Csökken a bitcoin bányászati nehézsége – mire utal mindez?

-

A Bitcoin-árfolyam és -hashráta aránya a bikák számára hosszú várakozást jelent, mivel a hashráta még mindig vándorol.
A Bitcoin (BTC) július 3-án regisztrálta a legnagyobb, közel 28%-os bányászati nehézségi szint csökkenését, de az egyik modell szerint a BTC árfolyama csak októberben éri el a mélypontját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Timothy Peterson befektetési menedzser július 2-án tweetsorozatbanben a Bitcoin ára és a hashráta közötti kapcsolatot jelölte meg vitatható bizonyítékként arra, hogy a mélypontnak még nincs vége.
Forrás: Blockchain.com

Hash rate modell: Hosszú út vezet a Bitcoin mélypontjáig

A Bitcoin bányászati nehézsége szombaton becslések szerint 27,94%-kal esett a 689.472-es blokk magasságában, ami a legnagyobb érték a kriptopénz történetében.
Ahogy a Cointelegraph korábban kifejtette, a csökkenés a Kínából történő folyamatos bányászelvándorlásra és az azt követő hashrátacsökkenésre reagál.
A még munkában lévő bányászok számára a csökkenés egyfajta profitnövelést jelent – a nehézség automatikusan figyelembe veszi a hashráta változását, így vonzóbbá teszi a bányászatot, amikor az csökken.
A fluxusban lévő bányászok várhatóan még hónapokig nem térnek vissza teljesen a szakmájukhoz. Ez idő alatt a nehézség valószínűleg ismét növekedni fog, ahogy a hashráta emelkedik – nagyobb verseny és több erő versenyez ugyanazért a meghatározott jutalomért.
A bitcoinosok körében klasszikus mantra, hogy „az ár követi a hashrátát” – de ha ez igaz is, a jelenséget feltérképező egyik modell kijózanító képet fest a jövőbeli árviselkedésről.
Peterson megjegyezte, hogy az ár és a hashráta közötti kapcsolat akkor „hasznos”, amikor makroárcsúcsok jelöléséről van szó.
A mellékelt grafikon 2013-as és 2017-es csúcsokat mutat, amelyek olyan csúcsoknak felelnek meg, amelyek egy teljes négyéves feleződési cikluson át tartottak.
2021 hasonlóan néz ki, de a májusi kapituláció óta az összefüggés 1 felé tendál – ez az a pont, amikor a Bitcoin árának már teljesen „korrigálnia” kellett volna.

„Az arány magában foglalja a magasabb hashráta és az alacsonyabb ár bármely kombinációját. Tehát a növekvő hashráta és a stabil ár is feloldja a buborékot”.

Forrás: Timothy Peterson / Twitter

Más szóval, a bányászok visszatérése valószínűleg megakadályozza a közelmúltban látott nagyságrendű további áreséses epizódokat, de a bikáknak még mindig a kívánatosnál tovább kell várniuk, hogy a magasabb szintek visszatérjenek.
Fontos figyelmeztetés érkezett Petersontól, aki elmondta, hogy egy ilyen egyszerű modellel „sok minden nem stimmel”, és hogy ő maga nem használja.

Várjuk ki az év végi árfolyam-összecsapást

A modell nem az egyetlen forrás, amely a Bitcoin formába való visszatérését valószínűsíti az év második felében.
Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, az elemzők 2021-et mindkét korábbi csúcsévhez hasonlítják, ezeken először egy helyi árcsúcs, egy korrekció, majd később a végső csúcsra való emelkedés következik.
Miután a BTC/USD a harmadik egymást követő havi piros gyertyát írta ki, a részvény-árfolyam modell a 2019-es év elejét idézte, közvetlenül a Bitcoin utolsó nagy medvepiacának gödre után.
A következő hat hónap PlanB elmző szerint kritikus lesz a hasznossága szempontjából.

Olvastad már? Kazahsztán új energiadíjakat vezet be a kriptobányászok számára 2022-ben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!