Nem, az amerikaiak nem azért fektetnek a Bitcoinba, mert utálják a Wall Streetet

-

A Nemzetközi Fizetések Bankja közzétett egy kutatási dokumentumot, amely megcáfolja azt a hipotézist, miszerint a kriptobefektetőket „a fiat valutákkal vagy a szabályozott pénzügyekkel szembeni bizalmatlanság motiválja”.
Mi vezeti az embereket a kriptonyúlüregbe? Nem a készpénz vagy a Wall Street iránti vitriolos gyűlölet – állapították meg a Nemzetközi Fizetések Bankjának, a központi bankok „központi bankjának” kutatói –, hanem sokkal prózaibb dolgok: a technológia naprakészsége, a férfiasság és az iskolázottság.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BIS egyik legújabb, csütörtökön közzétett tanulmányában statisztikai elemzéssel cáfolta meg azt az elméletet, hogy a kriptobefektetőket „a fiat valutákkal vagy a szabályozott pénzügyekkel szembeni bizalmatlanság motiválná”.
Az elemzők a U.S. Survey of Consumer Payment Choice által végzett felmérés adatait vették alapul, amelyben 3273 embert kértek meg arra, hogy ötösével értékeljék a készpénz, a banki és az online fizetések biztonságát és kényelmét.
Kiderült, hogy az emberek bíznak a készpénzben, a bankokban és az online fizetési alkalmazásokban. A válaszok átlagosan 2,7 és 4 között mozogtak.
És azok az emberek, akik rosszabb értékelést adtak a hagyományos banki technológiára, noha megismerkedtek a kriptovalutákkal, mégsem voltak hajlamosabbak befektetni beléjük.

Tehát, ki fektet be valójában az internetes pénzbe?

Azok, akik használják a technológiát: a bankkártya-tulajdonosok 1,9 százalékponttal, a PayPal-felhasználók 2 százalékponttal, a mobilfizetési alkalmazások felhasználói pedig 3,5 százalékponttal nagyobb valószínűséggel fektetnek kriptopénzbe.
Más szóval, az amerikaiak nagy része valamivel nagyobb valószínűséggel esik bele a kriptólyukba, mint a többiek.
Az Egyesült Államokban négyötödük rendelkezik bankkártyával, negyedük használt fizetési alkalmazásokat, és közel 40%-uk használta a PayPalt az elmúlt évben.
A férfiak nagyobb valószínűséggel fektettek be kriptóba is.
Az iskolai végzettség inkább azt jelezheti, hogy valaki milyen kriptovalutákba fektethet be. Az XRP-befektetők a legképzettebbek, míg a litecoinosok a legkevésbé. A bitcoinosok a középmezőnyben helyezkednek el.

Miután befektetnek a kriptóba, a coinerek hajlamosak egy „tartós tulajdonságban” konvergálni, állapították meg a kutatók: ez pedig a HODL iránti vágy.
A kriptó birtoklása átlagosan több mint 50%-kal növeli annak valószínűségét, hogy a következő évben is tartani fognak egy érmét.

Olvastad már? Az aktív bitcoin-címek száma most kevesebb, mint az Ethereumon aktívaké

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!