Kazahsztán új energiadíjakat vezet be a kriptobányászok számára 2022-ben

-

Az új törvény 2022 januárjától további adóterhet vezet be a kriptobányászok által felhasznált villanyáramra.
Mivel Kazahsztán egyre népszerűbbé válik a kriptopénzbányászat tekintetében, az ország elnöke új törvényt írt alá, amely extra adót vezet be a kriptobányászok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Kazah Köztársaság elnöke, Kassym-Jomart Tokajev nemrég írt alá egy új törvényt, amely kiegészítő adóterhet vet ki az országban működő kriptobányászok által felhasznált energiára.
Az új díjak 2022 januárjától lépnek hatályba.
A Kursiv helyi hírügynökség szerint az új törvény a kriptovaluta-bányászok által felhasznált villanyra kilowattóránként 1 kazah tenge (0,00233 dollár) kiegészítő díjat vezet be.
A kiegészítő illeték a nemzeti adótörvénykönyv kriptobányászokat érintő törvénymódosításainak sorába illeszkedik. A kazah parlament június közepén fogadta el a törvényjavaslatot.
Albert Rau, a gazdasági reformokkal és regionális fejlesztéssel foglalkozó bizottság elnöke elmondta, hogy az új jogszabály fő célja a kriptobányászat szabályozása és „kivezetése az árnyékból”.
Rau Kazahsztán korábbi befektetési és fejlesztési miniszterhelyettese, és állítólag ő az új törvénykezdeményezés szerzője.
Kazahsztán a közelmúltban a kriptopénzbányászat egyik fő célpontjává vált. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index adatai szerint a teljes Bitcoin hashrátát tekintve Kazahsztán a negyedik legnagyobb ország a világon Kína, az Egyesült Államok és Oroszország után.
Forrás: Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a kínai kriptobányászati óriások, mint például a Canaan, a kínai hatóságok kriptobányászat elleni szigorítása közepette Kazahsztánba helyezték át működésüket.
A BTC.com, a nagy kínai bányászpool szintén sikeresen áttelepítette bányászai egy részét Kazahsztánba június végén.

Olvastad már? Véletlen egybeesés? A bitcoin az utóbbi időben kedden mutat fordulópontokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!