A kriptokereskedők szerint a negatív finanszírozási ráták vételi jelzések, de vajon tényleg azok?

-

Híres kereskedők a Twitteren gyakran hivatkoznak a negatív finanszírozási rátákra, mint Bitcoin-vásárlási jelre, de vajon az adatok alátámasztják ezt a nézőpontot?
A perpetual swapok, más néven inverz swapok, beágyazott árfolyammal rendelkeznek, amelyet általában nyolcóránként finanszíroznak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a díj biztosítja, hogy ne legyenek árfolyamkockázati egyensúlytalanságok.
Bár a vevők és az eladók open interestje mindig megegyezik, a tőkeáttétel változhat, és amikor a vevők (longok) nagyobb tőkeáttételt követelnek, a finanszírozási ráta pozitívvá válik. Így ők azok, akik a díjakat fizetik az eladóknak (shortok).
Az ellenkező helyzet azonban akkor áll elő, amikor a shortok további tőkeáttételt igényelnek, és ez a finanszírozási ráta negatívvá válását okozza.
Forrás: TradingView

A Bitcoin (BTC) határidős ügyletek finanszírozási rátája május 18. óta (37 nap) negatív, és ez a helyzet azt jelzi, hogy a vevőknek nincs étvágyuk a tőkeáttételes longokra.
Történelmileg ez a mutató hetente 0% és 2% között változik, bár bikafutamok idején hónapokig magasabb szinteket is tarthat. Másrészt a néhány napnál hosszabb ideig tartó negatív finanszírozási ráta korábban nem volt jellemző.
A 2020-as év azonban más képet mutatott, mivel a Bitcoin március közepén extrém árkorrekcióval szembesült, és 60 napba telt, mire visszavette a 9300 dolláros támaszt.
Szeptember elején újabb zuhanásra került sor, amikor az árfolyam 12.000 dollárról megtorpant, és csak 50 nap múlva állt talpra.
Forrás: TradingView

Vegyük észre, hogy a heti finanszírozási ráta 2020 márciusától novemberig többnyire negatív volt, ami azt jelzi, hogy az eladók (shortok) nagyobb tőkeáttételt követeltek.
A jelenlegi helyzet hasonlít ezekre a 2020-as időszakokra, és egyes befektetők a negatív finanszírozási rátát a vételi lehetőségekkel hozzák összefüggésbe.
Ki-Young Ju, a CryptoQuant on-chain elemzőplatform vezérigazgatója kimutatta, hogy történelmileg az alacsony finanszírozási ráta „vételi jel lehet”.


Ahogy a fentiekben ábrázoltuk, a bázismutató aljának hívása most még korai lehet, mivel június 18. óta 0% közelében pattog.

Forrás: Skew

Jelenleg lehetetlen megbecsülni az időzítést vagy a kiváltó okot, ami miatt a vevők bizalmat kapnak, és végül a határidős piaci prémiumot 10%-ra visszahozzák.

A kereskedők számára, akik megpróbálják „elkapni a zuhanó kést”, jobb stratégia lehet egy long pozíció 25%-ának hozzáadása most, és a 30.000 dolláros ellenállás alatt minden 2000 dolláros ajánlatok skálázása.

Olvastad már? Peter Brandt szerint a bikáknak most a 29.000 dollárt kell megvédeniük

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!