Egy tanulmány szerint az Egyesült Államok a „leginkább kriptokész” ország a világon

-

Az olyan kriptovalutákat, mint a bitcoin és az ether, az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelete és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet árucikknek tekinti.
Annak ellenére, hogy a kriptovalutákra vonatkozóan nincs egyértelmű szabályozási keret, az Egyesült Államok több kulcsfontosságú mérőszám, például a Google-keresések, a kripto-ATM-ek száma és a jogszabályok alapján a világ „leginkább kriptokész” országának számít.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Crypto Head kutatócég által készített 2021-es Crypto-Ready Index az Egyesült Államoknak a 10-ből 7,13-as pontot adott.

„A kripto ATM-ek számát tekintve az USA vezet a több mint 17 ezer géppel, ami messze a legtöbb a világon, mivel a legközelebbi ország mintegy 16 ezerrel kevesebbel rendelkezik” – derült ki a csütörtökön közzétett eredményekből.

„Az amerikai törvények lehetővé teszik a kriptovaluta birtoklását és használatát, és az elmúlt évben 140%-kal nőtt a kriptovalutára vonatkozó keresések száma.”
Ciprust a világ második leginkább kriptovalutára felkészült joghatóságaként nevezték meg, elsősorban a Google-keresések tavalyi ugrásszerű növekedése miatt.
Az első öt helyezettet Szingapúr, Hongkong és az Egyesült Királyság zárja.

Forrás: Crypto Head.

Tavaly úgy tűnt, hogy az Egyesült Államok szabályozási fronton visszalépésre készül, amikor a távozó Trump-kormányzat keményebb jogszabályokat szorgalmazott a befektetői tárcákra vonatkozóan.
Joe Biden elnöksége alatt a Fehér Ház a jelek szerint kedvezőbb álláspontra helyezkedett a digitális eszközökkel kapcsolatban azáltal, hogy a kriptobarát Gary Gensler törvényhozót nevezték ki az SEC biztosi posztjára.

Bár az Egyesült Államokba folyamatosan érkeznek a kriptopénzek új alkalmazói, köztük a Wall Street elitjének egy része, a jövőbeli szabályozási keret továbbra is bizonytalan.
A CFTC és a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Bűnüldözési Hálózata várhatóan nagyobb szerepet fog kapni az ország jövőbeli kriptószabályozásának kialakításában.

Olvastad már? Elon Musk legújabb próbálkozása a Dogecoin pumpolására szánalmasan elbukott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!