Az aktív bitcoin-címek száma most kevesebb, mint az Ethereumon aktívaké

-

Az aktív címek száma egy ideje csökkenő trendben van, így most az Ethereum átvette a vezetést ezen a téren.
Az előző hat hét során közel 60%-kal csökkent az aktív címek száma, 1,3 millióról nagyjából félmillióig.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az aktivitás ilyen mértékű csökkenése pedig ahhoz vezetett, hogy ebben a mérőszámban most az Ethereum vezet, a jelenlegi adatok alapján körülbelül 200 ezerrel több aktív cím van a hálózatán.
Egy hónapon belül ez már a harmadik alkalom, hogy ez történt, június ötödikén, majd hatodikán szintén alacsonyabb volt a Bitcoin aktivitása az Ethereumhoz képest. Utoljára ilyen váltás 2017 elején történt.
Egy hírhedten medvés beállítottságú Twitter-felhasználó, Mr. Whale szerint 2020 áprilisában volt utoljára ilyen kevés aktív tárca a Bitcoinon.
https://twitter.com/CryptoWhale/status/1410666962426941444?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1410666962426941444%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-s-active-addresses-fall-below-ethereum-s-after-60-drop-in-six-weeks
(Szerkesztői megjegyzés: A Bitcoin jelenleg nem támogatja az okosszerződéseket, így az aktivitás lényegében tisztán pénzügyi tranzakciókat jelent. Az Ethereum esetében több ezer dapp, decentralizált applikáció létezik, minden interakció ezekkel tárca-aktivitásnak számít. Így is alig néhányszor haladta meg a felhasználói aktivitása a Bitcoinét. Érdemes perspektívába tenni az adatokat.)
Több faktor is közrejátszhat, hogy ekkora mértékben csökkent az aktív címek száma a Bitcoin hálózatán.
A májusi rekordárat követő 50%-os esés mellett a mostani kínai intézkedéseknek köszönhető hashráta-csökkenés mellett a piac oldalazása is az okok között lehet.
A múlt hét során az Ethereum aktív címeinek a száma 9%-kal nőtt 700 ezerig, annak ellenére, hogy az árfolyam viszont 10%-kal csökkent.
Az áprilisban beállított 900 ezres csúcsról így most 22%-os mínuszban van a címeket tekintve az ETH.

Trónfosztás a láthatáron?

Az aktív címek száma mellett van más mérőszám is, amelyben az Ethereum áll az első helyen. A tranzakciós jutalékok 300%-kal, a tranzakciószám pedig 500%-kal haladja meg a Bitcoin ugyanezen számait.
A Bitcoin esetében viszont mind a kereskedési, mind a tranzakciós volumen nagyobb.
A Glassnode egyik jelentése alapján látható, hogy a defi protokollokat használó címek száma szintén növekszik május óta. Ez arra utal, hogy a decentralizált pénzügy aktivitása egyelőre szembemegy a piac egészét uraló trenddel.
Május óta a defiben aktív címek száma 40%-kal nőtt, így a felhasználók száma elérte a 2,9 milliót.
Lehetséges, hogy a defi ilyen növekedése, az új felhasználók megjelenése eredményezheti az Ethereum mostani aktivitását.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!