, biztosítva az ügyfeleket, hogy a tokenek ott vannak.

A Bitcoin Banco ügyfelei nevében eljáró ügyvéd szerint ellentmondások voltak a vállalat által közölt összegek és az auditált adatok között.

A cég nem szolgáltatott olyan pénztárcaadatokat sem, amelyek tisztázhatnák a kérdést.

Miközben mindez történt, a szövetségi rendőrség 90 rendőrből álló munkacsoportot állított fel a Grupo Bitcoin Banco vizsgálatára.

A „Daemon-művelet” arra a következtetésre jutott, hogy a csoport ügyfeleinek pénzeszközeit szabálytalanul Oliveira személyes számláira irányították át.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Letartóztatása mellett a szövetségi rendőrség Oliveira több vagyontárgyát is lefoglalta, köztük luxusautókat, nagy mennyiségű készpénzt és kriptopénz-hidegtárcákat is.

A rendőrség pénzmosás, csalás és egyéb vádakkal illette a Group Bitcoin Bancót és Oliveirát.

A szövetségi rendőrség és a külföldi ügynökségek közötti hírszerzés megerősítette, hogy Oliveira ellen korábban az Egyesült Államokban és Európában is folyt nyomozás hasonló bűncselekmények miatt.

Olvastad már? Egy Fülöp-szigeteki tőzsde lenne az ország első kriptotőzsdéje

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!