Egy Fülöp-szigeteki tőzsde lenne az ország első kriptotőzsdéje

-

Egy Fülöp-szigeteki tőzsde arra vár, hogy a helyi SEC iránymutatásokat adjon ki a kriptokereskedésre vonatkozóan.
A Fülöp-szigeteki PSE tőzsde célja, hogy elsőként álljon a sorba, amikor a pénzügyi szabályozók zöld utat adnak a kriptoeszközök kereskedelmének az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pénteken a CNN arról számolt be, hogy Ramon Monzon, a PSE elnök-vezérigazgatója szerint a helyi tőzsdének kellene az ország első tőzsdei platformjának lennie a kriptoeszközök számára.
Kijelentette:

„Ha kriptotőzsdéről van szó, akkor a PSE-nek kell az elsőnek lennie. Hogy miért? Először is azért, mert mi rendelkezünk kereskedési infrastruktúrával. De ami még fontosabb, hogy képesek leszünk befektetővédelmi biztosítékokat nyújtani, különösen egy olyan termék esetében, mint a kriptó”.

Az ország tőzsdéje most a Fülöp-szigeteki Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet és más pénzügyi szabályozók iránymutatásaira vár.
Annak ellenére, hogy buzgón támogatja a kriptoeszközök piacát, Monzon figyelmeztetett a kripto volatilitására, kijelentve: „az azonnali gazdagság azonnali szegénységbe is átcsaphat”.
A Fülöp-szigeteki kormányzati szabályozók 2019-ben kezdték el kutatni a kriptoeszközök kereskedelmének szabályozását, amikor az SEC visszajelzéseket kért a bankoktól, a befektetőktől és a nyilvánosságtól arra vonatkozóan, hogy az ország készen áll-e egy teljes értékű kriptopénztőzsde létrehozására.
A digitális fizetések iránti helyi kereslet erős, a GDP akár 10%-át is kiteszik a külföldön dolgozó, becslések szerint 10 millió külföldön élő állampolgár hazautalásai.

A Fülöp-szigetek az elmúlt években igyekezett a kriptopénzek regionális központjává válni, 2018-ban például megnyitotta a cagayani különleges gazdasági övezeteit a kriptocégek előtt.
Januárban a központi bank új iránymutatásokat hozott létre a kriptoeszköz-szolgáltatók számára, miután az elmúlt három évben a digitális eszközök használatának felgyorsult növekedését tapasztalta.

Olvastad már? Nem, az amerikaiak nem azért fektetnek a Bitcoinba, mert utálják a Wall Streetet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!