Egy Fülöp-szigeteki tőzsde lenne az ország első kriptotőzsdéje

-

Egy Fülöp-szigeteki tőzsde arra vár, hogy a helyi SEC iránymutatásokat adjon ki a kriptokereskedésre vonatkozóan.
A Fülöp-szigeteki PSE tőzsde célja, hogy elsőként álljon a sorba, amikor a pénzügyi szabályozók zöld utat adnak a kriptoeszközök kereskedelmének az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pénteken a CNN arról számolt be, hogy Ramon Monzon, a PSE elnök-vezérigazgatója szerint a helyi tőzsdének kellene az ország első tőzsdei platformjának lennie a kriptoeszközök számára.
Kijelentette:

„Ha kriptotőzsdéről van szó, akkor a PSE-nek kell az elsőnek lennie. Hogy miért? Először is azért, mert mi rendelkezünk kereskedési infrastruktúrával. De ami még fontosabb, hogy képesek leszünk befektetővédelmi biztosítékokat nyújtani, különösen egy olyan termék esetében, mint a kriptó”.

Az ország tőzsdéje most a Fülöp-szigeteki Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet és más pénzügyi szabályozók iránymutatásaira vár.
Annak ellenére, hogy buzgón támogatja a kriptoeszközök piacát, Monzon figyelmeztetett a kripto volatilitására, kijelentve: „az azonnali gazdagság azonnali szegénységbe is átcsaphat”.
A Fülöp-szigeteki kormányzati szabályozók 2019-ben kezdték el kutatni a kriptoeszközök kereskedelmének szabályozását, amikor az SEC visszajelzéseket kért a bankoktól, a befektetőktől és a nyilvánosságtól arra vonatkozóan, hogy az ország készen áll-e egy teljes értékű kriptopénztőzsde létrehozására.
A digitális fizetések iránti helyi kereslet erős, a GDP akár 10%-át is kiteszik a külföldön dolgozó, becslések szerint 10 millió külföldön élő állampolgár hazautalásai.

A Fülöp-szigetek az elmúlt években igyekezett a kriptopénzek regionális központjává válni, 2018-ban például megnyitotta a cagayani különleges gazdasági övezeteit a kriptocégek előtt.
Januárban a központi bank új iránymutatásokat hozott létre a kriptoeszköz-szolgáltatók számára, miután az elmúlt három évben a digitális eszközök használatának felgyorsult növekedését tapasztalta.

Olvastad már? Nem, az amerikaiak nem azért fektetnek a Bitcoinba, mert utálják a Wall Streetet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!