Az aktív bitcoin-címek száma most kevesebb, mint az Ethereumon aktívaké

-

Az aktív címek száma egy ideje csökkenő trendben van, így most az Ethereum átvette a vezetést ezen a téren.
Az előző hat hét során közel 60%-kal csökkent az aktív címek száma, 1,3 millióról nagyjából félmillióig.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az aktivitás ilyen mértékű csökkenése pedig ahhoz vezetett, hogy ebben a mérőszámban most az Ethereum vezet, a jelenlegi adatok alapján körülbelül 200 ezerrel több aktív cím van a hálózatán.
Egy hónapon belül ez már a harmadik alkalom, hogy ez történt, június ötödikén, majd hatodikán szintén alacsonyabb volt a Bitcoin aktivitása az Ethereumhoz képest. Utoljára ilyen váltás 2017 elején történt.
Egy hírhedten medvés beállítottságú Twitter-felhasználó, Mr. Whale szerint 2020 áprilisában volt utoljára ilyen kevés aktív tárca a Bitcoinon.
https://twitter.com/CryptoWhale/status/1410666962426941444?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1410666962426941444%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-s-active-addresses-fall-below-ethereum-s-after-60-drop-in-six-weeks
(Szerkesztői megjegyzés: A Bitcoin jelenleg nem támogatja az okosszerződéseket, így az aktivitás lényegében tisztán pénzügyi tranzakciókat jelent. Az Ethereum esetében több ezer dapp, decentralizált applikáció létezik, minden interakció ezekkel tárca-aktivitásnak számít. Így is alig néhányszor haladta meg a felhasználói aktivitása a Bitcoinét. Érdemes perspektívába tenni az adatokat.)
Több faktor is közrejátszhat, hogy ekkora mértékben csökkent az aktív címek száma a Bitcoin hálózatán.
A májusi rekordárat követő 50%-os esés mellett a mostani kínai intézkedéseknek köszönhető hashráta-csökkenés mellett a piac oldalazása is az okok között lehet.
A múlt hét során az Ethereum aktív címeinek a száma 9%-kal nőtt 700 ezerig, annak ellenére, hogy az árfolyam viszont 10%-kal csökkent.
Az áprilisban beállított 900 ezres csúcsról így most 22%-os mínuszban van a címeket tekintve az ETH.

Trónfosztás a láthatáron?

Az aktív címek száma mellett van más mérőszám is, amelyben az Ethereum áll az első helyen. A tranzakciós jutalékok 300%-kal, a tranzakciószám pedig 500%-kal haladja meg a Bitcoin ugyanezen számait.
A Bitcoin esetében viszont mind a kereskedési, mind a tranzakciós volumen nagyobb.
A Glassnode egyik jelentése alapján látható, hogy a defi protokollokat használó címek száma szintén növekszik május óta. Ez arra utal, hogy a decentralizált pénzügy aktivitása egyelőre szembemegy a piac egészét uraló trenddel.
Május óta a defiben aktív címek száma 40%-kal nőtt, így a felhasználók száma elérte a 2,9 milliót.
Lehetséges, hogy a defi ilyen növekedése, az új felhasználók megjelenése eredményezheti az Ethereum mostani aktivitását.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!