Kazahsztán új energiadíjakat vezet be a kriptobányászok számára 2022-ben

-

Az új törvény 2022 januárjától további adóterhet vezet be a kriptobányászok által felhasznált villanyáramra.
Mivel Kazahsztán egyre népszerűbbé válik a kriptopénzbányászat tekintetében, az ország elnöke új törvényt írt alá, amely extra adót vezet be a kriptobányászok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Kazah Köztársaság elnöke, Kassym-Jomart Tokajev nemrég írt alá egy új törvényt, amely kiegészítő adóterhet vet ki az országban működő kriptobányászok által felhasznált energiára.
Az új díjak 2022 januárjától lépnek hatályba.
A Kursiv helyi hírügynökség szerint az új törvény a kriptovaluta-bányászok által felhasznált villanyra kilowattóránként 1 kazah tenge (0,00233 dollár) kiegészítő díjat vezet be.
A kiegészítő illeték a nemzeti adótörvénykönyv kriptobányászokat érintő törvénymódosításainak sorába illeszkedik. A kazah parlament június közepén fogadta el a törvényjavaslatot.
Albert Rau, a gazdasági reformokkal és regionális fejlesztéssel foglalkozó bizottság elnöke elmondta, hogy az új jogszabály fő célja a kriptobányászat szabályozása és „kivezetése az árnyékból”.
Rau Kazahsztán korábbi befektetési és fejlesztési miniszterhelyettese, és állítólag ő az új törvénykezdeményezés szerzője.
Kazahsztán a közelmúltban a kriptopénzbányászat egyik fő célpontjává vált. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index adatai szerint a teljes Bitcoin hashrátát tekintve Kazahsztán a negyedik legnagyobb ország a világon Kína, az Egyesült Államok és Oroszország után.
Forrás: Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a kínai kriptobányászati óriások, mint például a Canaan, a kínai hatóságok kriptobányászat elleni szigorítása közepette Kazahsztánba helyezték át működésüket.
A BTC.com, a nagy kínai bányászpool szintén sikeresen áttelepítette bányászai egy részét Kazahsztánba június végén.

Olvastad már? Véletlen egybeesés? A bitcoin az utóbbi időben kedden mutat fordulópontokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!